Рекомендації по догляду за кузовом

15.07.2021
Кузов вважається найдорожчою частиною автомобіля. Навіть найдбайливіший догляд не врятує його від негативного впливу навколишнього середовища та інших механічних пошкоджень. Стан кузова не тільки вказує на технічний стан транспортного засобу, а й визначає його вартість на вторинному ринку.

Насамперед, покупці звертають увагу на технічні характеристики, але і кузов грає важливу роль. Як показує практика, відмінні зовнішні характеристики підвищують вартість автомобіля відсотків на п'ятнадцять на ринку транспорту б/у.

Уникнути передчасного зносу лакофарбового покриття легко, якщо дотримуватися деяких правил. Важливу роль в цьому відіграє регулярна профілактика. В обов'язковому порядку слід усувати подряпини і інші потертості. І тут не важливо, готується транспорт до продажу чи ні. Пам'ятайте, що навіть найменша подряпина може з часом повністю зіпсувати кузов. До того ж, своєчасний догляд за всіма частинами автомобіля істотно впливає на подальший рівень обслуговування.
Слід уникати портальних мийок з щітками. Так як вони можуть завдати значної шкоди лакофарбовому покриття, через занадто «агресивноий» вплив щітки можуть залишити безліч подряпин на кузові автомобіль.

Основні правила догляду за лакофарбовим покриттям автомобіля

Насамперед, автомобіль слід регулярно мити. При цьому краще надати перевагу професійним кухням-лабораторіям, які використовують спеціальні засоби. Вони не пошкодять лакофарбового покриття і захистять його від випадкового пошкодження. Тільки проточна вода допоможе уникнути механічного контакту залишків бруду, твердих частинок з полірованою поверхнею.

Мити машину слід чистими матеріалами

Мийка транспортного засобу має на увазі не тільки очищення лакофарбового покриття. Важливо пам'ятати і про важкодоступні місця, де збирається бруд. Ці місця в більшості випадків не помітні, але вони є. Найбільше бруду збирається на арках і днищі. Саме тому, ці місця більше схильні до корозії.
Якщо мова йде про профілактику зносу кузова легкового автомобіля, то вона обов'язково включає в себе очищення днища. В цьому випадку відмінним варіантом стане пар. Тільки він може легко впоратися з:
  • машинним маслом;
  • залишками дорожнього гудрону;
  • нальотом сажі.

  • Процедура ця проводиться виключно на професійних мийках. Якщо ви вирішили зайнятися цим самостійно, то вам обов'язково знадобиться автомобільна хімія та розчинники. За допомогою чистої щітки і губки вам потрібно нанести засоби на поверхню днища. Після цього піна змивається струменем води.

    Мало хто знає, але бруд буває різним, і кожен потребує індивідуального підходу. Верхній шар, це органічні частки і силікати. Видалити їх можна простою водою без додавання миючих засобів. Під цим шаром ховається хімічна сполука бітуму та асфальту. Тут вже звичайна вода не впорається. Потрібно скористатися автомобільним шампунем і очищувачем.

    Третій шар - оксиди. Ось цей елемент досить швидко в'їдається в лакофарбове покриття і починає його псувати. А ось останній шар складається з синтетичних смол. Ці два шари потребують особливого підходу. Для очищення знадобляться абразивні пасти і особлива хімія.

    Так ось, класична мийка може впоратися тільки з двома верхніми шарами. Повністю відновити кузов і повернути йому дзеркальний блиск допоможе спеціальне полірування з інструментом. А ось щоб максимально захистити, фахівці рекомендують наносити нанопокриття.

    Своєчасне очищення від бітуму, деревної смоли і слідів від птахів

    Багато водіїв навіть не звертають увагу на подібного роду забруднення, а це не правильно. Якщо вчасно не провести очистку, то вже ніякий засіб просто не допоможе. Проблема в тому, що подібного роду забруднення глибоко проникають в лакофарбове покриття, а при попаданні прямих сонячних променів цей процес істотно прискорюється.

    Додатковий захист

    Щоб максимально ефективно захистити свій кузов від механічного пошкодження, слід розуміти, де буде експлуатуватися транспорт. Якщо найчастіше ви їздите за містом, то вам не обійтися без антигравійної захисної плівки.

    Переходьте в каталоги автошапнуні та поліролі де ви знайдете широкий асортимент різних засобів по догляду за кузовом:
  • Глина для очищення кузова
  • Засоби безконтактної мийки
  • Засоби для ручної мийки
  • Очисники бітуму і слідів комах
  • Поліролі



  • Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено