Автомобільні кріплення для лиж та сноубордів

17.02.2022
Любителі активного зимового відпочинку часто стикаються з такою проблемою, як організація місця транспортування сноубордів та лиж на автомобілі. Для перевезення цього інвентарю використовуються:

  • багажна система. Вона являє собою комплект, до якого входять 2 палиці та кріпильні упори. У дорогих моделях, серед яких Thule чи Whispbar є також спеціальний комплект-адаптер "кит", який є індивідуальним для кожної марки та моделі авто;

  • вантажний бокс. Під вантажним боксом для транспортного засобу розуміють спеціальну "коробку", яка кріпиться на поперечки на даху автомобіля. У такий бокс можна скласти всі необхідні речі для активного відпочинку, найголовніше - правильно підібрати розміри самого боксу. Перевагою його використання є те, що під час руху авто на речі та інвентар не потрапить бруд, сніг чи дощ. Цей варіант є ідеальним для процесу перевезення речей;

  • рейлінги. Це спеціальні поздовжні дуги, що використовуються для кріплення багажника. Є заводські варіанти, а також універсальні варіанти, які можуть використовуватися і для транспортних засобів з гладким дахом. Щоб напевно бути впевненим у якості кріплення та убезпечити дах авто від пошкоджень для встановлення рейлінгів, найкраще звертатися у фірмовий автосалон.

  • Багажники представлені на ринку в широкому асортименті. Вони бувають:
  • з поперечками квадратної форми. Такі варіанти найчастіше виготовляються зі сталі та покриваються чорним пластиком. Вони відрізняються бюджетністю, проте під час руху на швидкості неприємно гудуть;
  • з сучасними аеродинамічні поперечки. Як правило, при виробництві таких аксесуарів для машини використовують алюміній, такі поперечки можуть бути плоскі або овальні. Цінова політика на такий варіант вища, проте під час руху вони не створюють такого шуму. У таких варіантах багажників протягом усієї поперечки є "Т-паз", він використовується для встановлення кріплень для лиж на авто та інших кріплень.

  • Кріплення для лиж на авто та кріплення для сноуборду на авто фіксуються зазвичай на поперечинах (виняток становлять лише магнітні кріплення). Для квадратних поперечок використовуються спеціальні перехідники (вони охоплюють усю поперечку), для аеродинамічних – спеціальний Т-паз.

    Кріплення для лиж на авто за своїми конструктивними особливостями трохи нагадують прищіпки, які раніше використовувалися для діставання білизни після прання. Комплект таких кріплень завжди включає 2 таких "прищіпки".

    Ті місця, які безпосередньо контактують з такою річчю, як кріплення для лиж на авто, виготовляються з гуми та їхня робоча поверхня варіюється в діапазоні 20-60 см.

    Сама основа виготовляється зі сталі або алюмінію. Найчастіше використовується алюміній, оскільки він не схильний до корозії і значно легше.

    При виборі устаткування, що перевозиться, слід виходити з наступних параметрів: ширина сноуборду становить 30 см, а лиж - 10 см. Коли на упаковці пишуть на скільки пар лиж розраховані кріплення для лиж на авто, то це означає, що щоб дізнатися ширину поверхні потрібно їх кількість помножити на десять.

    Найбільш популярними на ринку в демократичному ціновому діапазоні є Amos SkiLock (Польща), представлені двома моделями: на 3 пари лиж/2 сноуборду Ski Lock 3 та на 5 пар лиж/2 сноуборду Ski Lock 5. Такі кріплення для сноуборду на авто та іншого інвентарю виготовляються зі сталі та пофарбовані в чорний колір. Комплекти включають перехідники для аеродинамічних і квадритних поперечок.

    Хорошими за якістю є кріплення від бренду Thule (Швеція). Є й сталеві (серія SnowPro), й алюмінієві (серія DeLuxe) варіанти на 3, 4 чи 6 пар лиж. Також у Thule є модель Xtender-739 на 6 пар лиж, ця модель оснащена функцією висування. Це надзвичайно зручно, особливо коли йдеться про транспортування великої кількості обладнання. Також є й інші кріплення – MontBlanc, Atera, Menabo.

    Як везти багато сноубордів чи лиж?


    Як правило, вистачає стандартного комплекту кріплень для лиж на авто (до 6 лиж), адже в машині в середньому міститься 4-5 осіб. Якщо ж Ви хочете допомогти своїм друзям і везти ще їх обладнання на відпочинок, то цілком можна встановити ще одне кріплення. На відміну від боксу для даху, що кріпиться по центру, такі кріплення розміщуються з пасажирського боку. Такий підхід до монтажу покликаний забезпечити максимально комфортне та безпечне використання аксесуарів, йдеться про завантаження та вивантаження речей у бік узбіччя, а не проїжджої частини.

    Окремо слід зазначити магнітні кріплення, що використовуються аматорами зимового спорту для перевезення інвентарю. Вони призначені спеціально для авто з гладким дахом. Специфіка гладкого даху полягає у відсутності будь-яких пристосувань для кріплення багажника (кріплень, рейлінгів тощо). Кріплення на магнітах випускають ринку такі бренди, як GeV (Італія) і Menabo (Італія). Під такими кріпленнями для лиж на авто розуміється магнітна пластина, яка кріпиться до даху, а за необхідності знімається з неї за допомогою спеціального пристрою. Такі аксесуари досить вибагливі в експлуатації. Перед тим як закріпити їх на даху, слід ретельно протерти поверхню (протирати треба також і після використання) - це дозволить уникнути подряпин на поверхні транспортного засобу. Такі пристрої не варто тримати на даху постійно, рекомендований термін їх використання становить 24 години. Після – необхідно зняти магніт.

    Що краще кріплення для лиж на авто, або бокси?


    Однозначно відповісти на це питання не вийде, кожен із варіантів має як переваги, так і недоліки. Кріплення для сноуборду на авто відрізняється демократичною ціновою політикою, воно компактніше й тому вимагає менше місця для зберігання (для тих, хто не має гаража і хто проживає в квартирі, це важливо), воно встановлюється швидше та легше ніж бокс. З іншого боку, бокс дозволяє перевозити інші речі крім спортивного інвентарю в ньому й надійно захищає вантаж від атмосферних опадів.

    Переходьте до каталогу кріплень для лиж та сноубордів, де ви зможете детально ознайомитися з представленим асортиментом інтернет-магазину Авторадості.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено