Для чого потрібна автомобільна лебідка

20.03.2012
Звідки з'явилася лебідка? Хто є її винахідником? Відповіді на ці питання зараз вже дуже складно знайти. Даний механізм застосовується ще з найдавніших часів для того, щоб підіймати дуже важкі предмети та вантажі. В його основі лежить обертається блок. Перші лебідки представлять собою щось схоже на поліспаст - безліч рухомих і нерухомих блоків, які огинаються будь-яким пластичним елементом (канат, ланцюг, трос).
Але подивившись на ті лебідки, які виробляють в наш час, ми переконаємося, що вони жодного разу не прості у своїй конструкції. У них, зокрема, використовуються такі деталі, які просто не дозволять лебідці самої по собі взяти та опустити висить на ній тяжкість. Спектр використання дуже широкий: опускання кабін ліфтів у багатоповерхових будинках; знімання крутила на яхті; буксирування човнів без мотора; підняття мереж з уловом на риболовецькому судні. До того ж лебідкою цілком можна не тільки підіймати, але і переміщати великогабаритні та важкі предмети, що активно використовується при застосуванні в автомобільних справах. Автолебідка - один з кращих способів для витягування застряглого в грязі автомобіля.
лебідок багато для самих різних цілей і випадків, тому їх треба підбирати індивідуально до кожного. Десь вага не дуже великий і можна впоратися своїми силами, тоді підійде ручна лебідка. Десь свої сили недостатні, тоді використовуємо електричну або гідравлічну лебідку. Електроприводна лебідка зазвичай складається з електродвигуна, барабана, рами, гальмівної системи. Сама автомобільна лебідка фіксується, а переміщається тільки при намотуванні троса. Крюк або петля на іншому кінці зазвичай кріпиться до нерухомого предмета. Він сам по собі більш міцний і важкий, причому ще і встановлюється максимально надійно. Гідролебідці допомагає функціонувати гідромотор, який приводиться в дію насосом від кермового гідропідсилювача. Така лебідка має перевагу перед іншими внаслідок своєї стійкості до перевантажень (мотор просто вимикається, а не виходить з ладу при досягненні перевантажувальних значень), надійності самого гідромотора, а також можливості роботи під водою через герметичності мотора.
Вибираючи лебідки, потрібно враховувати індекс вантажності, тому що чим більше маса автомобіля, тим більше значення має бути в індексі. Сам індекс означає граничне зусилля лебідки, що тягне вантаж по горизонталі (наприклад, для протягування машини на асфальтованій дорозі цілком вистачить центнера) Ті лебідки, які можуть похвалитися великим індексом, досить недешеві, але зате відрізняються високою надійністю, зносостійкістю в самих різних варіантах експлуатації.


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено