GPS-навігатор - вірний друг і помічник водія

06.06.2012

Для мандрівників минулого головним орієнтиром були зірки. У минулому столітті були дуже популярні карти та атласи. Сучасні мандрівники воліють використовувати GPS-навігатор. Це невелике і зручний пристрій цілком може замінити повну сумку карт, компас, путівник і гіда.

Щоб почати користуватися навігатором, потрібно встановити в нього правильну карту. Карти можуть бути спочатку інтегровані в пристрій, встановлені при покупці або докуплено пізніше. Вибір карт залежить від того, де Ви збираєтеся користуватися навігатором: на території одного міста, регіону, або ж по всій країні та навіть по всьому світу. Важливо уточнити, як часто проводиться оновлення карт - серйозні виробники проводять його до декількох разів на рік. Багато карти легко завантажити.

Зрозуміло, існують навігатори економ-класу і якісні прилади від серйозних компаній. Хочете заощадити - це Ваше право, але слід знати про переваги навігаторів дорожче. По-перше, великі компанії виготовляють не тільки "залізо", а й софт, тому будь-які конфлікти між картою і навігатором виключені. Як відреагує китайська модель за 100 доларів на свіжо встановлену карту, передбачити складно. Може бути, Вам пощастить. Як було сказано раніше, карти виробників зі світовим ім'ям регулярно оновлюються, і можна просто прийти в сервісний центр і отримати останню версію. Крім того, хороші навігатори мають простим і логічним інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом.

Сучасні навігатори можуть подавати голосові підказки, причому більшість - і російською мовою. Крім того, вони часто оснащені USB, Bluetooth, слотом MicroSd. Деякі моделі мають вбудований FM-приймач, що дозволяє оперативно отримувати точні дані про пробки та затори, показувати дорожню ситуацію, показувати шляхи об'їзду та успішно розраховувати терміни ймовірних затримок. Ще одна корисна функція - прокладка маршруту з найбільш економічною витратою палива.

Існують аналогічні прилади та для пішоходів, що працюють на акумуляторах близько 10 годин. Сучасні смартфони також оснащені GPS-модулем, але він традиційно слабше і не може конкурувати з повноцінним навігатором.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено