Які автомобільні інструменти повинні бути під рукою?

25.04.2014

Неважливо, купуєте ви готовий набір інструментів, або збираєте комплект з окремих інструментів, у вашому автомобілі обов'язково повинні бути основні складові, список яких наведено нижче:

Автомобільні тріскачки, ними обов'язково комплектується стандартний набір інструментів автолюбителя. Для різних випадків потрібні тріскачки різних розмірів для великих і маленьких головок, але найчастіше більшості автолюбителів вистачає однієї великої та однієї маленької тріскачки. Якісні, міцні та надійні пасатижі - незамінна річ в арсеналі автолюбителя. При необхідності можна додати до них ще круглогубці та т.ін.

При роботах будь-якої складності вам обов'язково знадобляться головки діаметром від 6 до 32 мм і ріжкові ключі. Ці два компоненти обов'язково повинні бути в комплекті інструментів для ремонту вашого автомобіля. Крім того, кожен автолюбитель повинен озброїтися шліцьовими та торцевими викрутками.

Карданні шарніри. Цей тип інструментів абсолютно незамінний при роботі з гайками та болтами, які закручені під нестандартними кутами, адже в такій ситуації звичайного воротка буде замало. Воротки та спецз'єднання призначені для роботи з головками, і повинні відповідати їм за розмірами. У більшості автомобілів є деталі, які кріпляться болтами профілю TORX, це пластикові накладки на лобове скло, головки блоків циліндрів і ін. Тому вам не обійтися в роботі без торцевих головок. Такий універсальний набір інструментів особливо корисний для господарів старих авто, яким доводиться часто перевіряти, чи справні окремі деталі та вузли автомобіля. При наявності добре підібраного набору інструментів можна проводити всі роботи швидко, якісно і не дорого.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено