Як купити потриманий автомобіль з пробігом: повне керівництво

04.06.2020
Ціни на нові машини досягли рекордно високого рівня, а середня ціна нового автомобіля перевищила 37 000 доларів. Для покупців з обмеженим бюджетом покупка уживаного автомобіля - є привабливим варіантом. Фактично, покупка всього лише після року експлуатації машини може заощадити споживачеві в середньому 23% від нової версії автомобіля. Ті, хто бажає придбати трохи старіший трирічний автомобіль, можуть заощадити в середньому 38,2 відсотків, а споживачі, які придбають п'ятирічний автомобіль, можуть заощадити майже 50%.

Незважаючи на економію коштів, деякі споживачі побоюються купувати старий автомобіль із-за невизначеності історії транспортного засобу і складності процесу покупки. Проте, будучи поінформованим покупцем, ви зможете орієнтуватися в процесі покупки уживаного автомобіля і знайти правильний автомобіль за правильну ціну. У цій статті ми дамо 15 порад про те, як знайти кращу пропозицію на старий автомобіль через дилера або приватного продавця. Даний посібник допоможе при покупці б/у автомобіля!

Встановіть свій бюджет БУ машини.


Хоча б/у автомобілі дешевші, ніж нові, покупка машини залишається недешевим задоволенням. Ось чому для покупців автомобілів важливо встановити реалістичний бюджет і визначити, скільки ви хочете заплатити за свій автомобіль. Установка бюджету надасть вам хорошу відправну точку для пошуку вашого автомобіля. Якщо ви плануєте брати в кредит, перевірте свої щомісячні витрати, щоб побачити, скільки грошей ви можете витратити на оплату автомобіля.

Одне корисне практичне правило полягає в тому, що оплата вашого автомобіля і пов'язані з цим витрати на автомобіль, такі як бензин і страховка, не повинні перевищувати 15 відсотків від вашої щомісячної оплати.

Якщо ви плануєте платити готівкою, визначте, скільки грошей ви готові віддати. Якщо ви поєднуєте покупку нової машини з продажем старого транспортного засобу, то звичайно зможете розраховувати на різницю за обмін, в якості початкового внеску. Не забувайте про додаткові витрати на технічне обслуговування і можливе відновлення.

Переконайтеся, що ваш бюджет перевищує оголошену ціну автомобіля.


Ви також повинні заздалегідь провести дослідження, щоб оцінити вартість володіння автомобілем. Більша частина цього - страховка, яка буде нижчою на автомобілі більш старших моделей. Поговоріть зі своїм страховим агентом перед покупкою автомобіля, щоб отримати уявлення про те, якою буде ваша ставка. Майте на увазі, що страхові тарифи також вище на спортивних автомобілях і автомобілях підвищеної продуктивності. Ви також можете робити покупки разом з іншими страховими компаніями, щоб отримати кращий тариф, якщо ви купуєте позашляховик або менш економічний автомобіль.

Визначте ваші потреби автомобіля.


Ось деякі важливі речі, які слід враховувати:

  • Чому ви купуєте машину? Вам потрібен просторий сімейний автомобіль або особистий економічний транспорт для поїздок на роботу?
  • Як довго ви плануєте тримати машину? Якщо для вас важлива довговічність, ви повинні розглянути транспортні засоби, які опинилися в числі найбільш довговічних автомобілів.
  • Наскільки важлива для вас паливна ефективність? Ви повинні розглянути гібридний або електричний автомобіль, щоб скоротити витрати на паливо?
  • Які функції найбільш важливі для вас? Чи хочете ви використовувати новітні функції безпеки, такі як автоматичне гальмування і попередження про вихід зі смуги руху? Або такі зручності, як вентильовані сидіння або кермо з підігрівом?


  • Сходіть в автосалони.


    Якщо ви не впевнені, який тип автомобіля вам цікавий, відвідайте місцеві дилерські центри, щоб вивчити різні моделі, марки і роки випуску автомобілів, які допоможуть вам прийняти рішення. Навіть якщо ви думаєте, що знаєте, який саме автомобіль вам потрібен, ви все одно повинні перевірити деяких конкурентів, оскільки ви можете змінити своє рішення. Звуження пошуку вашого автомобіля до декількох моделей спростить пошук. Зосередившись на кількох моделях, ви можете почати досліджувати різні варіанти обробки і року випуску цих автомобілів, щоб визначити, яка з них підходить саме Вам.

    Перегляньте варіанти автомобілів онлайн.


    Корисні сайти з пошуку бу автомобілів і пошукові системи зробили пошук відповідного уживаного автомобіля простішим і зручнішим, ніж будь-коли. Пошук автомобіля на сайті AvtoRia налічує мільйони автомобілів і тисячі продавців, надаючи користувачам зручні фільтри по марці авто, підбір і керівництво для користувачів, щоб знайти хороший автомобіль за хорошою ціною. Пошукові системи і дослідні сайти бувавших у користуванні автомобілів, теж дозволяють знайти підходящі варіанти. Проведення деяких онлайн-досліджень допоможе обмежити кількість відвідуваних вами дилерських центрів і дозволить вам спростити пошук.

    Чи варто купувати через дилера або приватного продавця?


    Плюси і мінуси:


    Коли ви купуєте старий автомобіль, у вас є можливість купити автомобіль через дилера або приватну контору. Приватні продавці можуть бути знайдені в автомобільних пошукових системах або на таких сайтах, як OLX. Ось деякі плюси і мінуси кожного:

    Плюси автосалону:


  • Дилери подбають про оформлення документів: якщо ви купуєте у дилера, вони будуть обробляти всі документи. Це включає в себе передачу правового титулу, чека і реєстрацію.
  • пост фінансування: у дилерів є фінансовий відділ, який дозволяє вам отримати автокредит безпосередньо через автосалон. Хоча ви також можете отримати кредит через банк або кредитну спілку, звернення до дилера позбавить вас від зайвої роботи.
  • Варіанти гарантії: дилери надають продавцям можливість придбати розширену гарантію для додаткового спокою.
  • Допомога при перепродажі і зміні авто: якщо ви вирішите продати автомобіль, дилерський центр, може внести його в рахунок авансового платежу вашого нового автомобіля.

  • Мінуси автосалону:


  • Більш високі ціни: при порівнянні цін дилерів і приватних продавців, у дилерів, ймовірно, буде більш висока ціна. Це через купу накладних витрат, які вони повинні платити, такі як зарплати співробітників, оренда виставкового залу і багато іншого. Дилери орієнтовані на отримання прибутку, тому для покриття своїх витрат у них також будуть вищі ціни.
  • Уповноважені продавці: часто, продавці автомобілів отримують комісійні за певні моделі і активно за для цього працюють. Вони можуть зробити все можливе, щоб змусити вас купити автомобіль, що може бути незручним, якщо ви знаєте, що ця машина не для вас.

  • Плюси приватного продавця:


  • Більш низькі ціни: приватні продавці можуть продавати свої машини за нижчою ціною, тому що у них немає накладних витрат на автосалон.
  • Кімната для переговорів. Хоча у деяких продавців бу автомобілів існує модель ціноутворення «без торгу», домовитися з приватним продавцем часто реальніше, ніж здається. Вони можуть поспішати продати свою машину, щоб купити нову і в результаті прийняти вашу пропозицію.

  • Мінуси приватного продавця:


  • Відсутність гарантії. Приватні продавці зазвичай продають свій автомобіль «як є». Якщо у вас виникнуть проблеми після покупки автомобіля, ви, швидше за все, не зможете його повернути.
  • Відсутність відповідальності. Приватні продавці старих автомобілів не підпадають під дію правил, які гарантують вашу захищенність від того, що ви купуєте "відро на колісах". Вони також не покладаються на сарафанне радіо і онлайн-огляди, як дилерські центри, тому тут ніхто не захищений від наслідків шахрайства.
  • Вони не займаються реєстрацією транспортних засобів та іншими документами: на відміну від автосалону, вам необхідно відвідати МРЕО, щоб отримати реєстрацію і документи передачі прав власності.

    Зв'яжіться з продавцями декількох транспортних засобів, які вас цікавлять.


    Важливо, щоб ви надали собі кілька варіантів. Попросіть дилерів або приватних продавців розповісти вам більше про автомобілі та запланувати зустрічі для тест-драйву. Повідомте їм, що ви також зацікавлені в інших транспортних засобах, оскільки вони можуть дати вам можливість вести переговори.

    Озбройтеся даними: отримаєте звіт про історію транспортного засобу і проведіть перевірку VIN.


    Знання історії автомобіля може допомогти вам передбачити проблеми, які можуть виникнути в майбутньому. Ось чому важливо запросити у дилера звіт про історію автомобіля, дізнатися наприклад, про участь у ДТП, і переглянути записи про техобслуговування. Розуміння історії транспортного засобу допоможе покупцям краще зрозуміти стан транспортного засобу, щоб вирішити, чи є це розумною покупкою.

    Відвідування автомобільного дилера не єдиний спосіб отримати звіт про історію транспортного засобу. Інструменти онлайн-досліджень, такі як пошук по VIN коду дають загальне уявлення про стан автомобіля. Комплексна перевірка VIN доповнить звіт про історію транспортного засобу і надасть всю важливу інформацію, яку покупець повинен знати перед покупкою вживаного автомобіля.

    Отже, що таке перевірка VIN і як ви її виконуєте? Продавець транспортного засобу повинен бути в змозі надати вам ідентифікаційний номер транспортного засобу (VIN). Перевірка VIN надасть вичерпний аналіз, щоб відповісти на всі важливі питання, які покупці повинні задати перед покупкою транспортного засобу.

    Проведіть ретельний огляд автомобіля.


    Ви можете провести незначні перевірки технічного обслуговування самостійно, коли вперше побачите автомобіль. Ви повинні бути в змозі вловити будь-які явні проблеми, такі як іржа, невідповідність кольору фарби, тріщини або витоки рідин під капотом. Також стежте за такими ознаками, як нерівномірний знос шин. Це може вказувати на проблему з підвіскою. Якщо транспортний засіб проходить ваш перший огляд, візьміть його на пробну поїздку і передайте його перевіреному механіку для більш ретельного огляду, щоб переконатися у його справному стані.

    Проведіть тест-драйв автомобіля.


    Перш ніж вибрати автомобіль при покупці автомобіля, важливо пройти тест-драйв, щоб вирішити, чи підходить він вам. Оскільки ви будете проводити так багато часу в своїй машині, важливо, щоб вам подобалося перебувати за кермом і переконатися, що немає ніяких помітних дефектів, які могли б стати вашою проблемою після здійснення покупки.

    Щоб максимально використовувати ваш тест-драйв, ви повинні вибрати маршрут, на якому є всі ландшафти, які ви будете долати в майбутньому. Ви також повинні тримати радіо вимкненим і обмежити обговорення з будь-ким в машині, щоб ви могли почути всі підозрілі звуки. Наприклад, ви повинні випробувати водіння по місту, нерівній дорозі, пееїзди пагорбів, круті повороти і відрізок шосе.

    Під час тест-драйву зверніть увагу на наступне: це полегшить діагностику будь-яких потенційних проблем або проблем, з якими може зіткнутися автомобіль: трясеться він на швидкостях і чи може витримувати круті повороти, чи забезпечує плвну їзду, і чи не видає зайвих шумів.

  • Видимість: Чи дозвояють сліпі зони безпечно керувати транспортним засобом?
  • Прискорення: Чи вважаєте ви, що у машини досить потужності?
  • Гальма: Чи достатньо вправно машина реагує на гальммування?
  • Зручність для користувача: Ви відчуваєте себе комфортно за кермом? Чи можете дістатися до всіх необхідних контролерів?
  • Рульове управління: Ви можете легко і зручно управляти? Як авто справляється з поворотами?
  • Чи є шуми або вібрації: Переконайтеся, що ви не чуєте будь-яких незвичайних шумів або вібрацій.
  • Обігрів і кондиціювання повітря: Якщо ви тестируете водіння взимку, ви можете не подумати про тестування кондиціонера, але це важливо зробити. Переконайтеся, що всі регулятори температури знаходяться в робочому стані.

  • Отримайте машину, професійно оглянуту механіком.


    Поряд з вашим власним оглядом, перед покупкою важливо оглянути автомобіль у перевіреного фахівця. Хоча перевірка перед покупкою може коштувати вам 15-30 доларів, це розумна інвестиція, яка може в кінцевому підсумку заощадити вам багато грошей в довгостроковій перспективі. Це також може забезпечити вам душевний спокій, який коштує додаткових витрат. Якщо ви купуєте сертифікований старий автомобіль, огляд не потріен, оскільки автомобіль вже пройшов строгий огляд і на нього поширюється гарантія.

    Інспекція може виявити будь-які потенційні проблеми та повідомити, чи потрапив автомобіль в аварію. Про деякі аварі не повідомляється, і вони не відображаються в звітах про історію транспортного засобу, але механік зможе визначити, чи були виконані будь-які кузовні роботи після аварії.

    Ведіть переговори і торгуйтеся.


    На відміну від нових автомобілів, ціна на старий автомобіль від приватника є запитуваної. Якщо продавець не має гарантованої ціни, ви, швидше за все, зможете придбати автомобіль дешевше. Якщо ви вважаєте, що ціна є справедливою, грунтуючись на ваших дослідженнях порівнянних транспортних засобів, ви можете запропонувати ставку на 500-1000 доларів нижче запитуваної ціни. Повідомте продавцеві про реальну ситуацію на ринку і вважайте, що це справедлива ціна. Найгірше, що вони можуть зробити, це сказати «ні», і ви все одно зможете прийняти початкову запитувану ціну. Продавець може взяти вашу ціну або, принаймні, надати зустрічну пропозицію, тому що він або вона хоче продати автомобіль.

    Кращий час для покупки автомобіля.


    Ви повинні знати, що навіть час року впливає на вартість вживаного автомобіля. Кращий час для покупки уживаного автомобіля - з листопада по кінець року. Все тому що саме в цей час року зазвичай можна знайти більше пропозицій. Однак, ви все одно можете знайти відмінні пропозиції круглий рік. Це також відбувається після випуску автомобілів нового модельного року, тому дилери хочуть продати попередників, щоб звільнити місце для новинок.

    Якщо ваша ситуація дозволяє купити машину, ми бажаємо Вам швидкої і вдалої покупки! Наш інтернет магазин автоаксесуарів Авторадості завжди допоможе і підтримає! В онлайн каталозі магазина Ви знайдете все, що потрібно для обслуговування та догляду за автомобілем. На сайті avtoradosti.com.ua зібрані і каталогізовані тисячі товарів для тюнінга і відновлення, все, що може знадобитися, щоб утримувати улюблене транспортний засіб в бездоганному вигляді!



    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено