Решітки бампера: види та способи встановлення

31.03.2022
Сітка на бампер – це тюнінг чи захист радіатора? Радіатори автомобілів є одним з найважливіших вузлів машин, але виготовляються вони з м'яких металів, таких як мідь, алюміній. Дані метали, на жаль, дуже тендітні і легко піддаються деформації, а в подальшому і корозії.

Крім каміння, літаючих комах радіатор забивається пилом, пухом й це призводить до того, що охолодна рідина, яка циркулює всередині радіатора, недостатньо обдувається повітрям. Звичайно, в автомобілі передбачена решітка радіатора, але вона переважно поставляється виробником у виконанні з великими осередками. Це зовсім не дивно, адже іноземні машини розробляють конструктори компаній під інші умови експлуатації. По суті, решітки радіатора виконують суто декоративну роль, відповідно у великих машинах (кроссоверах) ці осередки будуть ще більше - адже виробники прагнуть відтворити естетику у своїй машині.

Щоб мінімізувати механічні пошкодження радіатора та знизити ризик його пошкодження та необхідність заміни, варто використовувати захисну сітку.

Які решітки в бампер бувають?


Найкращим рішенням, яке дозволить заощадити час, не зіпсувати екстер'єр авто і бути на всі 100% впевненим у отриманому результаті, буде придбати готові решітки в бампер. Однак, у цьому питанні кожен може чинити так, як вважає за потрібне, можна навіть за бажанням створити на комп'ютері тривимірну модель і після узгодження всіх розмірів і нюансів, роздрукувати виріб на 3D принтері.

Готове рішення – надзвичайно зручне. Сьогодні на ринку є великий асортимент товарів даної групи, для популярних марок та моделей авто знайти потрібний аксесуар взагалі дуже просто. Зручність полягає в тому, що відразу дана конструкція йде в комплекті з кріпленнями, що дозволяє досить просто і, найголовніше, швидко її встановити. Такі дії відносяться до глибокого тюнінгування машини. Якщо ж знайти відповідний варіант не вийде, то доведеться шукати підходящу заготовку (сітку з дрібними осередками) з відповідного матеріалу. Одним із найкращих матеріалів для бамперної сітки визнаний метал (сталь, алюміній). Можна також поставити і пластикові сітки, проте вони дуже тендітні, що робить їх недовговічними.

Оптимальний розмір перетину сітки варіюється в діапазоні від 5 до 10 мм. Якщо Ви експлуатуєте свій автомобіль у місцевості, де досить велика кількість комах або каменів, то розглянути необхідно перетин 5 мм, це вбереже ваш радіатор від пошкоджень.

Як встановити решітки в бампер?


Існує кілька способів, які використовуються для того, щоб захистити решітку радіатора. Йдеться про:
  • встановлення сітки в бампер попереду решіток. Такий підхід застосовується досить рідко, оскільки псує зовнішній вигляд авто. Для власників статусних авто естетика екстер'єру дуже важлива;
  • установка позаду решітки. Цей метод монтажу вимагає більшого професіоналізму, дорожчий, проте результат виправдовує всі очікування. Для реалізації цього способу, швидше за все, доведеться навідатися на станцію технічного обслуговування, оскільки робота вимагає спеціальних інструментів для її виконання. Складність монтажу полягає в тому, що у сучасних транспортних засобах захист для радіатора з'єднаний з бампером. Це означає, що його також доводиться знімати.

  • Алгоритм монтажу


    Розібравши детально, що таке бамперна сітка і для чого вона потрібна, розглянемо і те, як вона кріпиться.
  • Знявши з автомобіля бампер ми добре його промиваємо автомобільним шампунем від забруднень і укладаємо на рівну поверхню, щоб уникнути деформації. Після чого беремо картон та прикладаємо його до радіатора та обводимо контур. Так у нас на руках з'являється заготівля, на підставі якої вирізається сітка в бампер необхідної форми і розміру. Виробництво та підганяння нашої заготовки досить клопітке та кропітке заняття. Край обрізаної сітки необхідно зігнути під прямим кутом для зручності.
  • Потім отриману сітку приміряють та коригують.
  • Після того, як наша решітка в бампер була доведена до ідеального стану і пофарбована (фарбування не обов'язкове) у будь-який колір автомобільною фарбою (й тільки після повного висихання автомобільної фарби та лаку) можна приступати безпосередньо до монтажу.
  • Прикріплюють решітку в бампер або механічним способом (саморізами) або припаюють. Ця процедура вимагає особливої уваги, оскільки можливий перегрів та деформації бампера.
  • Фінальна стадія цього процесу полягає у встановленні бампера на місце. Після цього бампер рекомендується відполірувати.

  • Розглянувши цей процес, можна зробити висновок, що дії робляться досить нехитрі, але кропіткі. Відповідно, установка займе чимало часу й тому, якщо у Вас є можливість, то краще звернутися до професіоналів своєї справи за такою послугою як установка решітки в бампер. Дані послуги (встановлення решітки у бампер) надають майстри в багатьох СТО. Найголовніше – знайти справді хорошого майстра, але і це зараз не проблема.

    Потрібен спеціальний догляд?


    Решітку в бампері слід періодично промивати та прочищати, адже вона також може накопичувати на собі забруднення.

    У нашому інтернет-магазині Авторадості представлений широкий асортимент якісних аксесуарів для автомобілів. Щоб детальніше ознайомитися з представленим вибором, пропонуємо перейти в каталог решітки бампера.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено