Обслуговування склоочисників: рекомендації експертів Bosch

22.04.2021
Скрип двірників - це найменший клопіт, який може бути спричинений старими щітками склоочисника. Найнебезпечніше, коли вони починають залишати розмиви та пропуски на лобовому склі. Причина по якій ми радимо підійти до вибору нових двірників усвідомлено - ваша безпека.

Коли справа доходить до вибору нових щіток склоочисника, людям потрібні переконливі докази, що після заміни комплекту двірники почнуть працювати краще. Двірники подешевше можна купити навіть в супермаркеті. Однак, від їх якості буде залежати, як довго вони будуть справлятися зі своєю роботою.

У цій статті ми поділимося рекомендаціями по обслуговуванню двірників від експертів Bosch і розповімо про правильну заміну щіток склоочисника для їх надійної і тривалої роботи.

Перевіряємо стан двориків після зими


Планово, після зимової експлуатації варто провести візуальний огляд щіток склоочисника. Як сильно обмерзання скла, морози і бруд вплинули на гумові леза? Також важливо комплексно оцінити стан і роботу ваших двірників.

Оцініть знос двірників і перевірте:


  • 1. Каркас: перевірте чи не з'явилася іржа на металевих компонентах двірників, зокрема на місцях з'єднань і кріпленнях.
  • 2. Гумові леза: звертайте увагу на розриви, тріщини гумок або інші пошкодження кромки лез. Стерті края та округлення гумової щітки стають причиною пропусків і розмивів на лобовому склі.
  • 3. Рівномірність притискання: нерівномірне прилягання двірника - одна з головних причин поганого контакту двірника зі склом. Так буває, коли форма щітки перестає відповідати вигину вітрового скла.
  • 4. Кріплення двірників: важливо переконатися, що гачок або утримувач склоочисника правильно встановлений і надійно закріплений.

Думка експертів Bosch: коли приходить час замінити щітки склоочисника?


Загальне правило полягає в тому, що щітки склоочисника потрібно міняти приблизно раз на пів року. Якщо міняєте їх рідше - швидше за все, ви з тих водіїв, які замислюються про це, коли двірники починають відверто халтурити.

Сліди на вітровому склі, які залишаються після декількох помахів двірників можуть багато розповісти про проблему з ними. Далі ми пропонуємо подивитися на кілька схем, які допоможуть вирішити, чи прийшла пора міняти двірники або ще є час?

Приводи для заміни щіток склоочисника:




Склоочисники Bosch: керівництво для покупців


Bosch - компанія, яка бере участь у виробництві безлічі дивовижних продуктів. Уміло вони справляються і з виробництвом автомобільних щіток склоочисника. Хороша якість двірників і доступність моделей для різних марок авто робить їх одними з кращих варіантів на ринку. Далі розглянемо поради, які дає сам виробник щіток склоочисника Бош. Це ті рекомендації, до яких варто прислухатися, якщо хочете щоб двірники служили добре, та якомога довше давали хороший результат.

Обслуговування автомобільних двірників


Правильний догляд за щітками склоочисника - це гарантія їх надійної роботи та запорука відмінної видимості під час дощу. Як наслідок - це ваша ж безпека на дорозі. Додатково, регулярний догляд за склом автомобіля допоможе двірникам прослужити довше.

Періодично проводите чистку вітрового скла і щіток. Візьміть за звичку систематично чистити скло та гумки двірників. Наприклад, протирайте їх при заїзді на заправку. Особливо це актуально навесні і восени, коли вікна забруднюються найбільше.

Прибирайте листя і видаляйте старі забруднення вручну. Не мучте леза своїх двірників спробами прибрати листя або зішкребти засохлі забруднення зі скла. Щоб не пошкодити гумову кромку щіток, іноді варто витратити пару хвилин і зробити це вручну. Це стосується і прибирання інею, або що ще гірше обмерзань, з якими ми зазвичай стикаємося взимку.

Використовуйте хороший омивач відповідний сезону. Якість омиваючої рідини має значення: влітку важливі чистячі властивості складу, щоб рідина справлялася з брудом і слідами від комах; для зимового омивача значення має температура замерзання і розморожуючі властивості рідини.

Щіткам не можна працювати по сухому склу. Коли щітки працюють на суху - вони довго не протягнуть: постраждає, як механічний привід склоочисника, так і гумова кромка двірників. Включайте двірники тільки в дощ, обирайте режим з урахуванням інтенсивності зливи. Плюс, стежте за рівнем омиваючої рідини і не допускайте, щоб бачок спорожнів.

Купуйте правильні щітки склоочисника. Автовиробник завжди дає вказівки з приводу того, які двірники потрібні машині. Дотримуйтеся рекомендованих розмірів та встановлюйте відповідний тип щіток для своєї моделі авто. При заміні двірників не допускайте, щоб вони були довші або коротші штатних щіток. У першому випадку вони можуть чіплятися один за одного, в другому - скоротять площу огляду. Уникайте цього - обирайте щітки відповідного розміру і форми.

На що ще звернути увагу при покуплі двірників?


Якщо ви вже не раз обирали двірники для свого автомобіля, то знаєте, що є кілька поширених типів. Існує три основних види щіток склоочисника: Ці типи відрізняються по конструкції. У багатьох випадках двірники різних типів можуть бути взаємозамінні. Найбільше значення тут має розмір і тип кріплення двірників. Кріпильні перехідники та щітки різних типів Ви комплексно можете підібрати і купити на нашому сайті. Але перш, ніж переходити на інший тип двірників, краще кілька разів перевірити, чи доступна така можливість для вашого автомобіля.

На сайті avtoradosti.com.ua Ви також можете замовити не тільки двірники комплектом, але купити гумки для двірників Bosch. В розділі щітки склоочисника представлені двірники й інших виробників, не менше гідної якості. В інтернет-магазині Авторадості кожен автовласник зможе підібрати потрібну модифікацію щіток склоочисника під свою машину. Для цього скористайтеся спеціальним підбором двірників по марці і моделі авто:

Точний підбір двірників по моделі автомобіля!

Оберіть свій автомобіль:


Марка авто:
Модель авто:


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено