Чохли та оплетки на кермо: що це таке і навіщо воно потрібне?

14.07.2022
Чохли та обплетення на кермо - аксесуари, які користуються величезним попитом серед власників автомобілів. Це зовсім не дивно, адже за кермом водій постійно контактує в процесі їзди і хочеться, щоб він був максимально зручним, красивим і приємним на дотик. А обплетення для керма якраз і покликане покращити кермо автомобіля. У цій статті ми розглянемо нюанси вибору та встановлення чохла на кермо.

Чохол чи обплетення?


Більшість власників автомобіля не розмежовують дані поняття та використовують їх як синоніми. Однак якщо аналізувати конструктивні особливості, то різниця між ними стає очевидною. Вона полягає у способі фіксації виробу на кермі. Чохол просто надягає на обід і утримується на ньому за рахунок того, що має нековзну внутрішню частину і щільну посадку. А обплетення тримається за рахунок липучок, шнурівок або зав'язок, вони ніби «обплітають» обід. Однак, на практиці поняття «оплітка» охоплює обидва варіанти захисту чохла, а те, що раніше визначалося як оплетка, зараз є комплектом для перетяжки. Нема рації гнатися за точною термінологією, головне при виборі даного виробу звертати увагу на спосіб кріплення. Це дозволить уникнути непорозумінь та купити дійсно те, що потрібно.

Користь обплетення на кермо


Про те, щоб купити обплетення на кермо, зазвичай замислюються власники машин бюджетного сегменту. У таких автомобілях, як правило, досить грубі, тонкі та слизькі керма. Вони виготовляються з пластику та поліуретану і зовсім не комфортні у використанні. Обплетення ж або чохол здатні поліпшити «бублик». Щоправда, не варто думати, що у дорогому автомобілі з ергономічним кермом зі шкіри така річ не потрібна. Шкіра, хоч і відрізняється гарною зносостійкістю, рано чи пізно почне затиратися. Мало того, що це незручно, це ще й неестетично виглядає у салоні авто.

Обплетення виконує практичні та декоративні функції.

Декоративні функції виробу полягають у:
  • покращенні зовнішнього вигляду керма за доступні гроші (перешивка обійдеться в рази дорожче);
  • наданні естетичності салону. Завдяки цьому невеликому аксесуару можна оформити інтер'єр салону транспортного засобу в єдиному стилі, підібравши стильний комплект із килимків, чохлів на сидіння, чохла на кермо та інших деталей. На ринку є безліч різних варіантів, серед яких як стримані чорні чохли у шкірі, так і яскраві малинові та інші варіанти з екошкіри, алькантари тощо.

  • До практичних функцій обплетення керма відносяться:
  • забезпечення зручнішого хвату руди за рахунок збільшення товщини керма;
  • комфорт експлуатації: чохол не так нагрівається влітку і охолоджується взимку як саме кермо, тому тримати його набагато приємніше;
  • забезпечення безпечно під час руху. У місцях хвату зазвичай використовується спеціальний матеріал, рельєф та перфорація, які зменшують потіння рук. Відповідно, вони менше пітніють і не ковзають;
  • захист покриття керма "від заводу". Мало того, що їздити в акуратній машині набагато приємніше, то ще й при перепродажі проблем не виникне. Якщо кермо буде затерте і непрезентабельне, то це буде свідчити про те, що пробіг у машини великий. Хоча це зовсім не обов'язково, оскільки якість матеріалів, які використовуються для обробки керма у сучасних авто, залишає бажати кращого. Навіть через кілька років активного використання кермо може втратити свою привабливість і його зовнішній вигляд буде не дуже. Якщо витратитися на чохол, потім можна не хвилюватися про те, що доведеться втратити в ціні.

  • Як вибрати обплетення для керма?


    Зрозуміло, що зовнішній вигляд виробу вкрай важливий і власники транспортного засобу насамперед звертають увагу на колір, оздоблювальні матеріали (для того, щоб виріб дарував приємні тактильні відчуття і виглядав красиво в салоні). Проте, це не важливо. Насамперед потрібно, щоб обплетення підходило за розміром керма. За цим критерієм обплетення поділяються на 4 види:
  • S (35-37 см)
  • M (37-39 см)
  • L (39-41 см)
  • XL (41-43 см)
  • Щоб не помилитися у виборі та правильно вибрати відповідний розмір, необхідно взяти рулетку та виміряти діаметр керма від одного краю обода до іншого. Цього достатньо для того, щоб купити звичайний чохол, якщо ж потрібна буде перетяжка, тоді треба буде означати і товщину обода. Тут варто зазначити, що якщо розмір буде обраний неправильно, то краще відразу повернути виріб, адже використовувати його можна, але не зовсім безпечно.

    Якщо говорити про матеріали, що використовуються для виробництва чохлів, то власникам доступні: алькантара, екошкіра, різні синтетичні тканини. З внутрішньої сторони чохол зазвичай проклеєний рифленим прогумованим шаром - він покликаний забезпечувати надійну фіксацію в процесі експлуатації. Кожен із доступних варіантів має свої особливості. Наприклад, екошкіра відрізняється високою міцністю і виглядає просто шикарно. Є варіанти, які за текстурою нічим не відрізняються від натуральної шкіри (шкіри крокодила) та підходять для використання в авто преміум-класу. Такі чохли мають благородний зовнішній вигляд і не втрачають його протягом тривалого часу. Часто чохли на кермо з екошкіри роблять із перфорованими вставками – це сприяє ще більшому підвищенню тактильного комфорту. А ось алькантара неймовірно приємна на дотик і буде до речі, що взимку, що влітку. Бархатистий ніжний матеріал часто використовують з екошкірою, така комбінація дозволяє збільшити зносостійкість виробу. Алькантара не втрачає свій колір з часом і тому ті, хто любить використовувати яскраві кольори для оформлення салону, можуть не перейматися тим, що від яскравого привабливого кольору залишаться лише спогади.

    Особливості конструкції чохла на кермо авто


    Чохол на кермо авто може мати додаткові опції, покликані підвищити рівень комфорту під час його використання. До них відносяться:
  • вставка для хвату. Як правило, такі вставки роблять із міцнішого матеріалу з метою збільшення терміну експлуатації виробу;
  • спонжеві подушечки. Ці елементи є потовщеннями на обід, які підлаштовуються під форму рук. Вони покликані знизити втому та підвищити комфорт водіння. Це важливо для водіїв таксі, доставників замовлень, а також тих, хто любить подорожувати країною та за її межами на машині. Адже коли дорога далека, то всі вади стають особливо відчутними;
  • перфорація. Такий бонус покликаний знизити пітливість рук. Особливо актуально для тих, хто проводить багато часу за кермом та в чиєму авто немає кондиціонера;
  • прострочка на кермі. Така додаткова прострочка ниткою на чохлі додасть вишуканості виробу, а також покликана збільшити міцність чохла;
  • рельєфні ребра на виробі. Вони сприяють збільшенню точності хвата і допомагають при активному рулюванні;
  • підігрів. Електричний підігрів вбудовується в чохол та дозволяє прогріти кермо перед поїздкою. Взимку важко буде залишити цей момент поза увагою, чи варто придбати такий чохол на зміну;
  • мітка "12 годин", вона дозволяє знайти нульове положення при активній їзді.

  • Як одягнути чохол на кермо?


    Здавалося б, що може бути простіше, ніж одягнути чохол на кермо? Однак і цей процес має свої особливості. Складність обумовлюється тим, що чохол надягає на кермо туго. Це забезпечує нівелювання ризику зісковзування виробу з обода. Саме тому встановлення обплетення потребує фізичних зусиль, а також дотримання певних правил, серед яких:
  • Обплетення керма на морозі не можна встановлювати на морозі. На морозі еластичність матеріалу знижується, відповідно натягування чохла на морозі може спричинити його деформацію.
  • Під час встановлення чохла не можна використовувати масло або мастило. Вони можуть стати причиною прослизання чохла на обід, а також і зовсім пошкодити чохол і кермо. Якщо розміри підібрані правильно і ніяк впоратися з надяганням чохла не виходить, то можна скористатися мильним розчином або обробити кермо поліроллю для пластику для кращого ковзання на час установки.
  • Варто звернути увагу на чохол, якщо він надівся надто легко. Це може свідчити про те, що розмір аксесуара підібрано неправильно. Використовувати таку оплетку не можна, тому що в процесі їзди вона може зісковзнути будь-якої миті. Якщо можливості поміняти обплетення немає, тоді варто наклеїти двосторонній скотч на внутрішню частину обплетення - це дозволить забезпечити щільнішу фіксацію чохла на обід в салоні авто.
  • Починати встановлення виробу варто згори і поступово спускатися вниз. При цьому необхідно розтягувати краї рівномірно.

  • А де купити чохол на кермо?


    Купити чохол на кермо з перфорованими вставками в чорному кольорі, шкіряний чорний чохол, цікавий рожевий чохол для гламурних леді, чохол бежевий на кермо для різних марок і моделей авто можна в нашому магазині. “Авторадості” пропонує продукцію від найкращих світових брендів та гарантує найкращі ціни на весь асортимент. Завдяки зручному інтерфейсу оформити замовлення можна лише за кілька хвилин.

    Якщо з підбором відповідного варіанта виникнуть труднощі, то завжди можна звернутися до менеджерів компанії. Вони із задоволенням проконсультують з усіх питань і допоможуть підібрати найбільш вдалий варіант.

    Варто також зазначити, що у нас можна оформити доставку будь-яким зручним способом для клієнта: Новою поштою на відділення, Новою поштою на адресу клієнта, самовивіз тощо.

    Також магазин пропонує варіативність способів оплати замовлення.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено