Правила мийки двигуна автомобіля

07.06.2021
Точної послідовності чистки мотора на кожній машині немає, але існують універсальні правила, які підійдуть для догляду за будь-якою автівкою. Розглянемо, як не викликати коротке замикання або несправність у автомобілі мийкою двигуна.

Для чого потрібно мити двигун?

Брудний мотор приховує витоки мастила, антифризу, патьоки у прокладках та інші сліди несправностей. При витоку будь-якої рідини водій не зможе відразу помітити це, що призведе до більш серйозних та дорогих наслідків. Також бруд ускладнює охолодження машини, що знижує ресурс мотора через перегрів. Відсутність чищення електропроводки може привести до роз'їдання ізоляційного матеріалу мастилом, бензином або реагентами з дорожнього покриття, що знизить термін її служби, утруднить пуск та роботу двигуна та інших пристроїв автомобіля. Також накопичений технічний бруд на двигуні пожежонебезпечний, а деякі автомайстерні взагалі відмовляють в обслуговуванні машин із брудним підкапотним простором.

Щоб помити двигун машини, досить води та шампуню. Для кращого очищення можна придбати спеціальні засоби для чищення.

Як помити мотор самому?

Головне – не лити на двигун воду під великим тиском. Так можна пошкодити захист агрегатів від вологи, корозії, холоду та забезпечити у майбутньому проблеми від повільного окислення оголених частин. Також струмінь рідини змиє наклейки з інструкціями або важливою інформацією з експлуатації автомобіля.

Потрібно застосовувати слабкий тиск з фірмовою автохимією. Побутові засоби краще відразу відкласти – вони неефективні проти мастил, а їх застосування призведе до тривалого безрезультатного змочування двигуна.

Процес миття складається з наступних етапів:

  • Ізоляція відкритих ділянок проводки та агрегатів (штекери, роз'єми, повітрозабірник, охолодження генератора) поліетиленом.
  • Прогрівання мотору до теплого стану.
  • Від'єднання мінуса на акумуляторі або повне зняття батареї.
  • Розпилення миючого складу, очікування відповідно до інструкції (зазвичай 2-3 хвилини).
  • Змивання автохімії, видалення ізолюючого поліетилену та просушування підкапотного простору.

  • Батарею окремо можна помити водою та харчовою содою (суміш 1:1). До миття краще повністю зарядити батарею від генератора машини.

    Додаткові рекомендації:

  • Основний шар бруду видалити сухою ганчіркою.
  • Далі потрібно нанести автохімію «суха хімчистка» на весь підкапотний простір.
  • Через 2 хвилини витерти.

  • Після промивання двигуна краще сушити його стисненим повітрям. Якщо немає такої можливості – завести та чекати, поки основна частина рідини випарується. Очищати двигун рекомендується не рідше 1 або 2 разів за рік.

    На сайті нашого інтернет-магазину Авторадості в каталозі миючих засобів та очищувачів двигуна ви зможете знайти необхідний засіб, який допоможе ретельно й дбайливо очистити двигун вашого автомобіля.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено