Якими якостями повинні володіти окуляри для водія?

18.04.2019

Стежити за дорожньою обстановкою часто заважають сонячні промені, фари зустрічних машин і відблиски, тому наявність водійських очок є не тільки питанням зручності, а й безпеки. Багато хто не звертають уваги на те, які лінзи і колірний спектр використовується в сонцезахисних окулярах. Часто водії користуються за кермом тими ж окулярами, які були придбані до жаркого сонячному сезону. Але для більшої впевненості в дорозі та меншою втоми очей кожному водієві потрібні спеціальні окуляри для водіння.



Найголовніше при виборі окулярів - лінзи!

Звичайна оптика не здатна врятувати та захистити зір водія від оптичних незручностей на дорозі. Вона хоч і відсіває велику частину світу, але при цьому не забезпечує фільтрацію колірним спектром, який блокує відблиски від лакофарбового покриття інших учасників руху, а також відбивання яскравих потоків світла від дороги. Саме тому вибираючи лінзи, водієві слід підбирати окуляри з поляризаційним фільтром.

Скло з жовтим або світло-коричневим спектром найбільш відповідні. Завдяки такому спектру кольору зображення ставати більш контрастним, на частку загострюючи зір без шкоди для очей. За рахунок особливої ​​технології сучасного виробництва такі окуляри відсівають горизонтальні світлові хвилі, забезпечуючи безпечний огляд дороги без перешкод. Особлива поляризована плівка для водійських очок затримує світло, але при цьому не погіршує видимість.



Розрізняють окуляри для денної та нічної їзди

Слід розрізняти, що для безпечного швидкісного руху вночі і вдень використовується різна поляризація лінз. У денний час сонячні промені та відблиски здатні в один момент засліпити водія під час шляху. Лінзи з поляризаційним фільтром для денної їзди коричневого кольору забезпечують максимальний ступінь захисту від ультрафіолетових випромінювань і мають властивості антивідблисків.

Оптичні перешкоди трапляються і в темний час доби, а також в дощову погоду, водія постійно сліплять фари зустрічних автомобілів. Основне завдання нічних лінз полягає в боротьбі з різким світлом зустрічних авто і відблисків, їх ще називають “антифари”, такі окуляри мають яскравий жовтий окрас лінз. Сьогодні все більше людей розуміє важливість використання спеціалізованих очок для водіння і вибирають для себе відомим брендам, такі як Polarized, Road & Sport та Autoenjoy.




Переваги спеціальних лінз для водійських очок!

Окуляри водія мають позитивну репутацію за рахунок таких особливостей:

  • Зниження зорової напруги та втоми очей
  • Захист очей від негативного ефекту, що чиниться УФ-випромінюванням
  • Комфортний огляд дороги без відблисків і підвищеної інтенсивності світла
  • Природні передача кольору і чітка контрастність
  • Захист від зустрічних фар і відблисків ЛКП
Все окуляри для водіння виготовляються з полімерних матеріалів, адже такий водійський аксесуар можна виробляти зі скляними лінзами. Полікарбонатні лінзи якщо і розбиваються, то ламаються на гладкі частини, на відміну від скляних, які розбився, здатні пошкодити очі або шкіру. Купуючи для себе аксесуар будь-який водій робить правильних вибір на користь безпечного водіння, тому мати спеціалізовані водійські окуляри буде як ніколи до речі.



Перевірка на поляризацію лінз в окулярах

Дізнатися чи присутній в окулярах фільтр для поляризації лінз можна дуже легко використовуючи кілька способів. Перший спосіб полягає в тому, щоб зіставити лінзи двох пар окулярів один до одного, при цьому одні окуляри потрібно тримати горизонтально, а другі провернути на 90 градусів щодо перших. Для наочності дивіться як змінюється тон поляризаційних лінз. Якщо затемнення тону не відбувається, то швидше за лінзи не мають необхідних фільтрів поляризації.

Наступний спосіб ще більш простий, для нього буде потрібно просвітити лінзи за допомогою рідкокристалічного екрана будь-якого смартфона або монітора платіжного термінала. Повернувши окуляри зі звичного положення в вертикальне (на 90 градусів щодо монітора), зображення потемніє. Для того, щоб вже точно не помилитися з вибором пропонуємо придбати водійські окуляри перевірених виробників на нашому сайті, убезпечивши себе від ймовірності зробити неправильний вибір. Для переходу в розділ натисніть на лінк: Окуляри для водіїв



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено