Поради по відновленню, догляду та захисту ЛКП автомобіля!

14.05.2020
Якщо ви хочете зробити все можливе, щоб захистити лакофарбове покриття автомобіля - існує кілька способів про які ми хочемо розповісти в нашій новій статті. Правильне покриття ЛКП здатне захистити і продовжити довговічність фарби, зробити її стійкою до пилу і забруднень, а також вберегти від подряпин. Давайте пройдемося по основним пунктам і поговоримо про відновлення ЛКП авто. Також ми поділимося порадами про догляд і захист лакофарбового покриття автомобіля.

Можна заполонити фарбу воском, керамікою або використовувати захисні 3М наліпки - вибір покриття залежить від можливостей кожного. Важливим етапом є перевірка лакофарбового покриття.

Нанесення покриття на брудну машину може привнести більше шкоди, ніж користі. Рівно так само, як і запечатування тріщин без попереднього ремонту. Мабуть, з цього пункту, ми і почнемо ...


Ремонт лакофарбового покриття автомобіля


Невеликі подряпини на фарбі вашого автомобіля можуть бути непривабливими, а якщо їх не обробити, вони можуть привести до іржі, що може привести до серйозного пошкодження кузова автомобіля. Усунення подряпин на фарбі не тільки поліпшить зовнішній вигляд автомобіля, але і продовжить термін служби компонентів кузова. Спочатку оцініть серйозність подряпини, потім прийміть заходи по її усуненню.

Правильний спосіб усунення подряпини найкраще визначається глибиною і розміром подряпини. У добре освітленому місці огляньте подряпину. Визначте, скільки шарів фарби пошкодилися подряпиною. Якщо пошкодження стосується тільки прозорого покриття, ви зможете легко відновити її методом полірування. Якщо пошкодження дійшло до металу, процес буде іншим.

1. Шукайте ознаки голого металу або будь-якої іржі, яка могла розвинутися на поверхні.
2. Подряпини на прозорому покритті можуть бути відшліфовані, в той час як подряпини на фарбі вимагатимуть фарбування та оновлення покриття.

Підготовка ЛКП автомобіля


Видаліть всю іржу з металу перед ремонтом подряпини, інакше іржа продовжить поширюватися під фарбою. Використовуйте наждачний папір із зернистістю 120 для видалення іржі на фарбі або металі. Очистіть область навколо подряпини.

  • Використовуйте автомобільне мило і чисту воду, щоб вимити подряпину і область навколо неї.
  • Переконайтеся, що на поверхні немає смітинок і бруду.
  • Повністю висушіть ділянку рушником або просто почекайте, поки він висохне.

  • Будьте обережні з тим, де ви використовуєте наждачний папір, щоб уникнути непотрібного пошкодження фарби.

    Відновлення лакофарбового покриття


    Якщо подряпина проникла в усі шари фарби до чистого металу, важливо додати шар грунтовки. Нанесіть автомобільний грунт на будь-який голий метал. Грунтовка запобіжить утворенню іржі під поверхнею ЛКП, а також забезпечить хорошу поверхню для нанесення фарби.

    1. Використовуйте маленький пензлик, щоб нанести тонкий шар грунтовки на ділянки відкритого металу, з якого ви відшліфували іржу.
    2. Дайте грунтовці повністю висохнути.
    3. Потім візьміть свою автомобільну фарбу і нанесіть шар на область, яку ви обробили ґрунтовкою.
    4. Якщо подряпина досить мала, спробуйте нанести фарбу на подряпину і дати їй самостійно розтектися і осісти.
    5. Як тільки грунтовка і підфарбовують фарба висохне, ви можете додати шар прозорого лаку.

    Такі автомобільні емалі і покриття поставляються в аерозольному балончику, важливо вжити заходів для запобігання надмірного розпилення або випадкового нанесення прозорого покриття на ділянки, які ви не мали наміру фарбувати. Купити автомобільні фарби, ґрунтовку і автоемалі можна на нашому сайті.

    Враховується товщина лакофарбового покриття автомобіля


    В середньому товщина покриття грунтовки повинна бути всього близько декількох мікрон. Товщина кольорового шару фарби становить десятки мікрон. Виміряйте товщину автомобільної фарби, використовуючи вимірювач автомобільної фарби - товщиномір.

    Полірування ЛКП


    Переконайтеся, що прозоре покриття повністю висохло, потім нанесіть на поверхню трохи полірування складу. Використовуйте шліфувальний інструмент, щоб провести обробку абразивним складом, і кілька насадок, щоб зробити колір однорідним з іншою частиною автомобіля. Потім промийте весь автомобіль, уважно слідкуючи за місцем, яке ви тільки що відремонтували.

    Процес полірування може видалити частину захисного прозорого покриття поверх вашої фарби, тому нанесення воску додає шар захисту для вашої фарби. Тому після полірування промийте і висушіть автомобіль, а потім нанесіть шар автомобільного воску на всі ділянки кузова, щоб блиск був рівномірний.

    Захист ЛКП автомобіля


    Важливою особливістю захисних покриттів для автомобільної фарби є гідрофобність - тобто, здатність матеріалу відштовхувати воду миттєво, щоб волога не затримувалася на поверхні. Тож однією з важливих особливостей використання буде те, що будь-який бруд може бути видалений з меншими зусиллями.

    Останнім часом, окрім воску, який слід оновлювати раз в декілька місяців, все більшої популярності набирають керамічні покриття і різні вінілові плівки для захисту лакофарбового покриття. При цьому, тримаються такі покриття довше воскових, а оновлений вигляд і блиск автомобіля стає просто бездоганним.

    Дізнайтеся докладніше про захисні плівки для автомобіля зі статті: "Інструкція по установці 3M VentureShield". правильна установка захисної 3М плівки і якісно виконана робота по нанесенню керамічних покриттів і рідкого скла,які дають масу переваг. Крім функції захисту автомобільної фарби, із захисним покриттям, машини виглядають ніби тільки з автосалону.

    Більшість компонентів по догляду та відновленню ЛКП Ви можете купити в магазині Авторадості. У нас зібраний великий асортимент автотоварів, серед яких ви точно знайдете те, що потрібно вашому автомобілю. Бажаємо приємного проведення часу і вдалих покупок!


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено