Денні ходові вогні та їх особливості

12.05.2022
Денні ходові вогні є освітлювальним приладом, який покликаний позначити автомобіль у похмуру пору року, забезпечивши тим самим безпеку пішоходів і водія. Якщо порівнювати денні ходові вогні з габаритами, то вони відрізняються більшою яскравістю, добре видно вдень, але при цьому вони не створюють дискомфорту для інших учасників дорожнього руху (не сліплять водіїв зустрічних авто).

Перевагою такого освітлення в авто є те, що вони включаються автоматично та вимикаються тоді, коли Ви включаєте ближнє світло. Також споживання електроенергії ними мінімальне.

У багатьох країнах денні ходові вогні входять до базової комплектації авто (штатні). Якщо їх установка не передбачена заводом - виробником, то установка вимагає заміни техпаспорту та реєстрації.

Які денні ходові вогні бувають?


За типом конструкції

Денні ходові вогні бувають: врізні (складні при установці) та навісні (необхідно з максимальною точністю підібрати розмір, інакше можна зіткнутися з невідповідністю розмірів та слабким світінням).

За матеріалом, який використовується для виготовлення корпусу

Денні ходові вогні можуть мати корпус із пластику або алюмінію. Якщо порівнювати ці варіанти, то за всіма параметрами пластик виграє. Такі аксесуари відрізняються вищим рівнем тепловідведення та забезпечують більш високу яскравість свічення. Якщо тепловідведення здійснюватиметься на недостатньому рівні, то є ризик швидкого перегорання світлодіодних кристалів. У пристроях високої якості передбачені не тільки алюмінієвий корпус, але й відбивачі, лінзи і металеві ребра.

За технічними характеристиками

Денні ходові вогні розрізняються по світлосилі. Саме вона є головним показником при їхньому виборі. Занадто яскраві вогні купувати не варто, як і надто тьмяні варіанти. Найкраще звернути увагу на варіанти, які оснащені функцією затемнення, яка активізується під час увімкнення фар ближнього світла. Крім світлосили, вогні відрізняються кількістю світлодіодів - їх може бути від 4 до 12 штук.

Мають вони різні розміри та форми, тому їх варто використовувати не тільки з точки зору функціональності, але і як тюнінг авто. З такими аксесуарами екстер'єр авто викликатиме захоплені погляди оточуючих.

А може все ж ближнє світло?


Можна використовувати й денні ходові вогні, й світло фар. Але якщо порівнювати їх, то перші будуть кращими з низки причин:
  • споживають менше електроенергії;
  • вони надають менше навантаження на генератор;
  • лампи ближнього світла потребуватимуть постійної заміни через велике навантаження;
  • денні ходові вогні включаються самі, а ближнє світло – вручну. Дорогою про це легко забути.

  • А може, краще протитуманки?


    Протитуманки не здатні забезпечити хорошу видимість авто, тому що їх світло спрямоване переважно вниз, безпосередньо на дорожнє покриття. А денні ходові вогні світять прямо, в далечінь. Крім того, використання противотуманок як альтернативи денних ходових вогнів законодавством не передбачено, відповідно за їх використання з такою метою передбачено штраф.

    При виборі денних ходових вогнів слід звертати увагу як на характеристики, а й виробника. Потрібно вибирати пропозиції від перевірених брендів, які мають хорошу репутацію на ринку. У нашому магазині Ви можете підібрати денні ходові вогні відмінної якості та отримувати задоволення від процесу їзди.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено