Пристрій гідравлічного домкрата

08.04.2019

Необхідність підняття та утримання вантажів на певній висоті виникає в багатьох областях діяльності. Нерідко трапляється мати справу з вагами, непосильними для людських можливостей. Без додаткових агрегатів сили в промисловості нікуди, тому для вирішення подібних проблем з'явилися різні види домкратів. Серед підйомних апаратів для важких вантажів одним з найпопулярніших видів є гідравлічний домкрат. Саме цей вид домкратів активно застосовують в автомобільному сервісі, сільському господарстві, будівництві та в багатьох сферах побутового та господарського значення.


Гідравлічний домкрат і його особливості!


Неспроста в багатьох сферах використовують підйомні гідравлічні пристрої, через те, що такі моделі мають максимальну вантажопідйомність. Вони виділяються надійністю і довговічністю експлуатації поряд з іншими різновидами силових установок. В основу їх функціонування покладено принцип дії сполучених посудин.

Гідравлічний домкрат має у своїй назві корінь "гідра", що вже умовно характеризує його принцип роботи. Він допомагає підіймати машини за допомогою рідини, його здатність утримувати тяжкості забезпечується простий, але практичною і функціональною конструкцією. Підняття відбувається за допомогою накачування рідини в нагнітальний циліндр плунжера, запускаючи в хід гідравлічний поршень, який починає зміщувати опорну точку.

Завдяки винятковим властивостям гідравліки, навіть найпростіший домкрат здатний підіймати та утримувати вагу декількох середньо габаритних автомобілів, що в 350 разів перевищує силові можливості однієї людини. Для вибору оптимальної моделі домкрата слід враховувати необхідні експлуатаційні властивості. Для приватного користування доцільно купувати домкрат підкатний або пляшкового типу.


Виходячи з необхідних характеристик, можливий вибір наступних типів гідравлічних домкратів!

Підкатні домкрати. Пристрій з вертикальним підйомом габаритних і важких конструкцій. Такий гідроциліндр має можливість підняти вантаж, що досягає 100 тонн. Складається з рами з широкою опорною площиною і компактним корпусом, де і розміщений весь силовий механізм. Візуально агрегат схожий на візок з коліщатками, яку підкочують під вантаж, встановивши її на рівній і твердій поверхні.

Домкрати пляшкового типу. Найпростіша і малогабаритна модель, де робочий циліндр розташовується вертикально. Принцип дії агрегату заснований на тій же механіці роботи, в основі якої лежить використання гідравлічного циліндра і нагнітає плунжера, що переміщує функціональний поршень силового пристрою. Для їх роботи потрібно приблизно 750 мл індустріального масла, важіль і трохи зусиль. Цей тип домкрата є найпоширенішим і використовується автомобілістами в приватному порядку.

Домкрати механічного або електричного приводу. Насос в пристрої гідравлічного домкрата є основним елементом, який виконує запуск роботи внутрішнього механізму. За допомогою важеля перекачувати масло в сполучених посудинах можна вручну або за допомогою електроприводу. Автомайстерні воліють мати у своєму арсеналі моделі гідравлічних домкратів з електричним приводом, у яких перекачування відбувається за рахунок вбудованого насоса.

Домкрати одноплунжерні та двоплунжерні. Двоштоковий підйомник відрізняється від першого наявністю другого поршня, що дозволяє збільшити здатність агрегату справлятися з максимальною вагою вантажів. Плюс вони мають кращі показники стійкості. Гідравлічний домкрат з наявністю декількох штоків здебільшого використовується в промислових сферах і застосовується у випадках значних навантажень на робочу поверхню поршня. Також в комплектації автомайстерень і виробничих цехів часто зустрічаються телескопічні гідравлічні домкрати з декількома штоками, що висуваються в міру збільшення висоти.


Параметри вибору гідравлічного домкрата


Незалежно від конструкції та технічних особливостей, домкрати виконують певні функції - а саме підіймати, утримують і опускають! Для того, щоб визначитися з вибором пропонуємо спершу відповісти собі на кілька основних питань.

З якими габаритами доведеться мати справу? Яку максимальну вагу необхідно буде підіймати? Де буде зберігатися агрегат?

Параметри, які враховуються при виборі:

  • вантажопідйомність;
  • висота підняття і захоплення;
  • робочий хід;
  • опорний майданчик;
  • універсальність;
  • вага і мобільність;
  • ціна;
  • гарантійний термін.

  • Після ознайомлення з пристроями різних типів гідравлічних домкратів, пропонуємо визначитися і з експлуатаційними та технічними характеристиками. У будь-якого силового агрегату є свої граничні можливості та функціональні особливості. Важливо правильно розподіляти навантаження на упор робочого поршня, знаючи максимальну вагу вантажу, який доведеться вирішувати "силачу". Повного списку характеристик для гідравлічних домкратів вказано в описі до кожної моделі. Заходьте в каталог товарів і підберіть надійний домкрат перейшовши за посиланням.



    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено