Що варто знати про салонні фільтри

22.07.2021
Салонний фільтр вважається одним з елементів транспортного засобу, який водії можуть замінити самостійно. У порівнянні з іншими фільтрами в автомобілі їх заміна потрібна набагато рідше. Більш того, власники авто замість його заміни частіше проводять звичайну механічну очистку за допомогою стиснутого повітря. Однак це велика помилка, адже вони ризикують здоров'ям оточуючих.

Конструкція фільтра


Багато хто помилково вважає, що тільки паливні фільтри складаються з складних елементів. У салонного фільтра теж є своя специфіка. Найбільш важливою його частиною вважається фільтруючий матеріал. Від чого захищають салонні фільтри

Від чого захищають салонні фільтри


Безумовно, хороші салонні фільтри повинні пропускати в салон виключно чисте повітря. Відповідно, на ньому має щось залишитися. В першу чергу власники транспорту не хочуть вдихати будь-які неприємні запахи під час пересування в пробках, тунелях або при русі поруч з висотками. Зазвичай різкі запахи змушують негайно закривати ніс рукою. Тому фільтр в салоні повинен захистити від:

  • весняного пилу, що є головним джерелом алергічних реакцій, і може викликати головний біль, сльози і подразнення шкіри;
  • вихлопні гази, які потрапляють в салон від інших транспортних засобів. Вони призводять до забруднення повітря в авто в шість разів сильніше, ніж на відкритій території. Це джерела дрібного пилу і залишків від експлуатації шин і гальмівної системи;
  • спор цвілі і грибка, які знаходяться в повітрі. Вони швидко поширюються. Найбільш часто вони з'являються у вологих і теплих приміщеннях восени і навесні. Тому вкрай важливо, щоб конструкція салонного фільтра допомогла уникнути можливості прояву цвілі на фільтрі;
  • бактерій. Вони змушують нас відчувати себе хворими. Знищуючи мікроорганізми за допомогою високоефективних технологій фільтрації, водії убезпечують себе і своїх пасажирів.

  • Всі вищезгадані чинники небезпечні для здоров'я людини. Однак при їх комбінуванні небезпека зростає в кілька разів. Тому водієві важливо подбати про фільтрацію салону свого автомобіля.

    Салонний фільтр убезпечить ваше здоров'я


    Повітряні фільтри з активованим вугіллям досі вважалися важливою частиною систем кондиціонування і вентиляції. Вони стали популярними ще 10 років тому. Однак, якщо їх продовжувати активно експлуатувати, нові технології не будуть пропонуватися на ринку. Оскільки люди проводять багато часу і в інтернеті, вони вивчають всі проблеми роботи авто. Також їх особливо турбує тема забруднення навколишнього середовища. З цієї причини виріс попит на технології, здатні зменшити викиди в атмосферу.

    Щоб уникнути проблем зі здоров'ям, потрібно використовувати якісні салонні фільтри, адже більш дешеві моделі пропускають шкідливі речовини всередину вашого авто. Більш того, очистити такі системи набагато дорожче. ніж різниця між бюджетними і преміум фільтрами.

    Що таке мікрони


    Це рідини в формі аерозолю. Наприклад, краплі дощу будуть вбиратися фільтрами з активованим вугіллям> 0,1 мкм. При цьому дуже дрібні піщинки будуть вбиратися зі схожими показниками. Такі розміри людський погляд не помічає, тому їх потрібно утримувати на фільтрах. Аналогічно щодо запахів. Автовласник повинен двічі подумати і встановити тільки сучасний і якісний салонний фільтр. В цьому випадку в салоні він буде насолоджуватися чистим повітрям.

    Правда і обман


    Популярною помилкою чистки фільтра вважається обробка його повітряним компресором. Такі дії призведуть лише до візуального ефекту. Також не потрібно міняти фільтр в залежності від пробігу транспортного засобу. Якщо водій їздить близько 2 тис. км. в рік, то фільтр потрібно міняти раз на рік або навіть частіше.

    При цьому брудні салонні фільтри часто призводять до запотівання вікон усередині авто. Тому вкрай важливо міняти їх після пробігу в 15 тис. км. Даний пробіг розрахований виходячи з того, що автомобіль використовується близько 2 годин на добу. Таку підказку не варто ігнорувати.

    В каталозі салонних фільтрів на сайті інтернет-магазину Авторадості ви знайдете широкий асортимент товарів відмінної якості різних виробників.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено