Обираємо спойлер

09.06.2012

Правильно підібраний спойлер здатний змінювати аеродинаміку авто в кращу сторону. Плюс це стильний і сучасний спосіб тюнінгу, який здатний прикрасити будь-який автомобіль.

Спойлер гарантує стійкість, хорошу керованість, впевнене проходження крутих поворотів і виключає передчасний занос машини.
У деяких ситуаціях спойлер може оберігати скло від раптового потрапляння бруду і води завдяки здатності змінювати характеристики повітряного потоку під час руху.
З точки зору стайлінгу спойлер завершує образ машини, роблячи її більш спортивною.

Фахівці кажуть, що при швидкості понад 80 км/год починається дія аеродинамічної сили на автомобіль, і саме тоді починає працювати правильно встановлений спойлер.

Щоб машина легко управлялася і була максимально стійкою на трасі, обов'язково потрібна навантаження на кузов, яка проводиться на передню або задню вісь автомобіля. Коли на авто встановлено спойлер, він створює додатково притискає навантаження шляхом використання повітряного потоку, і тоді гальмувати набагато легше. З таким завданням на ура справляються спойлери бічні - розширювачі порогів.

Щоб зменшити фронтальний вплив потоку повітря на кузов, встановлюють т.зв. похилі обтічники - спойлеру передні. Їх краще купувати та монтувати у фірмах, де працюють експерти з тюнінгу.

При покупці обов'язково уважно дивіться на матеріал, з якого зроблений спойлер. Річ у тому, що більшість спойлерів зараз роблять із пластику, а також існують якісніші моделі з карбону. Зрозуміло, стоять вони трохи дорожче. Пластиковий спойлер досить недовговічний і схильний до впливу дорожньої хімії, а також сонячних променів. Аналогічний йому склопластик. Інша справа - спойлер з оргскла або практичного пластику АБС. Але в будь-якому випадку, робіть вибір, орієнтуючись на свої фінансові можливості. Адже всі моделі спойлерів красиві та стильні, і будуть прекрасно виглядати на Вашій машині.


Перед тим, як зробити вибір, корисно почитати, що пишуть в інтернеті про спойлери на Ваше авто, ознайомитися з характеристиками моделі та, звичайно, з відгуками. Ця інформація може Вам здорово стати в пригоді при покупці, і вибір буде правильним і об'єктивним.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено