Весняне оновлення, позбавляємося від відколів і подряпин

21.03.2019

Для автовласника поява подряпин на автомобілі навряд чи стане приємною новиною, адже це в черговий раз нагадує нам, що ніщо не вічне. Але все ж забезпечити задовільний або навіть відмінний стан кузова автомобіля протягом багатьох років можливо! Головне вчасно діяти та не запускати свій автомобіль до стану, коли залишиться тільки сісти поруч і мріяти про капітальну перефарбування кузова.

Ефективне виявлення подряпин на ЛКП!

Переживши чергову зиму автомобіль так чи інакше отримає нові "шрами". Зимові замети хоч вже і розтанули, але наслідки морозних перегонів по сніжних пагорбах можна виявити, коли про білий сніг і лід вже давно забуто. Разом з піском і сіллю снігові маси скрипіли не тільки під колесами. Коли автомобіль знаходиться в русі, обтічного повітря з мікрочастинками бруду і дрібних каменів контактують з лакофарбовим покриттям автомобіля. Скласти повний опис нових пошкоджень на поверхні кузова стане більш можливим, якщо гарненько вимити автомобіль зовні.

Найчастіше подряпини та відколи виникають на фарбованих в колір кузова бамперах спереду і ззаду, плюс капот теж займає почесне місце по накопиченню дрібних подряпин. Часто через неакуратність пасажирів або сусідів по паркуванні, трапляються невеликі стикування дверей і дверних накладок (молдінгів), які виступають з боків автомобіля.

Слід з особливою увагою перевірити такі популярні місця, як окрайки дверей автомобіля. Рідко можна зустріти подряпаний дах, але якщо і там була виявлена ​​пошкоджена емаль, то і такі місця не варто обходити стороною. Цілісний і рівномірний шар фарбового покриття не тільки надає автомобілю зовнішньої естетики, але це гарантія того, що метал кузова буде захищений від атмосферних впливів, уникаючи корозії.

Як усунути своїми силами подряпини на кузові автомобіля?

Людина, бувши дуже винахідливою, знаходить рішення для будь-яких завдань, навіть якщо здається, що ситуація безвихідна, але трохи терпіння і винахідливості врятують ситуацію. Трохи поспостерігавши за роботою операторів автомобільних мийок та вивчивши сторінки інтернету, можна виявити, що існує маса відмінних коштів, завдяки яким можна усунути видимі пошкодження емалі в домашніх умовах.

Існують зручні у використанні спеціальні маркери, за допомогою яких можна приховати дефект за лічені хвилини. Вони мають унікальний склад для видалення будь-яких подряпин, відколів на лакофарбовому покритті, незалежно від кольору автомобіля. Коли це подряпина, особливої ​​різниці якої глибини пошкодження не має, реставраторові потрібно нанести тонкий шар матеріалу зі спеціального олівця, і якщо одного підходу недостатньо, щоб заповнити пустоти, слід дочекавшись висихання, повторити процедуру. У складу з маркерів є всі властивості, які потрібні, щоб захистити метал від корозії та інших природних впливів.

Цей варіант є кращим і надійним в порівнянні з другим варіантом, який полягає в "затягуванні рани" звичайним лаком для нігтів. Звичайно жіночі лаки мають достаток колірних відтінків і коштують набагато дешевше спеціальних маркерів, але Ви не можете бути впевнені, що це надовго забезпечить захист від подальшого розростання пошкодженої ділянки.

Відновлювальне полірування кузова своїми силами з професійним результатом!

Щоб виконати відновне полірування кузова подібну професійної, буде потрібно наявність полірувальних паст різної абразивності та відповідну кількість полірувальних кіл, а замість спеціалізованої машинки може бути використаний звичайний дриль.

Діяти слід дотримуючись акуратності, виконувати полірування необхідно в три-чотири етапи, обробляючи кожен окремий елемент кузова по всій площині. Якщо Ви захочете обробити окремі деталі кузова, наприклад тільки крило або тільки бампер, то не дивуйтеся, коли вони будуть виблискувати та виглядати ідеально, на відміну від незайманої частини кузова. За цим якщо Ви вже вирішили ґрунтовно підійти до питання, то наберіться терпіння і починайте повільно, але впевнено полірувати весь автомобіль, за кожним наступним етапом зменшуючи абразивність пасти та змінюючи насадки полірувальних кіл від жорсткого до м'якого. З асортиментом абразивних поліролей для кузова автомобіля можете ознайомитися перейшовши за посиланням.

Коли під пошкодженням видно грунтовку або проявилася іржа

Якщо на кузові автомобіля виявлено глибокі відколи фарби, що видно ґрунтовий шар сірого або білого кольору, а ще гірше - оголений метал, тоді необхідна локальна або загальна фарбування. Будь-які серйозні пошкодження шару фарби потрібно усунути, в іншому випадку відколи можуть розростатися і привести до іржавіння металу.


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено