4 правила вибору старт-кабелю

07.08.2013

Старт-кабель являє собою два ізольованих проводи з фіксаторами-крокодилами та призначений для запуску розрядженого акумулятора від іншого джерела живлення, наприклад, від акумулятора іншого авто. У побуті називається проводами прикурювання або просто «прикурювачами». Залежно від діаметра дроту, кабель розраховується на конкретні значення навантаження. Наприклад, при перетині 6 мм2 кабель витримує до 250 А, а при 25 мм2 - до 600 А. Звертайте увагу на ці значення при покупці.

Дуже важливо для проводів прикурювання якість ізоляції, адже від цього безпосередньо залежить ваша безпека. Дуже добре, коли кабель морозостійкий. На упакуванні зазвичай вказується, при якій мінусовій температурі здатна працювати в режимі «прикурювання». Якщо кабель розрахований на невелике навантаження, він зазвичай не дуже довгий. А ось потужні дроти прикурювача можуть досягати до 4 м. Не менш важлива якість фіксаторів-крокодилів. Дуже часто це слабке місце недорогих прикуривателем. Фіксатори бувають різних розмірів, зробленими з міді або сталі. Ізоляція може бути накладної, а може бути стаціонарної. Найкраще, коли власники крокодилів ізольовані пластмасою або гумою. Конструкція металевих утримувачів покликана виключити саму можливість короткого замикання в неробочій зоні. Якщо рукоятки добре заізольовані, можна безбоязно працювати та при включеному струмі. Звичайно, для цього зарядний пристрій має бути обладнано захистом при відсутності навантажень.

Як правильно вибрати прикурювач: 4 правила.

1. Вибирайте дроти з великою площею перерізу для мінімальних втрат при зарядці.

2. Обов'язкова умова: наявність якісної товстої ізоляції, яка буде охороняти дроти від зовнішнього середовища.

3. Старт-кабель обов'язково повинен мати якісні крокодили. Соскочивший в самий невідповідний момент крокодил може запросто замкнути акумулятор.

4. Довжина проводу повинна дозволяти вільно дотягуватися до сусіднього автомобіля. Будьте гранично обережні, Прикурюючи від інших авто, і завжди вибирайте якісні стартові кабелі.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено