Рекомендації експертів Bosch про вибір повітряного фільтра для авто

01.04.2021

Повітряний фільтр часто називають «легенями» автомобіля, саме від нього залежить працездатність двигуна, але багато хто недооцінює його роль і нехтує вимогами до заміни.

Для чого потрібен повітряний фільтр?

Під час роботи двигуна, він пропускає через себе десятки тисяч кубометрів повітря, якби не повітряний фільтр, то частинки сміття попадали до деталей двигуна і діяли на нього як «наждак» та привели б до швидкого їх зносу і ламання. Так само він допомагає заглушити шум двигуна, що поширюється по всьому впускному каналу і зменшує кількість шкідливих речовин у вихлопних газах.

Повітряний фільтр дуже важлива складова в роботі двигуна і потребує заміни набагато частіше, ніж інші деталі, оскільки експлуатація автомобіля з забрудненим фільтром може привести до надмірної витрати палива, збільшити робочу температуру двигуна і його ламання або всієї паливної системи.

Виходить, що своєчасна заміна та встановлення якісного фільтра набагато вигідніше, ніж дорогий ремонт автомобіля.

Який повітрянний фільтр обрати?

Слід дуже відповідально підходити до вибору автомобільного фільтра, оскільки на сьогодні існує безліч виробників і часом дуже нелегко зробити правильний вибір. Компанія Bosch розробила спеціальні рекомендації, які допоможуть вам обрати якісний фільтр.

В цьому випадку, що б не помилитися з вибором, варто віддавати перевагу перевіреному виробнику і з історією. Одним з таких є компанія Bosch, яка виготовила свій перший паливний фільтр в 1930 році та посіла лідерські позиції завдяки унікальним технологіям.

Коли потрібно змінювати повітряний фільтр?

В середньому змінювати фільтр бажано кожні 15 тисяч кілометрів або орієнтуватися на рекомендації автовиробника. Якщо ви вирішили використовувати якісний повітряний фільтр, то міняти його можна через одне відвідування ТО. Але є ситуації після яких потрібна негайна заміна повітряного фільтра, наприклад:

  • Поїздка по ґрунтовій дорозі протягом декількох кілометрів.
  • Поїздка з низькою швидкістю в період рясної наявності тополиного пуху протягом декількох тижнів.
  • Намокання фільтра при проїзді по глибокій калюжі.

  • У будь-який момент можна дістати фільтр і візуально визначити ступінь його забрудненості.

    На випадок якщо ви вирішите поставити дешевий фільтр і компенсувати це частою заміною, то ви не досягнете бажаного ефекту. З моменту, як ви його поставите він не зможе забезпечити надійний захист вашого двигуна і частинки пилу будуть потрапляти у двигун і руйнувати його.

    В інтернет-магазині Авторадості ви можете придбати повітряний фільтр, в тому числі й від виробника Bosch. На сайті так само доступні оригінальні автомобільні фільтри таких виробників як Hengst, KNECHT, MANN-FILTER, Wix та інші.

    Купуйте ці та інші якісні і оригінальні автотовари на нашому сайті. Приємних і корисних покупок!


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено