Правильний догляд за кузовом автомобіля

06.05.2021
Більшість автовласників мріють про те, щоб зберегти зовнішній вигляд свого автомобіля в ідеальному стані якомога довше. Справа в тому, що для цього необхідно докласти чимало зусиль, адже стан лакофарбного покриття авто залежить від того, наскільки дбайливо за ним доглядають.

Регулярний догляд і профілактика допоможе захистити лакофарбове покриття кузова вашого автомобіля від передчасного зносу. Існує величезний асортимент різних засобів, які допоможуть вам подбати про зовнішній вигляд автомобіля.

Догляд за кузовом автомобіля

Якісно відчистити кузов без спеціального засобу неможливо. При очищенні машини за допомогою губки і води вам вдасться лише прибрати верхній шар пилу. Застарілий бруд все одно залишиться на кузові, що згодом негативно позначиться на покритті авто.

Для правильної та комплексної обробки кузова автомобіля необхідно орієнтуватися в засобах по догляду і точно розуміти для чого вони призначені, адже не існує універсальних засобів, які одночасно підійдуть для лакофарбового покриття і для салону авто.

Лакофарбове покриття

Автошампунь є найпоширенішим засобом по догляду за кузовом серед автомобілістів. У складі подібних шампунів присутні додаткові поліруючі елементи, які очищають автомобіль та додатково надають блиску. Їх існує кілька видів з різними властивостями - антикорозійні і з ефектом полірування. Автошампуні відносно недорогі, але в той же час бездоганно очищають кузов і покривають його тонкою захисною плівкою, яка захищає лакофарбове покриття від навколишнього середовища.

Автошампунь-очищувач є більш ефективним, ніж простий автошампунь, оскільки набагато краще справляється з усуненням досить сильних забруднень кузова. Його так само можна використовувати як звичайний автошампунь, просто додавши води та повністю вимити автомобіль. У таких випадках рекомендуємо використовувати все ж таки звичайний автошампунь, оскільки це набагато економніше. Для більш серйозних забруднень, з якими не змогли впоратися перераховані вище засоби, можна використовувати безводні змивки.

Полірування кузова автомобіля

Очищуючі поліролі сприяють усуненню дрібних пошкоджень у вигляді подряпин, нерівностей і надають автомобілю первинний вигляд. А також покривають його додатковим шаром для захисту від впливу зовнішніх факторів.

Але не рекомендується зловживати поліроллю кузова, оскільки вони можуть частково видаляти верхній шар. В середньому звичайне покриття кузова автомобіля може витримати близько п'ятнадцяти подібних процедур.

Захисні поліролі взаємодіють виключно з верхнім шаром, покриваючи її тонкою плівкою, яка виконує захисні функції. Наносити ці засоби можна виключно на поверхню, на якій відсутні будь-які пошкодження, інакше ви прискорите поширення іржі по кузову вашого авто.

Воскові поліролі здатні замаскувати невеликі подряпини і розводи лакофарбового покриття та ненадовго надати йому блиск. Із недоліків подібних засобів: короткочасність дії, складність нанесення і розподілу по кузову, оскільки по консистенції вони досить густі.

Кольорозбагачені та експрес-поліролі допоможуть швидко надати лакофарбному покриттю привабливий вигляд, але ніякого захисту кузова автомобіля вони забезпечити не зможуть.

Догляд за фарами та склом авто

Використовуючи спеціальні очисники для скла і фар, ви зможете більш дбайливо та ефективно очистити їх поверхню від забруднень. Практично усі очищувачі йдуть у вигляді спреїв, які просто потрібно розпорошити по поверхні та почекати, поки компоненти очищувача видалять забруднення. Така техніка сприяє видаленню навіть найскладніших забруднень таких, як нікотин, жир, залишки комах, масляні плями та не залишаючи розводів і жирних плям.

Для підтримки кузова автомобіля в відмінному стані необхідно регулярно використовувати якісну автохімію по догляду, тоді ви зможете надовго зберегти його зовнішній вигляд.

Крім засобів по догляду за кузовом автомобіля також існують спеціально розроблені засоби по очищенню салону автомобіля. Асортимент автохімії може бути найрізноманітнішим:

  • Очищувачі для салону автомобіля (дбайливо усувають наліт та забруднення)
  • Поліролі для салону автомобіля (повертають первинний вигляд поверхонь та захищають від пошкоджень)
  • Реставратори для салону автомобіля (позбавляє від дрібних пошкоджень, а не маскує їх)
  • Набори по догляду за салоном автомобіля.

  • На сайті нашого інтернет-магазину Авторадості ви зможете знайти величезний асортимент засобів по доглядуза кузовом, склом, а також за салоном вашого автомобіля.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено