Що таке ревіталізант?

05.02.2014
Ревіталізацію називають процес формування захисного покриття на поверхні. Він заснований на взаємодії поверхонь тертя при нанесеному ревіталізанті, при граничних або змішаному режимі мастила. У впливі ревіталізації на поверхню поєднуються одразу 2 способи поверхневого зміцнення. Перший з них являє собою насичення поверхні вуглецем, і називається цементацією, а другий - звичайне механічне зміцнення. Характерною особливістю ревіталізації є модифікація поверхонь тертя прямо під час роботи механізму. В результаті утворюється металокерамічне градієнтне покриття з високою концентрацією вуглецю.

Утворене в результаті ревіталізації покриття являє собою гладку склоподібну поверхню. З фізичної точки зору це метал, значно зміцнений карбідами вуглецю. Ревіталізація дозволяє домогтися майже досконалого зміцнення на відносно м'якій основі, яке є запорукою підвищеного ресурсу обробленої поверхні.

Ревіталізація для автомобіля - це своєрідні ліки. Якщо ваша машина захворіла, і у неї проявляються такі симптоми як перевитрата масла і палива, шум, дим, падіння потужності та компресії та т.і., ревіталізація зможе її "вилікувати". Конечно, найкраще - не допустити виникнення хвороби, використовуючи ревіталізацію, як профілактичний засіб. Заздалегідь опрацювавши вузли, ви захистите автомобіль від можливих проблем в майбутньому.

У новому автомобілі в період обкатки двигуна ми стикаємося з дуже активною втратою металу. Але якщо застосувати ревіталізацію, то в його присутності стирається з поверхонь метал відразу ж повертається на місце, а на поверхні формується захисне покриття. Таким чином двигун консервується в стані нового.

В авто з пробігом в результаті втрати металу з'являється еліпсність в циліндрах. Іноді вироблення в циліндрах буває настільки суттєвою, що її можна заміряти приладами або навіть відчути при дотику. Але після ревіталізації циліндри повертаються до своїх первісних розмірів, їх геометрія відновлюється, а еліпсність зникає. Ці результати підтверджені контрольними вимірами компресії.


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено