Прості способи збільшення вартості автомобіля при перепродажі

11.02.2021
Продаючи власний автомобіль кожен прагне повернути найбільше грошей за свої інвестиції. І коли настає час, буває важко згадати все те, що потрібно зробити, перш ніж зустрічатися з потенційним покупцем. У цій статті ми говоримо про те, що перевірити та налагодити перед продажем власного автомобіля, а також розповідаємо про дотримання умов, за яких можна розраховувати на збільшену вартість перепродажу.

Два прості кроки збільшення вартості авто:


Слідкуйте за технічним обслуговуванням


Само собою, що сезонні та регулярні техогляди, технічне обслуговування та ремонт - це основний спосіб забезпечити належний стан вашого автомобіля. Тримайте під рукою інструкцію власника та використовуйте її як довідкову інформацію про те, коли потрібно проводити технічне обслуговування автомобіля. У більшості випадків новіші машини можуть проїхати приблизно 12 тис. км без заміни мастила. Вимоги до обслуговування конкретних моделей автомобілів відрізняються в кожному окремому випадку. Тож, все, про що вам доведеться турбуватися, - це взяти з собою паспорт технічного обслуговування в магазин, та своєчасно проводити заміну відповідних рідин.

Доглядайте за автомобілем зовні та всередині


Всі хочуть, щоб їх майбутній автомобіль виглядав блискучим та новим. Наявність чистого автомобіля не тільки комфорт при перебуванні в машині, але й те, що робить його дорожчім, коли ви будете готові до перепродажу. Тому, питання до зовнішнього вигляду автомобіля та інтер’єру - це найпоширеніша причина, по якій покупець може почати торгуватися. Якщо ви плануєте продати свою машину приватно, припиніть їсти або палити у своєму транспорті, щоб підтримувати салон у гарному стані. Раз на тиждень прибирайте все сміття, що накопичилося. Забезпечення чистоти також допомагає помітити необхідність у додатковому обслуговуванні, за чим ще, можливо, доведеться подбати.

Що варто зробити перед продажем машини?


Ми склали зручний контрольний список для всіх продавців автомобілів, щоб ви ніколи не забули про дотримання наступних правил перепродажу.

Автомийка та чистка салону


Одним із найпростіших способів допомогти вашому автомобілю швидше продатись - це привернути його привабливість. Побалуйте свій автомобіль ретельною мийкою, щоб переконатися, що він виглядає як новий. Зробити професійну деталізацію може бути розумною інвестицією, оскільки це може допомогти вам отримати вищу ціну. Ви завжди можете ознайомитись з нашими порадами щодо того, як самостійно почистити салон автомобіля в нещодавніх публікаціях “способи чистки салону” та “правила зимової мийки”.

Зробіть чудові фотографії


У наш час найпоширенішим способом продажу автомобіля є Інтернет. Вам потрібно буде зробити кілька високоякісних фотографій вашого автомобіля, щоб виділитися серед усіх інших оголошень про продаж автомобілів.

Отримайте перевірку вашого автомобіля від професіонала


Коли ви вперше вирішили, що готові продати свою машину, розумно провести її ретельний огляд механіком, якому ви довіряєте. Продаж машини, яка перебуває на останньому етапі перед капітальним ремонтом, може змінити плани покупця, особливо, якщо ремонт може здатися дорожчім вартості транспортного засобу.

Організуйте свої документи


Чим більше інформації про автомобіль ви можете надати потенційним покупцям, тим краще! Знайдіть кожну квитанцію про будь-яку послугу, яку ви зробили на автомобілі, інструкцію з експлуатації та детальний запис кожного разу, коли ви замінювали масло або замінювали шини. Таким чином Ви зможете отримати більше грошей за свій автомобіль, а у нового власника буде більше умовних гарантій щодо надійної роботи автівки.

Дослідження ціни та оцінка вартості


Перш ніж скласти свою рекламу свого автомобіля, ви хочете переконатися, що ви не перебільшуєте з тим, скільки ви просите. Перевірте, скільки інші люди беруть за автомобілі, подібні до вашого, щоб добре відчути, чого може коштувати ваш автомобіль. Також розумно перевірити, чи є форуми ентузіастів для вашої марки та моделі автомобіля. Там можуть бути колектори, які готові заплатити за ваш автомобіль більше, ніж ваш середній покупець!

Будьте чесними


Не намагайтеся покрити це цукром і говорити, що з вашим автомобілем все чудово. Ви повинні бути чесними з людьми, які цікавляться вашим автомобілем. Якщо ви потрапляли на машині в дорожню пригоду або, якщо потрібні хитрощі, щоб відкрити багажник, ви повинні поділитися цією інформацією. Якщо ви будете прозорими зараз, це позбавить вас від потенційних проблем надалі.


Що як ремонт автомобіля коштує дорожче, ніж вартий автомобіль?



Якщо у вашої машини понад 150 000 км пробігу, скоріш за все, час для капітального ремонту вже прийшов. Сюди може входити заміна компонентів, таких, як ремінь ГРМ або ланцюг ГРМ, заміна генератора, заміна стартера та інше. А якщо він не був належним чином підтриманий вами або попереднім власником - може взагалі знадобитись заміна двигуна або трансмісії.

Заміна трансмісії або двигуна може досягати 4500 доларів, в той час, коли ринкова вартість конкурентної моделі авто може становити не більше 5 тис. у.е. Тому, в такому випадку, витрати на ремонт перевищують вартість самого автомобіля.

Але як вирішити, чи варто виправити проблеми, а в яких випадках краще продавати машину як є? В яких випадках машину безпечніше відремонтувати, а в яких варто здати на металолом? Рішення залежить, як від фінансового положення автовласника, так від кінцевої вартості автомобіля. Якщо ви просто хочете швидко продати свою машину, ви завжди можете пропустити всі клопоти та звернутися до дилерів, що займаються відновленням та перепродажем автомобілів. Бажаємо безпечних подорожей та найвигідніших угод!




Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено