Ковпаки на авто: вибір та правильна установка

08.07.2013

Колісні ковпаки для авто використовуються для ефективного захисту, а також в якості простого в установці декоративного елемента для коліс. Особливо актуальна функція захисту коліс в зимовий час, адже колеса підпадають під вплив снігу, солі, сльоти та інших агресивних сумішей, актуальних для цього періоду. Звичайно, після подібних навантажень Ваші ковпаки будуть виглядати не дуже, але врахуйте, що заміна встановлених ковпаків обійдеться по грошах куди дешевше, ніж відновити диски. Крім того, ковпаки для коліс - відмінне вкладення грошей, якщо мова йде про декоративні елементи. Адже диски з легкосплавних металів обходяться набагато дорожче!

ковпаки на колеса


Зараз на ринку є досить широкий асортимент різнопланових ковпаків. Щоб зробити правильний вибір, слід знати, на що звертати свою пильну увагу.


В першу чергу визначте, з якого матеріалу зроблені ковпаки, які Вам сподобалися. Зараз металеві ковпаки майже не випускаються, і основний матеріал їх виробництва - пластик. Але він також може істотно відрізнятися за своїми характеристиками. Набагато краще купувати ковпаки з м'якого пластику, адже вони куди менш схильні до руйнівної дії під час удару об бордюр. Чим більше твердий пластик на ковпаках, тим швидше вони зламаються. Крім того, зверніть увагу на форму ковпака. За формою вони поділяються на плоскі та дуті. Звичайно, з точки зору зовнішньої привабливості, дуті ковпаки красивіші. Але при цьому вони тендітні та не настільки практичні, як плоскі. Третім фактором є конструкція ковпака: вони бувають відкритими та закритими. У закритих ковпаках є кілька зовсім невеликих отворів для вентиляції, а можливо, що і зовсім немає. Закриті ковпаки здатні захистити колеса від бруду, але вони значно зменшують потік повітря, який потрібен для охолодження гальмівної системи.

ковпаки на колеса

Дуже важливо звернути увагу на систему фіксації колісних ковпаків. Деякі з них можуть кріпитися болтами. Але більшість ковпаків кріпляться засувками. Кількість засувок має бути ніяк не менше десяти, і пружини повинні бути досить жорсткими. Важлива дрібниця - наявність паза під золотник. Якщо його немає, доведеться все всім знімати ковпак, щоб виконати таку банальну операцію, як перевірка тиску в шинах. Існують ковпаки для всіх популярних радіусів коліс. Важливо підбирати розмір точно, адже занадто маленький ковпак буде спадати, а надто великий буде неможливо закріпити.


Як правильно закріпити ковпаки на колесах, щоб не втратити їх? Всупереч тому, що завжди є штатні способи кріплення, на зразок болтів або засувок, дуже багато автомобілістів втрачають ковпаки на дорогах через те, що кріплення підвело. Тому дуже часто використовується кустарний спосіб кріплення ковпаків за допомогою кабельної стяжки діаметром 300 мм. Хоч багато хто і вважає цей спосіб не дуже естетичним, проте він надійний. А якщо грамотно провести стяжки, їх майже не буде видно за ковпаком. В крайньому разі можна зафарбувати їх аналогічної за кольором фарбою з балончика.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено