Що потрібно знати, перш ніж купити відеореєстратор в автомобіль?

25.07.2019

Сьогодні електронними пристроями відео фіксації в автомобілі, звані по-простому відеореєстраторами нікого не здивуєш. Безумовно відеофіксація може невимовно допомогти при вирішенні спірних дорожніх ситуацій і бути незаперечною доказовою базою у всякого роду юридичних спорах. Про відеореєстратори вже дуже багато інформації від різних інтернет-магазинів і докладно розказано в відео блогах на Youtube. У цій статті ми постараємося коротко розповісти про основні можливості та функціонал даних пристроїв, намагаючись тим самим допомогти новачкам позначитися з вибором. Також, коротко розповімо законодавчі підводні камені та можливі наслідки застосування такого безумовно потрібного пристрою у Вашому автомобілі.

Ціни на відеореєстратори для машини

Почнемо з того, що ціни на ці пристрої на сьогодні досить демократичні та ціновий поріг на найпростіші китайські вироби починається з десяти доларів. Продукція більш іменитих брендів може дійти та до трьохсот, але за ці кошти Ви отримуєте багатющий функціонал (висококласне оптичне розширення, економічність в енергоспоживанні поряд з потужним процесором і великим обсягом пам'яті, ІК нічне знімання, GPS і т.д.) поряд з величезною кількістю ультрасучасних, часом непотрібних, але приємних «булочок». Більш скромні екземпляри мають посередню оптику і мінімальний функціонал.

Якість зображення з відеореєстраторів

Якість відео залежить від піксельного дозволу реєстратора: VGA 640 * 480, HD 1280 * 720, FullHD 1920 * 1080 Super HD 2304 * тисячі двісті дев'яносто шість. У двох останніх Ви будете мати відмінну картинку, і можливість розглянути найдрібніші деталі на сучасних широкоформатних телевізорах.

Потужність і швидкодія процесора

Завдяки потужності прилад швидше обробляє сигнал, фіксуючи більш деталізовану якість картинки. Також слід звернути увагу на кут огляду по горизонталі. Тут ми маємо двояку ситуацію: пристрої з кутовим оглядом до 90 градусів охоплюють меншу ділянку дороги, але не страждають від так званого ефекту «риб'ячого ока» (візуальні спотворення по краях картинки). З оглядом 90 градусів Ви будете мати широке охоплення, але змиритися з вищевказаним незручністю, хоча стосується це в основному бюджетних моделей.

Час автономної роботи та місткість відзнятого матеріалу

Будь-який реєстратор має вбудовану батареєю, як і в випадку з мобільними телефонами, чим вище місткість Mah, тим довше тривалість роботи пристрою, відключеного від живлення бортової системи автомобіля. І по аналогії, чим менший обсяг вбудованої пам'яті, тим менше збереженої інформації, хоча ця проблема часто вирішується застосуванням зовнішніх флеш-накопичувачів.

Законність застосування автореєстраторів

Наостанок важливим буде розповісти вам про можливі юридичні тонкощі законності застосування здавалося б такого корисного і нешкідливого пристрою. У нашій країні та на просторах колишнього СНД використання коштів відео фіксації Законом не заборонено, і навіть вітається і може стати незаперечною доказовою базою в органах МВС, всякого роду судах і юридичних процесах. Однак використання відео і публічна публікація в ЗМІ та інтернет-ресурсах все-таки іноді може викликати обурення третіх осіб, які стали мимовільними кіногероями Вашого відео.

За цим принципом побудовані законодавчі обмеження або навіть заборона на використання відеореєстраторів в США і в багатьох країнах ЄС. Мотивація проста: це втручання в особисте життя третіх осіб, або ж банальна небезпека від закріпленого на лобовому склі пристрою, який може заважати оглядовості чи відволікати водія від дорожніх обставин. Вирушаючи на улюбленому автомобілі в подорож за кордон радимо більш детально ознайомитися з законодавством відвідуваних країн.

Як вибрати та замовити відеореєстратор?

Авторегістратор завжди допоможе уникнути неприємних ситуацій на дорозі та стане корисною додатковою опцією Вашого автомобіля. Сподіваємося, що ознайомившись з короткою вищевикладеною інформацією ви зможете вирішити питання про вибір пристрою Вам стане набагато простіше. Великий вибір різних моделей реєстраторів представлені на нашому сайті в каталозі відеореєстраторів для автомобіля.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено