Моторні оливи в'язкості 0W-30

28.04.2022
Мастила на ринку представлені в широкому асортименті, тому, хто не дуже добре знайомий зі світом автомобілебудування може здатися досить складним розібратися в них і підібрати оптимальний варіант для власного використання. Однак все не так складно, як може здатися на перший погляд.

Головними характеристиками, які визначають стан оливи є показник в'язкості (від нього залежить також тиск у двигуні), а також діапазон температур, при якому воно може використовуватися. Правильний підбір масла та покупка такого мастила як масло 0W-30 або іншого варіанту забезпечує захист дотичних частин у роботі авто. Для правильного вибору мастила необхідно вивчити класифікацію SAE.

Основні показники масел


При покупці олив слід враховувати кілька основних моментів:
  • показник в'язкості – це не про якість, це про умови експлуатації;
  • більш якісна рідина має менший рівень кислотності;
  • прокачування мастила визначається при холоді та умовах малої швидкості тощо.

  • Класифікація по SAE класифікує автомастила за їхньою в'язкістю. Для того щоб позначити зимову оливи, використовується літера «W».

    Кожне мастило позначається кількома символами:
  • перша цифра вказує на те, за якої мінімальної температури масло можна використовувати;
  • числа після літери позначають максимальний показник температури, коли він працюватиме.

  • Так, масло 0W-30 може використовуватися в зимовий час та здатне витримувати навантаження при морозах до 35 C. Влітку масло 0W-30 можна використовувати за +25 C. Також можуть використовувати інші стандарти API або ACEA, в такому випадку також вказується те, для яких машин воно призначене.

    Для того, щоб не зіткнутися з проблемами при експлуатації авто, слід при підборі масла слідувати інструкціям, вказаним у посібнику. Важливо враховувати в'язкість оливи 0W-30, адже тільки оптимальний показник оливи попередить заклинювання поршнів мотора та передчасний знос запчастин.

    За класифікацією SAE це мастило відноситься до всесезонної напівсинтетичної оливи. Вона також має гарні антифрикційні якості.

    Інтернет-магазин "Авторадості" пропонує широкий асортимент масел для двигунів різного транспорту. Переходьте в каталог моторні мастила, де ви зможете скористатися спеціальним підбором по бренду, в'язкості, літражу та певним допускам.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено