Принцип роботи автомобільного спойлера

13.08.2012

Кожен з нас хоче вигідно виділятися з натовпу, або кардинально змінюючи свою зовнішність, або вносячи удосконалення у свій будинок або автомобіль. Щоб зробити автомобіль краще, був винайдений спойлер, який кардинально змінює зовнішній вигляд машини та допомагає виділитися з мінімальною затратою сил.


у більш широкому сенсі спойлер - це пристрій, який здатний перетворити зустрічний потік повітря в такий, який впливає на рухомий транспортний засіб.

чи варто Вам встановити спойлер на свій автомобіль? Таке рішення слід приймати вкрай виважено, точно розуміючи, що таке спойлер і чи не може він зашкодити машині після установки. Насправді є кілька різновидів автомобільних спойлерів, і якщо Ви правильно підберете їх, і навіть грамотно скомбінуєте, це виключно позитивно вплине на аеродинамічні властивості Вашого авто.


Зараз спойлер використовується в тюнінгу більше як засіб зміни візуального вигляду авто, яке надає автомобілю дійсно спортивний і агресивний вигляд. Але по суті правильно встановлений спойлер додасть автомобілю хорошу керованість, особливо на граничних швидкостях; стійкість, допоможе набагато більш плавно увійти в поворот, запобігає занос. Так що їзда зі спойлером набагато безпечніше.


Якщо говорити про принцип роботи спойлеру, слід розуміти, що для підвищення керованості та стійкості авто під час руху необхідно, щоб на кузов впливала навантаження, яка припадає і на задню, і на передню вісь Вашого транспортного засобу.

Коли машина рухається, виникає аеродинамічна сила, яка піднімає передню частину кузова щодо задньої. Тому бажано прийняти деякі заходи, щоб гарантувати безпеку водія. Спершу непогано б зменшити інтенсивність повітряного потоку, який проходить під автомобілем. Для цього використовують як передній спойлер, так і спеціальні бічні спойлери - розширювачі порогів.

Вони створюють завихрення повітря, і надають йому певну спрямованість. Крім інших плюсів, ця функція допоможе тримати авто в чистоті, адже змінився потоку повітря не дозволяє забруднювати задню частину і лобове скло. Спойлер - дуже корисний пристрій. Головне - довіряйте його установку виключно професіоналам. Адже важливо встановити його грамотно і під вірним кутом.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено