Зимові решітки для радіатора авто

14.02.2022
Коли на вулиці мороз, слід бути максимально уважним до своєї машини і передбачати безліч моментів, які необхідні для того, щоб продовжити термін її експлуатації та знизити ризик появи потреби у позаплановому ремонті. Особливо це стосується таких важливих елементів, як двигун. Взимку особливо гостро стає питання з його прогріванням. На жаль, не всі водії розуміють, що прогрів машини потрібен обов'язково, й це стосується абсолютно всіх авто, а не лише тих, які вже давно на ходу. По суті прогрів потрібно не так двигуну, як моторному маслу. У будь-якому випадку для того, щоб запобігти передчасному зносу двигуна, слід придбати такий аксесуар для авто, як заглушка решітки радіатора.

Заглушка решітки - та річ, про покупку якої слід задуматися якщо за вікном температура опускається до -20 і більше, на тепліші зими вона не дуже потрібна. Зимові грати покликані зменшити вплив холодного повітря на двигун і радіатор, при її використанні двигун повільніше остигає і швидше нагрівається.

Навіщо встановлювати зимову заглушку радіаторної решітки?


Захист на решітку радіатора - аксесуар, який покликаний:
  • забезпечити захист радіатора від шкідливих хімічних реагентів, які часто використовуються комунальними службами взимку для усунення зледеніння на дорозі;
  • зберегти на довше тепло у моторі;
  • запобігти попаданню каменів, льоду та інших частинок ззовні у решітку радіатора;
  • забезпечити швидший прогрів мотора та салону транспортного засобу;
  • запобігти забрудненню радіатора. Зимові грати не допускають накопичення бруду на радіаторі й, відповідно, забезпечують виконання поставлених перед ним завдань. Скупчення бруду може стати причиною погіршення якості охолодження мотора та призвести до несприятливих наслідків, а саме – його перегріву. А перегрів мотора – це перевернуті вкладиші, зламаний колінвал, розплавлені поршні та не тільки.

  • Які типи захисту решітки радіатора бувають?


    Зимові решітки представлені на ринку в широкому асортименті, вони відрізняються ціновим діапазоном, а також ефективністю використання. Більшість власників авто взагалі кріплять замість неї картонку або захист, зроблений своїми руками з підручних матеріалів. Такий тип виконання важко назвати естетичним – він справді псує екстер'єр авто. Крім того, під впливом погоди (дощу, снігу) такий захист починає облазити, а від часу може зовсім відірватися. Для таких цілей краще використовувати спеціальне скло або міцний пластик.

    Для тих же, хто не хоче робити нічого самостійно та дбає про презентабельність свого транспортного засобу, є готові зимові решітки. Такі заглушки для ґрат кріпляться дуже легко в будь-якій машині. Готові вироби є модельними та поставляються індивідуально під різні марки та моделі авто.

    Накладки на радіатор


    А ще для машини можна використовувати спеціальний намордник, він є чохолом, який виготовляється з тканини зі спеціальним кріпленням, чіпляється безпосередньо на решітку радіатора і користується попитом серед автомобілістів. Він добре зарекомендував себе практично, проте позбавлений недоліків. Серед них можна виділити те, що з часом він деформується (починає провисати), тому потребує періодичного моніторингу. Також, враховуючи той факт, що він виготовляється з тканини, він швидше зношується під впливом солі та різних абразивних речовин, які використовуються для посипання доріг взимку.

    Як встановити заглушки на решітку радіатора?


    Зимові ґрати кріпляться дуже просто. Для монтажу використовуються болти, гайки та хомути. Оскільки до кожної заглушки додається інструкція, то проблем із встановленням у власників авто точно не виникне. При цьому важливо пам'ятати, що закривати нижню частину радіатора не слід, навіть якщо на вулиці сильний мороз. Охолоджувальна рідина внизу радіатора відповідає за підтримання оптимальної температури інтеркулера двигуна та турбіни, тому її важливо підтримувати у максимально охолодженому стані.

    Як ще можна зберегти тепло в двигуні?


    Крім вищезгаданих варіантів та використання такої речі, як зимові решітки, ще можуть використовуватися спеціальні автоковдри, вони розміщуються під капотом та відрізняються стійкістю до високих температур. Не можна сказати, що вони забезпечують швидкий прогрів, зате чудово справляються з таким завданням як збільшення часу остигання двигуна. За умови інтенсивної експлуатації авто протягом дня цей пункт важко залишити без уваги.

    На сайті нашого інтернет-магазину Авторадості є широкий асортимент якісних виробів від різних виробників. Переходьте в каталог зимових решіток бампера для підбору необхідного аксесуару саме для вашого автомобіля!

    Також рекомендуємо скористатися спеціальним підбором по марці та моделі автомобіля для швидшого пошуку!


    Точний підбір зимових решіток радіатора!

    Виберіть свій автомобіль:


    Марка авто:
    Модель авто:


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено