Профілактика проблем з автомобілем в літні місяці

27.07.2020
Оскільки тепла погода протримається ще кілька місяців, автомобілі як і раніше будуть піддаватися впливу сонця і екстремальних температур. Будь-які сигнали і побоювання з приводу порушень роботи автомобіля в спеку довго ігнорувати не можна. У цій статті ми розповідаємо про правильну роботу авто влітку і застерігаємо від проблем, які можуть виникнути при експлуатації автомобіля в умовах високих температур. Читайте докладніше про ТОП-5 потенційні проблеми літньої експлуатації авто, а також ознайомтеся з практичними порадами щодо їх профілактики.

1. Система кондиціювання повітря (A/C) недостатньо швидко охолоджує автомобіль


Коли система кондиціонування працює нормально, автомобілі швидко остигають. Якщо це не так, певно, є проблема. Ваша система може бути не повністю заряджена. Там може бути витік. Датчик може бути несправний. Компонент системи може працювати неправильно. У будь-якому з вищезазначених випадків і через складність системи найкраще, щоб сертифікований фахівець виконав діагностичну послугу, щоб визначити першопричину проблеми.

2. Температура двигуна вище нормальних умов експлуатації


Для тих транспортних засобів, у яких є датчик температури двигуна, ви можете помітити, як датчик змінює положення стрілки і відображає підвищення температури охолоджуючої рідини в міру активності роботи двигуна. Всі водії знають, що нормальна температура охолоджуючої рідини прогрітого двигуна складає близько 90 градусів Цельсія. При підвищенні норми робочих температур двигуна може спалахнути відповідний індикатор приладової панелі.

Це може бути пов'язано з декількома причинами:

- можливо, у вашому автомобілі недостатньо охолоджуючої рідини;
- в системі опалення, вентиляції та кондиціонування повітря є витік;
- термостат двигуна не працює або у вас несправний датчик.

Загляньте в моторний відсік та оцініть рівень рідини в бачку радіатора, чи достатньо у вас охолоджуючої рідини? Зверніться до керівництва по експлуатації, щоб знайти резервуар охолоджуючої рідини.

ВАЖЛИВО - не знімайте і не торкайтеся до кришки радіатора, коли двигун гарячий. Це може викликати сильне печіння. Якщо у вашому автомобілі недостатньо охолоджуючої рідини, ви можете довірити огляд досвідченому автомеханіку, щоб визначити, який тип охолоджуючої рідини потрібен для вашого автомобіля.

Не всі охолоджуючі рідини однакові - деякі автомобілі вимагають певних типів охолоджуючої рідини. Читайте про це детальніше в статті: "Поради експертів про вибір антифризу ". Якщо ваш рівень охолоджувальної рідини знаходиться на належному рівні, попросіть сертифікованого фахівця виконати діагностичне обслуговування, щоб визначити причину високої температури двигуна і запобігти майбутні проблеми з автомобілем.

3. Перекачані шини



Тиск в шинах може погіршуватися, коли автомобіль довго стоїть під жарким сонцем. Тиск може збільшуватися на 1 Psi - фунт на квадратний дюйм. І навпаки, тиск в шинах може знизитися в холодну погоду. У будь-якому випадку важливо перевірити тиск в шинах на всіх чотирьох шинах, перш ніж вирушити в дорогу. Надмірно накачана шина означає, що менше поверхні шини стикається з дорогою. Мало того, що шини будуть зношуватися нерівномірно (скорочуючи їх життєвий цикл), автомобіль менш безпечний в управлінні через погану керованості і гальмування. Тиск в шинах та дані щодо його відповідності для вашого автомобіля можна знайти в всередині водійських дверей, з боку замків. Тиск в шинах можна вимірювати і контролювати за допомогою простого манометра. Купити манометр Ви можете в магазині автотоварів і аксесуарів Авторадості.

4. Всі рідини автомобіля



У літні або зимові місяці завжди важливо перевіряти всі рідини автомобіля:
Якщо ви не знаєте, як перевірити ці рідини, зверніться до керівництва по експлуатації. Якщо самостійна перевірка неможлива, попросіть місцевого фахівця виконати перевірку. Є й інші рідини для перевірки, які вимагають професійного втручання, із застосуванням обладнання і спеціальних технологій. До них відносяться роздавальна коробка і диференціал, і обслуговування, пов'язане з компонентами трансмісії автомобіля. Більшість автомобільних сервісних центрів будуть надавати цю послугу.

5. Інтер'єр салону автомобіля


Якщо у вас немає вибору і вам потрібно паркуватися під прямими сонячними променями, ось кілька порад, які допоможуть запобігти "гарячий" салон автомобіля. Тримайте вікна автомобіля трішки відчиненими, залишаючи невеликий зазор. Придбайте автошторки або сонцезахисний козирок приладової панелі, щоб відобразити частину сонячного світла, що потрапляє в салон автомобіля і викликає підвищення температури в салоні.


Для бездоганної роботи автомобіля в літній період


Дотримання цих простих порад допоможе зберегти ваш автомобіль в хорошому і справному стані в літні місяці. При виявленні будь-яких сигналів несправності, відповідальний водій не зволікатиме, щоб провести технічний огляд і обслуговування автомобіля.

У виборі того, що потрібно для ТО допоможе каталог сайту avtoradosti.com.ua . В інтернет-магазині Авторадості Ви зможете підібрати необхідні витратні матеріали, технічні рідини і вибрати корисні аксесуари серед великого вибору товарів для автомобіля.

Бажаємо безпечних і комфортних подорожей!


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено