Як тримати акумулятор автомобіля зарядженим, навіть в холодну погоду?

15.02.2021
Використовуючи зарядний пристрій можна допомогти акумулятору залишатися зарядженим навіть у найхолодніші місяці. Допустимо вживати декілька методів, які призводять до одного і того ж - повільного заряджання акумулятора автомобіля, але різниця полягає у швидкості заряджання. Поки на вулиці ще тримається мороз, якими заходами краще запускати автомобіль? В цій статті ми розповідаємо про методи заряджання акумулятора автомобіля та їх відмінності, про які повинен знати кожен автовласник.

Як зарядити акумулятор зарядним пристроєм?


Заряджати зарядним пристроєм дуже просто. По-перше, вам потрібно знайти свою батарею, вона, швидше за все, знаходиться під вашим капотом або внизу багажника. Додаткові інструкції дивіться у посібнику до свого автомобіля. Шукайте знак «+» на акумуляторі, підключіть до нього червону клему зарядного пристрою. Під'єднайте чорну клему до знака «-» на акумуляторі. Підключіть зарядний пристрій до електромережі 220В та дотримуйтесь інструкцій щодо запуску зарядного пристрою. Бажаєте обрати зарядний пристрій для АКБ? Перегляньте доступні варіанти для придбання за допомогою каталогу Авторадості тут.


Як найкраще зарядити автомобільний акумулятор?


Найкращий спосіб зарядити автомобільний акумулятор - це повільно. Швидші заряди з часом пошкодять акумулятор. На щастя, нові “смарт” автомобільні зарядні пристрої акумуляторів справляться із зарядкою самі, і ви можете зосередитися на інших речах.

Ці зарядні пристрої використовують активний контроль, щоб зарядити акумулятор найбільш ефективно. Ви можете підключити їх цілодобово, без вихідних. Коли акумулятор повністю заряджений, вони припиняють його заряджати. Ви можете встановити зарядний пристрій на свій автомобіль і просто приєднати його вдома, щоб постійно заряджати акумулятор. Ви значно зменшите шанс розрядженого акумулятора!

Доступно багато доступних зарядних пристроїв, які дозволять швидко заощадити гроші, а не купувати новий акумулятор. Ви можете придбати хороший зарядний пристрій, який добре виконує свою роботу, починаючи 1-2 тис. грн. Тип автомобільного зарядного пристрою, який ви повинні мати, сильно залежить від розміру акумулятора у вашому автомобілі. Але більшість автомобільних зарядних пристроїв звичайного розміру зроблять роботу для всіх автомобільних акумуляторів (12 Вольт). Одним із автомобільних зарядних пристроїв, який справді можна рекомендувати для універсального використання, є зарядні пристрої CTEK.


Ви не можете помилитися з цим зарядним пристроєм


Більшість сучасних зарядок захищені від зворотної полярності, і вам потрібно лише підключити її до мережі, і вона зробить всю роботу за вас. Такі пристрої заряджають автомобільний акумулятор у 8 етапів, поки він не буде повністю заряджений, без зайвих ризиків.

Зверніть увагу, що в більшість найпростіших автомобільних зарядних пристроїв видають 4,3 А. Щоб повністю зарядити акумулятор, знадобиться деякий час. Якщо ви шукаєте зарядний пристрій, який швидше запустить ваш автомобіль, ви можете подивитися більші моделі, такі як CTEK MXS 7.0. Це професійний інструмент, який у роботі автомеханіка для зарядки автомобілів клієнтів, коли вони перебувають у майстерні. Це коштує трохи дорожче, але якщо ви шукаєте швидкий зарядний пристрій, це саме те, що вам потрібно.


Скільки часу потрібно, щоб зарядити порожній акумулятор автомобіля?


Скільки часу потрібно, щоб зарядити порожній автомобільний акумулятор, залежить від розміру акумулятора та потужності зарядних пристроїв для автомобільних акумуляторів. Повне заряджання повністю розрядженого автомобільного акумулятора займає від 4 до 24 годин, залежно від того, скільки Ампер видає зарядний пристрій та розміру АКБ.

Зазвичай стандартний автомобільний зарядний пристрій видає 4-15 ампер. 2-4 ампер типовий для зарядки технічного обслуговування, і для повного заряджання розрядженої батареї при цьому навантаженні знадобиться близько 24 годин. Перевірте на автомобільному зарядному пристрої акумулятор на наявність будь-яких налаштувань швидкості зарядки та застосуйте швидкість зарядки відповідно до своїх потреб.

Якщо ви хочете швидко зарядити автомобільний акумулятор, не пошкодивши автомобільний акумулятор, рекомендується заряджати акумулятор із розрахунку 8-15 ампер. Заряджаючи акумулятор понад 15 ампер, ви можете пошкодити його, якщо вам не пощастить, і зменшить термін його служби.

Як краще заряджати акумулятор: повільно чи швидко?


Повільна зарядка автомобільного акумулятора найкраща. Швидка зарядка робить її менш довговічною і навіть може пошкодити акумулятор. Зазвичай швидкість 4 ампер, як і перший зарядний пристрій, про який ми вже згадували, є гарною швидкістю заряду для всіх типів автомобільних акумуляторів.

Чи потрібно спочатку заправляти акумулятор?


Так, якщо у вас старіший акумулятор, перед перезарядженням слід заповнити його. Більшість нових акумуляторів герметично закриті, і ви не можете їх поповнити. Коли вода в акумуляторі закінчиться, вам потрібно буде придбати нову батарею. Якщо у вас старіший акумулятор, ви можете зняти кришку та перевірити, чи потрібно її заправляти. Слід залити його дистильованою водою. Не використовуйте звичайну водопровідну воду; це може працювати, але може пошкодити акумулятор.

Чи можна зарядити акумулятор, підключений до автомобіля?


Так, ви можете зарядити автомобільний акумулятор, коли він підключений до машини, якщо у вас сучасний автомобільний зарядний пристрій. Старі автомобільні зарядні пристрої можуть спричинити стрибки напруги, які можуть пошкодити електроніку, а новіші - ні.

Потрібен новий акумулятор для автомобіля?


Якщо вам потрібна нова акумуляторна батарея для вашого автомобіля, Ви можете підібрати та купити новий автомобільний акумулятор тут.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено