Для чого потрібний дефлектор капота?

26.05.2022
Дефлектор капота найчастіше називають мухобойкою, яка повністю виправдовує свою назву. Це захисна накладка, яка формою повторює передню частину капота автомобіля. Її основною функцією є захист капота та скла автомобіля від механічних пошкоджень, а саме від ударів дрібного каміння, гілок піщинок та інших предметів, які часто зустрічаються на дорозі. Захист здійснюється за рахунок зміни потоку повітря і, відповідно, траєкторії предметів, що летять на автомобіль, що рухається.

Дефлектор капота повинен витримувати удари предметів, що вилітають з-під автомобіля, перепади температури, а також впливу ультрафіолету. Звичайно, коли йдеться про великі камені, то ніякі маніпуляції з потоком повітря не убезпечать лобове скло. Хіба що камінь просто потрапить у мухобійку, але це один шанс із тисячі.

Крім захисної функції, слід виділити естетичну функцію аксесуара. Дефлектор капота здатний перетворити екстер'єр авто та надати йому індивідуальності. Дефлектори бувають чорні, прозорі, деякі виробники постачають ще й кольорові варіанти. Також є карбонові варіанти.

Чи впливає установка такої речі, як дефлектор капота на витрати пального?


Впливає, але мінімально. На шосейних швидкостях підвищення витрат палива відбувається на 1-3%. Такий показник можна назвати майже незначним.

На що звернути увагу під час вибору?


Мухобійки виготовляються із пластику. Так, наприклад, товщина пластику фірмових дефлекторів австралійського виробництва не повинна бути меншою за 2-2,5 мм, американського - 3-4 мм. Дефлектор капота високої якості визначити нескладно, на ньому не повинно бути шорсткості або слідів тертя. Їхня присутність на аксесуарі може стати причиною пошкодження капота авто.

Як і на що кріпиться дефлектор капота?


Залежно від марки автомобіля використовуються різні кріплення, проте додаткові отвори не робляться, тому кузов авто не ушкоджується та аксесуар можна зняти будь-якої миті. Лакофарбове покриття також не постраждає. Такі аксесуари завжди йдуть у комплекті з інструкцією та кріпленнями. Кріплення здебільшого виготовляються зі сталі, основа – пластикова, в ній і робляться отвори. Також є такий спосіб встановлення, як приклеювання за допомогою еластичних резинок.

Не варто також забувати і про те, що між дефлектором і капотом повинен залишатися зазор, адже інакше весь бруд буде накопичуватися в улоговині.

А чи є сенс витрачатися на дефлектор капота?


Купівля дефлекторів актуальна для тих власників авто, які часто пересуваються по сільській місцевості та трасі. Міським мешканцям такі аксесуари не надто потрібні, адже мухобійка починає працювати на досить високій швидкості. Дійсний ефект аксесуара відкривається приблизно на швидкості 70 км/год.

Переходьте до каталогу дефлекторів на капот, де представлений великий асортимент виробів високої якості від різних виробників. Аксесуар не тільки захистить Ваш автомобіль від можливих пошкоджень, але й додасть його вигляду індивідуальності.


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено