Літні склоочисники: які щітки двірників і омивачі потрібні?

07.05.2020
Якщо справа дійшла до вибору пари щіток для двірників або склоочисників, є кілька речей, які необхідно враховувати. Крім очевидних фактів, що вам потрібно знати розмір леза, тип кріплення і враховувати сумісність з вашим авто, вам також необхідно з'ясувати, чи достатньо якісні щітки того виробника, які ви обираєте? У цій статті ми розглянемо деякі варіанти склоочисників, звернемо увагу на щітки, які отримали позитивні відгуки, щоб допомогти вам вибрати кращі двірники для свого автомобіля.

Двірники повинні бути ефективними і довговічними


Ви вже могли помітити, що зі старими щітками під час дощу видимість просто огидна. Як і в усьому іншому, ніщо не вічне, і щітки склоочисника можуть втратити свою ефективність і перестати працювати раз і назавжди. Хоча вони сяк-так і виконують свою роботу, неефективний склоочисник - фактично те ж саме, що його відсутність. Тому важливий момент - це якість склоочисників, адже це саме те, на чому не можна економити при покупці двірників.

Сумісність з погодою


Рама і лезо повинні бути досить міцними, щоб витримувати різні екстремальні умови. У теплі місяці погода зазвичай сприятлива, але це не виключає того, що вона може бути непередбачуваною. У цю пору року в дорозі часто наздоганяє дощ, а в інші - на лобовому склі може швидко накопичуватися бруд і пил. Якщо ви захочете очистити вітрове скло, вам знадобиться щоб двірники працювали ефективно - не шуміли, не залишали розводів або смуг.

Огляд також може бути утруднений через скупчення комах на склі, в такому випадку важливо щоб бачок омивача був заповнений очищувачем скла по сезону. Літні омивачі допоможуть з добре впоратися з такого роду плямами. Дізнайтеся про переваги застосування в статті Літній догляд за стеклами автомобіля. Які засоби краще використовувати? Якщо скриплять двірники, перестають плавно рухатися, бовтаються або мають тріщини на гумовій кромці - без заміни щіток і склоочисника не обійтися. Про інші обставини, при яких потрібна заміна щіток склоочисника, читайте в статті П'ять причин для негайної заміни щіток склоочисника.

Коли справа доходить до покупки склоочисників у вас є два варіанти. Ви можете отримати двірники, що поставляються виробником вашого автомобіля, або ви можете купити двірники від різних виробників, які можуть бути такі ж досконалі, як OEM-склоочисники. Обираючи склоочисники для автомобіля або вантажівки враховуйте кілька основних моментів, щоб взяти двірники, що найкращим чином підійдуть для вашого авто ...


Розмір склоочисника


Зараз на ринку представлено безліч склоочисників, і багато хто, чомусь вважають, що вони універсальні і підходять практично до всіх наявних автомобілів. Однак, правда в тому, що різні моделі авто використовують різні механізми кріплення. Куплений вами двірник повинен бути того ж розміру, і мати хорошу силу прилягання з урахуванням вигинів вітрового скла автомобіля. Це усуне проблеми сумісності або установки.

Ще одна річ, на яку ви повинні звернути увагу. Щітки, що встановлені на стороні водія, відрізняються за розміром від лез на стороні пасажира. Деяким здасться це дивним, але ця конструктивня відмінність полягає головним чином в тому, щоб леза працювали в тандемі і не стикалися, коли обидва активовані. Аналогічно, якщо ви шукаєте задні щітки склоочисників, вони будуть трохи менше, ніж щітки на лобовому через різницю в розмірах скла.

Типи щіток склоочисників


Коли прийде час для нових лез, не забудьте замінити їх попарно. Якщо питання заміни полягає лише в оновленні щіток або гумок, а не всього двірника, враховуйте, що є різні щітки склоочисників, які пропонують різні функції. Склоочисники в основному виготовляються з м'якого металу, а зверху покривається якимось гумовим покриттям, що запобігає швидкому пошкодженню. Щоб уникнути плутанини, ми розглянемо найбільш часто використовувані типи лез, які ви знайдете на склоочисниках для вітрового скла.

  • Гумові леза

  • Мабуть, найпоширеніший тип матеріалу, використовуваного на склоочисниках, це гума. Гумові леза (гумка для двірників) мають відносно низьку вартість і їх достатньо легко знайти, також вони дійсно прості і недорогі у виготовленні. Але буває дуже дешева гума, яка може псуватися дуже швидко, в залежності від інтенсивності використання. Тому гумові леза часто здаються першими. Проте, це не означає, що гумові щітки склоочисників є поганими. Просто майте на увазі, що гумові леза не створені, щоб працювати дуже довго, і вам потрібено час від часу міняти їх.

  • Силіконові леза

  • Технологія дещо прогресувала, і тепер у нас є кращі силіконові щітки склоочисників. Силіконова основа вдвічі довговічніша за традиційну гуму, що дозволяє їм працювати краще протягом більш тривалого періоду, але коштують вони набагато дорожче. Такі щітки зберігають гострий, чистий край і забезпечують кращу зносостійкість в будь-яких кліматичних умовах. Якщо ви керуєте спортивним автомобілем або позашляховиком, то ці силіконові леза ми рекомендуємо для вас.

  • Леза з покриттям

  • При цьому склоочисники можуть бути гумовими або силіконовими. Лезо покрито водовідштовхувальним компонентом, здатним продовжити термін його служби. Найвидатніша особливість, яку це забезпечує - найкраща видимість в негоду. Коли ви використовуєте цей тип щітки склоочисника, покриття подібно захисному екрану з водовідштовхувальним ефектом робить вітрове скло ідеально чистим. Таке покриття дозволяє воді вільно стікати по вітровому склі і дозволяє вам завжди ясно бачити дорогу.

    Підбір двірників і щіток склоочисника


    На ринку доступні сотні склоочисників і, як споживач, ви можете легко помилитися з вибором, особливо якщо обираєте двірники, про яких мало інформації. Грунтуючись на позитивних відгуках, варто згадати двірники Bosch і гумові щітки на двірники бош, які отримали позитивні відгуки клієнтів: "гумові щітки для двірників Bosch відповідають оригіналу і стали без проблем".

    Підбір щіток по марці авто на нашому сайті дозволить побачити весь асортимент відповідних склоочисників. Якщо у вас виникнуть будь-які проблеми з вибором відповідного склоочисника, це нормально, тому ви завжди можете зв'язатися з нами, і ми допоможемо вам з правильним рішенням. Ми сподіваємося, що ви приємно проведете час, вибираючи відповідний склоочисник для свого автомобіля.

    Точний підбір двірників по моделі автомобіля!

    Виберіть свій автомобіль:


    Марка авто:
    Модель авто:


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено