Як відрегулювати протитуманні фари?

17.03.2014
Для регулювання протитуманних фар потрібно знайти рівну вертикальну поверхню (стіну), поруч з якою буде ділянка завдовжки хоч би 5 м. У вас повинна бути можливість від'їхати від стіни якнайдалі, чим далі ви від'їдете, тим якіснішим буде результат регулювання. Але спочатку потрібно під'їхати до стіни впритул і нанести на неї спеціальну розмітку. Потрібно відзначити дві точки, які показували б центри протитуманних фар, вони повинні бути рівно на тому ж рівні, що і справжні фари. Проведіть горизонтальну лінію через ці точки, а потім ще по одній лінії під кутом в 90 градусів до кожної з точок. Останній етап розмітки - нанесення ще одній горизонтальній лінії нижче основної на 10 см. Після нанесення цієї нижньої лінії у нас утворюються нові проєкції центрів фар, на цей раз на перетині вертикальних ліній і нижньої горизонтальної лінії. Залишилося тільки відрегулювати фари так, щоб пучки світла потрапляли на нові мітки. До речі, не забудьте заміряти та відстань між проєкціями центрів фар по горизонталі. Оптимальним значенням буде близько 120 см.



Щоб провести регулювання протитуманних фар максимально точно, стежте за тим, щоб пучок світла не підіймався вище першої, основної горизонтальної лінії, намальованої нами спочатку. Для створення правильних умов слід:
- накачати шини точно відповідно до рекомендацій виробника автомобіля;
- наповнити паливний бак на 75%;
- навантажити автомобіль, посадивши туди дорослого пасажира.

Регулювати фари потрібно по черзі, і для точності другу фару потрібно закривати. Міняти положення фари можна за допомогою простої викрутки. Регулювання вважається завершеною, коли ви досягнете симетричного розміщення світлових пучків на стіні з мітками.


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено