Зимові поради: 5 простих кроків догляду за автомобілем

04.02.2021
Якби автомобілі говорили, то певно сказали, як їм тяжко зимувати, особливо без належного догляду в холодний період. Хоча нинішня зима - це прекрасне видовище, але це і неймовірно жорстка пора року для авто. Окрім небезпек на дорогах і щоденної зимової підготовки, необхідно враховувати й те, що автомобіль постійно знаходиться у супроводі дощу, снігу та льоду. Тому, зараз машині потрібен особливий догляд. У цій статті ми розповідаємо про 5 простих кроків догляду за автомобілем взимку, а також надаємо поради стосовно технічного обслуговування в холодний сезон.

Як автомобілю краще зимувати?


Автомобіль під накриттям - це найкращий спосіб зберегти стан кузова та лакофарбового покриття. Володарі автомобілів чудово розуміють цінність гаражного зберігання. Якщо доступу до критих стоянок немає, для особливо дбайливих автовласників - тент на авто стає чудовою та виправданою покупкою.


Зимове технічне обслуговування


Зовнішній вигляд автомобіля та стан фарби - це не єдині речі, про які варто турбуватися зимою. Щоб уникнути неприємностей з автомобілем в холодні зимові дні, слідкуйте за його технічним станом, дотримуючись наступних кроків:

1. Обігрів


Почнемо з очевидного. Ви не хочете, щоб взимку ви їхали на машині, у якої зламаний обігрівач. Якщо у вас є проблеми з опаленням, кондиціонером або будь-якими вентиляційними отворами у вашому автомобілі, не забудьте їх виправити, перш ніж температура сповзає до нуля і нижче. Вперше - це не тільки комфорт, коли ви сідаєте в теплий автомобіль, а й ваша безпека та здоров'я. Можливо, ви можете виправляти все у своїй машині самостійно, але якщо ні, попросіть розібратися з цим механіка. Якщо тепла в машині все одно недостатньо - накидки с підігрівом вам в допомогу. Повірте, це того варте.


2. Зимові шини


Їхати в погану погоду може бути важко навіть з найкращими зимовими шинами. Переконайтесь, що ваші колеса знаходиться у найкращому стані, щоб уникнути аварій на трасі. Замініть всі зношені шини та пам’ятайте, що коли вам потрібна додаткова тяга при їзді по снігу, надягайте ланцюги на шини. Також перевіряйте тиск у шинах. У міру того, як стає холодніше, тиск у шинах зменшується. Тому додаткового підкачайте їх до необхідного рівня на всякий випадок. Низький тиск у шинах особливо небезпечний на мокрій, гладкій дорозі, тому збереження наповненості шин є життєво важливим для вашої безпеки на дорозі.

3. Акумулятор


Ваша акумуляторна батарея бере на себе велику роботу, докладаючи більше зусиль, щоб взимку підтримувати тепло двигуна. Якщо ви хочете перевірити акумулятор, ви маєте перевірити три різні речі.

  • Кабелі
Переконайтесь, що кабелі не мають тріщин або обривів, і переконайтесь, що вони не розхитані.
  • Заряд
Вам знадобиться тестер, щоб виміряти заряд акумулятора. Просто пам’ятайте, що перед цим вимкніть двигун.
  • Дата виготовлення
Перевірте дату виготовлення, оскільки це допоможе визначити, коли ваш акумулятор почне розряджатися. В середньому автомобільний акумулятор прослужить від 5 до 7 років.

Перевірите термін служби акумулятора та за потреби замінить його. Ви будете раді, що перевірили це коли наступного разу, побачите, як хтось на стоянці намагається запустити свою машину, стоячи на купі снігу!

4. Перевірка рідин


Це важлива частина технічного обслуговування автомобіля, необхідна для зимової роботи вашого автомобіля, з якою ви повинні йти щороку. Дбайте про це, коли на вулиці занадто холодно. Це включає перевірку масла, рідини склоочисника та антифризу у вашому автомобілі. Всі вони можуть загустіти в холодну погоду, завдаючи більше шкоди, ніж користі.
  • Олива
Якщо вам потрібно замінити мастило, переконайтеся у відповідності та розгляньте можливість використання більш рідкого масла, щоб воно не замерзало.
  • Антифриз
Переконайтеся, що у вашому автомобілі є правильна суміш антифризу та води, щоб воно не замерзло, і переконайтесь, що воно заповнене до максимального рівня.
  • Рідина склоочисника
Зимою необхідна морозостійка рідина для склоочисників, щоб ваше лобове скло не запотіло та не обмерзло.


Також, обов’язково огляньте та при необхідності замініть щітки склоочисника, щоб ви мали змогу чітко бачити дорогу в умовах непогоди. Подумайте про можливість використання зимових склоочисників, які мають захищену конструкцію та гуму, яка не дає льоду збиратися на них.

5. Аварійний комплект


Хоча ми робимо все можливе, щоб підготуватися та уникнути проблем з автомобілями взимку, іноді це неминуче. Тож, коли у вас трапляються проблеми, якщо в багажнику вашої машини є аварійний комплект, це може допомогти. Серед речей, які варто тримати в автомобілі взимку:

Налаштуйте свій екстрений комплект відповідно до власних потреб, упакувавши все, що, на вашу думку, може знадобитися вам чи вашим дітям, якщо ваша машина взимку стоятиме на узбіччі шосе.

Освітлення автомобіля


Хоча зимовий день вже починає помірно ставати довшим, та це не означає, що можна забути про освітлення вашого автомобіля. Щоб бути впевненими, що ваша видимість не порушена, а вас бачать інші - перевіряйте світло автомобіля щодня.

Автомобільні лампочки - це звичайні предмети зносу, які вимагають періодичного огляду та заміни. Регулярно дивіться, чи всі лампочки вашої машини годні, замініть ті, що не працюють, чи працюють з миготінням.

Серед деяких додаткових порад щодо автомобільного світла:
  • Підтримуйте фари, задні ліхтарі та сигнальні ліхтарі в чистоті. Зовнішній бруд та сміття можуть затемнити робоче освітлення.
  • Переконайтесь, що ваші фари правильно спрямовані. Неправильні фари засліплюють інших водіїв та зменшують вашу здатність бачити дорогу.

Знайдіть необхідні автотовари в каталозі Авторадості


Для тих автовласників, які проводять регулярний догляд та слідкують за графіком технічного обслуговування - переваги очевидні. Ви також можете насолоджуватися зимовими місяцями, знаючи, що ви в безпеці, а ваша машина в повному порядку. Купуйте все необхідне для автомобільного обслуговування і його надійної експлуатації в інтернет-магазині Авторадості. Для отримання додаткової інформації про товари для вашого автомобіля відвідайте вебсайт avtordosti.com.ua.

Бажаєте отримувати більше корисної інформації та бути в курсі найцікавіших пропозицій магазину - підпишіться на нашу сторінку Авторадості у Facebook.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено