Причини несправності кондиціонера автомобіля

01.07.2021
У літню пору кондиціонер в автомобілі є необхідною складовою для комфортного пересування. Більшість автовласників, побоюючись дорогого ремонту, намагаються не звертати уваги несправну систему охолодження. Але не варто забувати, що кондиціонер - це не тільки про комфорт, але і про безпеку. Влітку, у спекотний період, в автомобілі без охолодження, у водія може значно погіршитися самопочуття і втрата концентрації неминуча, що здатне привести до сумних наслідків.

У даній статті ми розповімо про основні несправності в системі охолодження автомобіля, які впливають на працездатність кондиціонера.
Витік холодоагенту

Рівень холодоагенту безпосередньо впливає на продуктивність кондиціонера і для коректної роботи потрібна певна її кількість. При нестачі холодагенту в системі здатність кондиціонера охолоджувати знижується.

Підставою для зниження рівня холодоагенту можуть стати механічні пошкодження або просто порушення герметичності з'єднань. Основна частина системи охолодження знаходиться у відкритому вигляді та не має захисту від пилу і бруду, а також від механічних пошкоджень при сильних вібраціях або попаданні твердих частинок. Діагностувати виток досить легко. Виявити місце протікання можливо за допомогою вакуум-тесту, а також при візуальному огляді.
Неполадки компресора

Характерною ознакою несправності компресора є помітний шум при включенні та роботі кондиціонера, а також наявність патьоків на поверхні компресора. У багатьох випадках причина відмови компресора залежить від стану приводного ременя. Цю ситуацію можна легко виправити за допомогою його заміни або натягнути, якщо причина в його ослабленні. Однак приводом може бути розгерметизація і тривалий знос, що неминуче приведуть до поломки компресора і досить витратним ремонтом.

Неполадки конденсатора

Конденсатор відповідає за охолодження холодоагенту. При сильному забрудненні він не здатний достатньою мірою виконувати своє призначення, через що відбувається мимовільне відключення клімат контролю. В такому випадку бажано в найкоротший термін провести очищення радіатора кондиціонера, оскільки відбувається значне підвищення тиску в системі, в результаті перегріву.

Неполадки випаровувача

Неприємний запах і зайва волога в салоні вашого автомобіля при робочому кондиціонері сигналізує про несправності саме випаровувача. Корозія виникає через засмічення трубки для зливу вологи.

Неполадки ресивера-осушувача

Ознаками несправності ресивера-осушувача вважається обмерзання шлангів і спонтанне відключення кондиціонера. В результаті неправильної заправки або сильного забруднення системи фільтр не справляється з видаленням із системи зайвої вологи та продуктів зносу компресора.

Неполадки вентилятора

У разі, якщо вентилятор вийшов з ладу ви зможете це визначити по характерному шуму при його включенні або повної відмови працювати. Вкрай рідко відбувається злам вентилятора і встановлюють їх далеко не у всіх типах конструкцій. Приводом для цього може стати сильно зношений підшипник, механічне пошкодження або порушення електричних з'єднань.

Неполадки терморегулюючого вентиля (ТРВ)

Про несправності ТВР сигналізує мимовільне відключення системи охолодження, обмерзання шлангів та періодичне охолодження. Терморегулюючий вентиль належить до тонких вузлів конструкції. Саме він контролює і регулює подачу холодоагенту залежно від тиску в системі. Найпоширеніші причини несправності ТВР полягають в неправильному регулюванні, сильному забрудненні системи зсередини або наявності в ній повітря і води, а також витоку холодоагенту або механічні пошкодження.

Неполадки датчика тиску

Датчик тиску відключає систему при особливо високих показаннях тиску, щоб не допустити серйозних пошкоджень в системі. У більшості випадків це трапляється при надмірному забрудненні, порушенні контактів або механічних пошкоджень.

Основна мета датчику тиску полягає у своєчасному відключенні системи охолодження при особливо високих показаннях тиску, щоб не допустити серйозних пошкоджень в системі. У більшості випадків це трапляється при надмірному забрудненні, порушенні контактів або механічних пошкоджень. Діагностувати проблему дуже просто за допомогою комп'ютерної діагностики в умовах СТО.

На сайті нашого інтернет-магазину Авторадості ви можете придбати необхідні складові для системи охолодження у вашому автомобілі. Для більш детальної інформації переходьте у каталог радіаторорів кондиціонера, осушувачів.


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено