Безумовний плюс денних ходових вогнів

02.04.2013

Денні ходові вогні, інакше звані DRL, як неважко зрозуміти з назви, використовуються тільки у світлий час доби. Їх основне призначення полягає в створенні найкращої видимості для автомобіля і зниження ймовірності аварії.



Якщо ми порівняємо використання DRL з іншими сучасними методами забезпечення денного світла, то прийдемо до висновку, що ходові вогні:

- можуть гарантувати більш високий рівень безпеки;

- дуже економно витрачають електроенергію;

- менше блікують;

- НЕ мутніють при тривалому перегріві.



Найчастіше в денних ходових вогнях використовують світлодіоди, і це цілком обґрунтовано, через те, що машина стає більш помітною вдень, і істотно економиться електроенергія. У найбільш сучасних європейських авто використовують разюче потужні світлодіодні лампи, які дають дуже чистий і яскравий білий світ. Він дозволяє помітити автомобіль на дорозі як в негоду, так і в ясні дні. Зрозуміло, це як не можна краще позначається на безпеці як власника авто, так і інших учасників дорожнього руху.



Ми вже говорили про економність світлодіодів, тепер варто навести конкретні цифри. Споживання електрики при їх використанні нижче на 80%. Для роботи їм потрібно всього 14Вт ближнього світла + 20Вт габаритних вогнів (вони функціонують спільно). Це вже не кажучи про те, що регулярне використання DRL економить витрати головного світла, адже його доведеться рідше включати днем.



Ще один плюс світлодіодних ламп - їх довговічність. Термін служби світлодіодів зіставимо з терміном служби самого автомобіля, а це приблизно 10 000 годин (за умови застосування тільки у світлий час доби). Хоча ця умова все одно строго обов'язково, адже у вечірній і тим більше нічний час DRL потрібно відключати, щоб уникнути засліплення. Ефект засліплення від денних ходових вогнів перевищує навіть показники засліплення від ксенону. Ходові вогні сучасних автомобілів починають роботу відразу ж при запуску мотора, і включати ближнє світло вже не потрібно.



Звичайно, кожен повинен сам визначити для себе необхідність установки DRL, але факти говорять про те, що користі від них значно більше, ніж шкоди.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено