Велосипедні кріплення для авто: керівництво по вибору

25.06.2020

Як перевезти свій велосипед на машині? Якщо ви коли-небудь намагалися взяти свій велосипед в поїздку, ви знаєте, як важко це зробити, якщо у вас немає відповідного спорядження. Ось чому придбати велокріплення для автомобіля - відмінна ідея.

Володіння надійним велосипедним кріпленням дає можливість любителям велопрогулянок не тільки відправитися з ним у відпустку, але і розширити свій кругозір, досліджуючи далекі маршрути і нові траси на своєму велосипеді.

У цій статті ми розглянемо варіанти велобагажників, розповімо про різні типи кріплень і дамо повне керівництво по вибору спорядження для перевезення велосипедів на авто.

Що вдає із себе велокріплення для автомобіля?


Автомобільні стійки і кріплення для велосипедів - це пристрої, які можна прикріпити до вашої машини, щоб зручно і безпечно переводити велосипеди. Різні стійки кріпляться по-різному і мають різну місткість, від 1 до 4 велосипедів. Також, є різні механізми кріплення, які власне і утримують велосипед на місці під час водіння. Давайте розглянемо, що слід враховувати при виборі велосипедної стійки для автомобіля?

Особливості вибору велокріплення


Кріплення для велосипеда повинно мати кілька важливих особливостей.

Сумісність


Не всі велосипедні стійки сумісні з усіма транспортними засобами. Незважаючи на те, що багажники на даху, як правило, можуть бути встановлені на будь-які релінги або до поперечної балки, системи, що встановлюються на ременях, можна відрегулювати як для седанів, так і позашляховиків. Покупці повинні двічі перевірити розміри і можливості установки кріплення і стійок перед покупкою.

Типи велокріплення для авто


У кожного типу є свої плюси і мінуси. Ми ознайомимо вас з ними і розберемо найбільш поширені типи велосипедних кріплень, які включають:

  • стійку кріплення на дах
  • велобагажники на фаркоп
  • навісні кріплення з ременями на задні двері
  • кріплення на запасне колесо

  • Велокріпленння на дах зазвичай важать менше, залишають легкий доступ до багажника, досить прості в установці. Важливо, щоб автовласник передбачив наявність поперечок або багажника на даху для надійної установки системи кріплення. Додатково, вони можуть мати замок для запобігання крадіжки велосипедів. Але, варто зазначити, що такі велокріплення можуть викликати більше аеродинамічного опору і не дуже зручні при використанні на високих автомобілях, через обмежений доступ до верхньої частини транспортного засобу.

    Велобагажник на фаркоп кріпиться до задньої частини автомобіля. Такий спосіб велокріплення досить зручний і дозволяє завантажити кілька велосипедів і надійно зафіксувати їх на місці. Завдяки величезній вантажопідйомності і простій установці без спеціальних інструментів - такий тип кріплень вельми популярний, практичний і безпечний. Велокріплення на фаркоп також можуть бути обладнані системою замків для запобігання викраденню. Недоліком є ​​те, що вони збільшують довжину автомобіля. Таким чином при парковці ви повинні пам'ятати про додаткові габарити навісу, який у вас ззаду.

    Кріплення для велосипедів навісне прикріплюється до транспортного засобу на задні двері за допомогою системи ременів і гачків. Разом вони створюють достатній натяг, щоб надійно утримувати стійку і велосипеди на місці. Як правило, це самі безпроблемні в установці велокріплення, їх можна встановити на седан, хетчбек, мінівен і позашляховик. Однак, відзначимо, що вони рідко мають протиугінні замки, що підвищує ризик крадіжки велосипедів. Також, коли кріпильна стійка велосипедів встановлена, ви втрачаєте доступ до багажника автомобіля.
    Детальніше про всі види кріплень читайте в нашій статті: " Типи кріплень для велосипедів ".

    Місткість


    Скільки велосипедів ви повинні взяти з собою в дорогу? Більшість компаній, що виробляють велосипедні стійки, або для одного велосипеда, або такі, які вміщують від двох до чотирьох велосипедів одночасно. Для перевезення чотирьох велосипедів на автомобілі можна використовувати багажник на чотири велосипеди ззаду або на даху вашого автомобіля або два багажника на два велосипеда - один на даху і один ззаду. Який варіант буде для Вас краще - багато в чому буде залежати від типу кузова і габаритів транспортного засобу.

    Безпека


    Деякі моделі дахових і навісних кріплень для велосипедів поставляються з вбудованими замками, які можуть дати вам додатковий спокій, коли ви залишаєте свій автомобіль на вулиці або відпочиваєте в дорозі.

    Технічно, злодії завжди можуть вкрасти велосипедні стійки, якщо у них є потрібні інструменти. Вони можуть відкрутити болти, утримуючи стійку на місці, і зняти їх з собою. Деякі стійки поставляються з блокувальним механізмом, який прикріплює стійку до вашого автомобіля. Ви можете відкрити його тільки за допомогою ключа. Це кращий спосіб зберегти велосипеди в дорозі.

    Міцність це ще одна річ, щоб прийняти до уваги. Також, щоб зберегти ваш велосипед не зашкодивши рамі і її стану, знадобиться кріплення з м'якими підкладками під фіксатори. Це гарантує, що точки кріплення не зашкодять фарбі вашого дорогоцінного велосипеда.

    Стабільність


    Останнє, що ви захочете - це хиткий велосипед на шосе! Ви повинні мати стійке велокріплення, яке добре утримає навіть кілька велосипедів. Визначити, наскільки стабільною буде будь-яка стійка при онлайн-покупці, нелегко, але, як правило, велосипедні стійки, які мають кілька точок підключення до велосипеда або використовують регульовані ремені, важелі або петлі будуть менше гойдатися на поворотах і залишатися в безпеці навіть при русі на високих швидкостях.

    Зручність


    Дістатися до багажника автомобіля, коли встановлена ​​багажна велосипедна полку - величезний головний біль. Але добре, що деякі стійки зручніше інших, хоча і можуть коштувати дорожче на кілька сотень гривень. Якщо ви купуєте велокріплення на фаркоп, похилі моделі мають таку конструкцію, яка дозволить забезпечувати доступ до багажника під час використання. Така функція велобагажника позбавить вас від розчарувань, якщо потрібно витягти що-небудь з багажника без демонтажу кріплення. Подумайте, наскільки це важливо для вас? Можливо, ви не захочете переплачувати за таку функцію. Але, тоді, ви повинні враховувати, з якими складнощами перевезення велосипеда можете зіткнутися.

    Де купити велосипедні кріплення для автомобіля?


    Велосипедні кріплення різних типів доступні для придбання на сайті магазина автомобільних аксесуарів Авторадості. Натисніть на посилання, щоб перейти до каталогу товарів і купити кріплення для велосипеда на автомобіль. В онлайн-каталозі avtoradosti.com.ua Ви знайдете різні варіанти стійок, кріплень, ременів і кріплень для велосипеда, а також придбати аксесуари для велокріплень. Жодна з моделей, які ми пропонуємо не вимагає, щоб ви робили отвори в будь-якому місці. Всі вони встановлюються з використанням простих інструментів, які не зашкодять автомобілю.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено