Як зберегти автомобіль в хорошому технічному стані під час карантину?

06.04.2020
Більшість скоротили кількість своїх поїздок на власних автомобілях, деякі і зовсім, застрягши в самоізоляції, залишили машини простоювати на кілька тижнів. Але, щоб автомобіль залишався у відмінному стані, важливо час від часу його обкатувати і не забувати про технічне обслуговування. Оскільки карантин може тривати ще кілька місяців, необхідно не просто знати, як утримувати машину в повній готовності, а й уберегти її від наслідків простою. У цій статті ми розповімо про технічне обслуговування автомобіля і дамо список простих кроків, які дозволять зберегти ваш автомобіль під час карантину.

Карантинний драйв-тест, щоб підтримувати ключові системи авто


Коли машина припаркована на більш тривалі періоди, ніж зазвичай, автомобілю потрібні поїздки, як "тренування", адже без них, збільшується ймовірність смерті акумуляторної батареї і існує ризик псування шин. В цілому, рекомендують виїжджати на машині кілька разів на місяць. Переконайтеся, що ці короткі поїздки мають довжину не менше 15 км і включають в себе швидкісний рух, щоб двигун повністю прогрівався. Такі драйв-тести необхідні у якості профілактики від іржавіння деталей. Періодичні поїздки допоможуть «розбудити» ключові системи автомобіля, такі як підвіска, трансмісія, гідропідсилювач керма і гальма, плюс - дають можливість акумулятору зарядитися.

Додаткові поради: При довгій стоянці на вулиці використовуйте тент, для захисту кузова від вологи, пилу, вітру або палючого сонця. Слідкуйте за станом покришок і тиском в шинах під час простою: не допускайте того, щоб автомобіль стояв на спущених колесах. Слідкуйте, щоб заряд АКБ не впав до критичних показників, при яких автомобіль не зможе здійснити запалювання.

Перевірка систем і поради з техобслуговування автомобіля


Карантинні роботи з технічного обслуговування автомобіля особливо нічим не відрізняються від періодичного ТО. Головна відмінність - це бажання більшої кількості автовласників вивчити, як самостійно провести ТО особистого транспорту під час карантину? Ми склали простий список кроків щодо контролю та технічного обслуговування, які допоможуть підтримувати безвідмовну роботу ключових систем автомобіля.

1. Перевірка рідин


Щоб автомобіль функціонував ефективно, необхідно переконатися, що всі рідини знаходяться на оптимальному рівні. Моторне мастило, охолоджуюча рідина, гальмівна рідина, рідина омивача - все це витратні матеріали, які вимагають контролю. Ви можете використовувати щуп для перевірки оливи в двигуні, в той час як на бачку охолоджуючої рідини є спеціальні позначки. Зверніть увагу на рівні і доливайте рідини в міру необхідності, але також шукайте витоки, як під капотом, так і під машиною. Для таких надзвичайних ситуацій переконайтеся, що у вас є запасне моторне мастило і охолоджуюча рідина, які завжди зберігаються вдома або в вашому гаражі, щоб їх можна було долити при необхідності.

2. Перевірка фільтрів


Масляний фільтр рекомендують замінити, коли він стає занадто забитий згорілим маслом, і як правило, виробляють разом зі зміною моторного масла. Не менш важливим є салонний фільтр, і якщо він буде заповнений брудом, листям і пилом, безсумнівно, його необхідно замінити і таке завдання повинне стояти щорічно. Зазвичай фільтр знаходиться за бардачком в салоні, він недорогий, а його заміна проста. У деяких автомобілях доступ до ниїх простий, але є і такі, коли доступ дещо затруднений. У будь-якому випадку, ознайомтеся з керівництвом по експлуатації або подивіться в Інтернеті, як інші отримали доступ, а також дізнаєтеся, які фільтри і коли пора міняти для вашої марки і моделі автомобіля.

3. Перевірка батареї


Безумовно, акумулятор один з найважливіших компонентів, який потрібно контролювати в автомобілі. Переконайтеся, що АКБ завжди знаходиться в справному стані. У таких випадках, коли автомобіль буде припаркований надовго, прокачивайте його хоча б на холостому ходу, у крайньому випадку, один-два рази на тиждень, щоб перевіряти і відновлювати заряд акумулятора. Слід подумати і про придбання портативного пускового пристрою або автоматичного зарядного пристрою для додаткового захисту акумуляторної батареї. Ці пристрої підходять для того, щоб прикурити АКБ і допомагають підтримувати батарею, як в автомобілі, так і поза ним, при необхідності, зарядити її від мережі вдома або в гаражі.


4. Перевірка шин


З огляду на те, що автомобіль може довго залишатися припаркованим, також важливо перевіряти тиск в шинах раз в тиждень, навіть якщо ви не збираєтеся нікуди їхати. Дотримання рекомендацій по догляду за гумою, зберіганню і дотриманню правильного тиску допоможуть зберегти ваші шини. Див. у статті: "Який тиск необхідно підтримувати в шинах?" Завжди корисно тримати автомобільний насос або компресор в багажнику, якщо ви зіткнетеся з низьким тиском в шинах або повільним проколом. В цей же час перевіряйте свої гальма, щоб перевірити термін служби колодок та інший знос.

5. Чистка автомобіля


Крім того, що режим карантину це добра нагода розібратися з безладом у гаражі або сараї - це ще і прекрасна можливість помити і навести порядок в автомобілі. Якщо у вас є повітряний компресор, Ви зможете продути всі щілини від пилу і бруду. Для миття озбройтеся садовим шлангом або відром автошампуня, подбайте про чищення кузова, після миття і сушки подумайте про про покупку хорошої автомобільної поліролі. Таким чином, можна не тільки провести час з користю для свого автомобіля, але і гарненько потренувати власні м'язи.

Автовласникам, яким доводиться використовувати машину для роботи, і тим, кому, по тій або іншій причині потрібно рушати за продуктами або медикаментами, ми хочемо нагадати, що в епідеміологічний час слід бути організованим і точно знати, що робити до і після поїздки на автомобілі в період карантину? Виїжджаючи з дому - не забудьте взяти з собою маску, і хоча б невелику пляшечку антисептика для дезінфекції для рук і поверхонь. Так, як у багатьох водіїв є манери, які проявляються лише за кермом, потрібно стежити за своїми звичками, не торкатися обличчя руками, наприклад стоячи в заторі або на світлофорі.

Контактні поверхні автомобіля, з яким стикаються руки, як і будь-які інші поверхні, схильні до переносу коронавируса. Використовуйте рукавички і антибактеріальні серветки, щоб добре протирати рульове колесо, кнопки управління кондиціонером, важіль перемикання передач, ручне гальмо, дверні ручки, сидіння і ремінь безпеки. Важлива річ, крім очищення контактних поверхонь, це мийка та чистка килимків. Якщо ви виїжджаєте часто, старайтесь тримати автомобіль в чистоті і порядку.

Після повернення мийте руки з милом, відправляйте багаторазові тканинні маски в прання. Одноразові рукавички і маски викидайте після використання, не кидайте їх на сидіння автомобіля. Також пам'ятайте, що і взуття вступає в контакт, можливо, з найбруднішою поверхнею зовні, а возити з собою весь цей бруд - не найкраща ідея. Головне завдання для вашої безпеки полягає в тому, щоб не допустити потрапляння бруду або частинок, що потенційно переносять вірус, і запобігти його попадання в ваш автомобіль і будинок.

Магазини автотоварів і онлайн покупки


Замовляйте в інтернеті, оплачуйте зручним способом і отримуйте доставку необхідних товарів для свого автомобіля. Все що вам може знадобитися, від ароматизатора до інструменту, від бризковиків до килимків в салон і багажник Ви знайдете в інтернет-магазині Авторадості. Знайдіть свою марку і модель автомобіля на сайті avtoradosti.com.ua і вибирайте відповідні деталі і аксесуари для свого автомобіля онлайн. Ви будете здивовані, скільки автомобільних товарів для великої кількості моделей пропонує асортимент магазину. Сподіваємося, ця стаття і наш сайт будуть корисними, як для тих, хто вже володіє автомобілем, і тим, хто тільки збирається його придбати. Вдалих придбань!


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено