Всі тонкощі установки дзеркал заднього виду

12.06.2012


Навіть власники дорогих і статусних авто часто хочуть замінити або доповнити наявний комплект дзеркал. Що вже говорити про пересічних автолюбителів!

Як свідчать правила дорожнього руху, в авто має бути мінімум 2 дзеркала заднього виду. А конструкція кожного автомобіля передбачає можливість установки бокового зовнішнього дзеркала з кожного боку. При цьому обладнати машину внутрішнім оглядовим дзеркалом вдається не завжди.

В такому випадку логіка установки дзеркал досить проста. Якщо що-небудь заважає встановити внутрішнє дзеркало заднього виду, у Вас обов'язково повинні бути обидва зовнішніх. При наявності внутрішнього дзеркала дозволяється мати тільки бічне з боку водія. Але обмежити в монтажі дзеркал Вас ніхто не може, і поставити все 3 дзеркала можна. Якщо, звичайно, вони Вам потрібні.


Дзеркала заднього виду діляться на плоскі та панорамні. Різниця в тому, що плоскі дзеркала показують реальну картину, а панорамні, хоча і дають більший огляд, спотворюють деталі та відстань до об'єктів. Тому хоча б одне з дзеркал обов'язково має бути плоским, для об'єктивної оцінки того, що відбувається. Крім того, пам'ятайте: панорамні дзеркала підвищують ризик бути засліплений фарами автомобіля за Вами.


Дзеркала з елементами додаткового огляду, на жаль, не дуже популярні. Проблема в тому, що до них досить складно звикнути, і водій все одно дивиться в якийсь один сектор - найчастіше найбільший.

Зате входять в моду кольорові дзеркала. Вони не тільки красиво виглядають, але і набагато зручніше, адже забарвлення дзеркала в конкретний колір надає йому конкретні властивості. Наприклад, блакитне і сіре скло знижує ризик бути засліплений заднім автомобілем. Жовтий колір робить зображення максимально чітким, оскільки найбільш сприятливий для сприйняття.


В залежності від способу регулювання дзеркала діляться на тросові, важільні та електричні. Зрозуміло, чим простіше система, тим вона дешевше, а системи з ручним регулюванням цілком достатньо.




Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено