Як правильно перейти на моторну оливу іншої фірми?

05.04.2021
Запорука надійності двигуна і його коректної роботи в правильно підібраному моторній оливі і її своєчасній заміні. Тому при переході на оливу іншої марки варто відповідально підійти до вивчення всіх нюансів, щоб не завдати шкоди двигуну автомобіля.

На що варто звертати увагу при виборі нової моторної оливи

Якщо ви вирішили перейти на моторну оливу іншої марки, то важливо враховувати, щоб клас якості нової оливи був не менше, ніж у попереднього. Особливо це необхідно при експлуатації сучасних двигунів, оскільки вимоги до якості олив дуже високі. Обов’язково варто орієнтуватись на рекомендації автовиробника і переконатись, чи відповідає він усім допускам і специфікаціям.

При використанні дешевої оливи, котра нижче класом якості, ніж рекомендовано автовиробником ви значно знизите ресурс двигуна, що може привести до серйозних несправностей двигуна.

Також автовласникові варто звертати увагу на популярність і авторитет бренду, оскільки чим вище ці показники, тим якісніше він пропонує мастильний матеріал і має якомога менше сторонніх домішок, здатним зашкодити деталям мотора.

Перед зміною оливи на іншу марку або типу обов'язково потрібно провести внутрішню промивку двигуна. Для цього існує спеціальна автохімія або спеціальна промивальна олива. За допомогою цієї процедури можна вимити всі забруднення, залишки нерозчинних відкладень або запобігти змішуванню різних олив, що могли призвести до закоркування каналів, виключаючи в майбутньому проблеми з двигуном. Прибираючи всі наявні забруднення і залишки у двигуні, ви продовжите його термін служби.

Намагайтесь не економити на якості моторної оливи, адже виправлення тих проблем, які можуть виникнути, обійдуться вам набагато дорожче.


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено