Безконтактні мийки "за" і "проти"

18.03.2021
Сьогодні серед автовласників особливу популярність набирає безконтактна мийка. Багато хто використовує мийки самообслуговування, а хтось виконує даний вид мийки вдома, за допомогою апаратів високого тиску. Оскільки з часом через систематичний вплив піску, пилу, дощу і різного абразиву, ЛФП втрачає блиск і кузов автомобіля покривається дрібними подряпинами, необхідно приділяти особливу увагу мийці транспортного засобу.

Мало хто знає, що часте очищення кузову такими аксесуарами як щітки, мочалки і губки, з часом, залишають на поверхні машини мікротріщини і дрібні подряпини. Що б дана ситуація не виникала, фахівці рекомендують використовувати безконтактні мийки. Бережний для ЛФП ефект досягається завдяки використанню під час мийки тільки води і спеціального миючого засобу, уникаючи щіток і мочалок. Безконтактні мийки влаштовані таким чином, що вода разом з миючим засобом подається через шланг і контактуючи з поверхнею кузова розчиняє частинки бруду.

Процес мийки

Всі етапи безконтактної мийки займають в середньому від 5 до 15 хвилин. В першу чергу, за допомогою води під напором, слід прибрати великі забруднення на кузові (бруд, залишки комах і т.д.). Другим етапом є нанесення на кузов спеціального миючого розчину, який здатний очистити ЛФП від пилу і дрібних частинок бруду. Варто зазначити, що для досягнення кращого ефекту, такий миючий засіб необхідно залишити на кілька хвилин на кузові. Після чого даний розчин варто змити сильним напором води. На завершення, за допомогою водозгону ви можете видалити залишки води з кузову і додатково протерти його серветкою для полірування.

Переваги та недоліки

Безконтактна мийка має низку переваг серед яких можна відзначити:
  • швидкість - процес не забере багато часу, оскільки в середньому, займає до 15 хвилин;
  • доступність - вартість однієї безконтактної мийки значно дешевше ручного миття авто;
  • ефективність - можна видалити бруд навіть з найбільш важкодоступних місць;
  • безпека - така мийка не має впливу на лакофарбове покриття кузову, що в рази підвищує тривалість експлуатації авто.
Однак, існує так само і ряд правил такого типу мийки, при недотриманні яких можуть виникнути такі недоліки: при наявності відколу ЛФП миючі засоби можуть викликати корозію металу; пошкодження фарби авто, якщо миючий засіб було розведено в неправильних пропорціях.

Засоби, які можна використовувати для безконтактної мийки

Сьогодні на ринку можна зустріти безліч різних брендів, що випускають засоби для безконтактної мийки. Давайте розглянемо деякі з них:

Dannev - український виробник, що спеціалізується на виробництві різного роду автохімії, в тому числі, активної піни, шампунях і восках для безконтактної мийки. За досить невеликі гроші, споживач отримує хорошу, щільну піну швидкого впливу.
Karcher - всесвітньо відомий бренд, в основі виробництва якого лежить, в першу чергу, якість продукції.
Fra-Ber - італійський бренд представлений покупцеві різними серіями автошампунів для безконтактної мийки. Споживачі відзначають густу піну і економність даних засобів.

Безконтактна мийка в домашніх умовах

Виконуючи таку дію вдома, не слід забувати про основні правила даного типу мийки. По-перше, обов'язкове використання захисних засобів (рукавички, окуляри), оскільки миючі засоби є потужним хімічним складом. По-друге, не варто забувати про дотримання пропорцій при розведенні миючого складу. Неправильна концентрація речовини може негативно відобразиться на лакофарбовому покритті кузова. Перед нанесенням миючого засобу переконайтеся, що машина досить охолоджена, для цього перед миттям необхідно обполоснути її струменем холодної води. Це допоможе позбутися від пінних розводів після миття транспортного засобу.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено