Як правильно мити машину взимку?

27.01.2022
Щоб уникнути корозії колісних арок, днища та порогів, необхідно регулярно мити автомобіль. Здавалося б, а в чому зв'язок між миттям машини та корозією? А вона ось у чому: взимку комунальні служби посипають проїзжу частину не лише піском, а й різними реактивами для відтавання дороги, вони, перемішуючись із брудом та дорожнім пилом, потрапляють на поверхню авто та утворюють кірку на ній. Таке поєднання реагентів негативно впливає на метал авто. Щоб прибирати цю кірку з кузова транспортного засобу і потрібно відвідувати мийку авто навіть у холодну пору року і за відсутності бруду на дорозі.

Чи не шкідливо мити машину взимку?


Якщо дотримуватись кількох простих правил, то мити машину взимку цілком безпечно, жодних негативних наслідків при цьому не буде. Навпаки, залишивши автомобіль брудним, є ризик запуску корозійних процесів із настанням тепла.

  • Мити машину найкраще в домашніх умовах за позитивної температури і теплою водою. Використання теплої води обґрунтовується тим, що тепла рідина, нагріваючи поверхню кузова, сприяє кращому відділенню бруду за рахунок перепаду температури. Крім того, холодна вода є менш ефективною.
  • Машину взимку слід мити в міру можливості. Особливо це стосується періоду коли температура за вікном варіюється в діапазоні від -5 до +5 °С. Для окислювальних процесів - це саме вдалий час. Якщо температура нижче, то стан кузова авто можна не хвилюватися, в даному випадку миття машини може бути пов'язана виключно з естетичною складовою. Стежити за перепадами температури досить непросто, тому краще мити машину з періодичністю хоча б раз на тиждень-два (все залежить від дорожніх умов та періодичності експлуатації автомобіля). Небагато особистого часу та невелика сума на миючі засоби або послуги спеціалізованої мийки дозволять заощадити гаманець на майбутнє та продовжити термін експлуатації авто. Крім того, у разі перепродажу авто, машина з цілим кузовом без слідів корозії коштуватиме на ринку дорожче. Тому важливо зберегти презентабельність автомобіля.

  • Як мити машину взимку самому


    Зрозуміло, мити машину за мінусової температури - не найкраща ідея. Однак якщо гаража немає, то вибору не залишається. Тому мити її треба, головне робити це швидко. Адже в іншому випадку на кузові може залишитися заледеніння, а якщо на кузові є мікротріщини на ЛКП, то це зовсім небезпечно. Також можуть стати замкові скважини. Вода має бути теплою, оптимальною є температура у діапазоні від 45 до 50 °С. Холодну воду використовувати для миття машини не можна, тому що на морозі вона швидко кристалізується, гарячу теж не можна використовувати, оскільки вона є причиною появи мікротріщин на ЛКП.

    Алгоритм миття авто в домашніх умовах:
  • Насамперед потрібно облитикузов теплою водою і трохи почекати, щоб бруд розмок;
  • За допомогою звичайної губки усунути бруд. При цьому слід здійснювати рухи зверху вниз (брудна вода буде стікати і змивати бруд, що накопичився);
  • Знову облити машину теплою водою.

  • При цьому особливу увагу слід приділити підкрилкам. Там зазвичай накопичується найбільше бруду. Якщо температура за вікном опустилася нижче за -10 градусів, то помити машину не вийде. Якщо авто все ж таки треба терміново відмити від бруду і надати йому естетичності – доведеться відвідати спеціалізоване мийку.

    Як мити машину взимку на мийці самообслуговування


    Маючи можливість відвідати мийку такого типу, не варто сумніватися в тому, чи треба мити машину. Вони обладнані всім необхідним, а сам бокс опалювальний та забезпечує сушіння авто. Миття здійснюється спеціальним апаратом, високий тиск забезпечує гарний напір та високу якість. Правда і використовуючи його, потрібно дотримуватися певних правил, щоб машина не постраждала.

  • Потрібно використовувати піну, а не просту воду. Вона краще відмиває бруд від кузова транспортного засобу;
  • Після того як буде виконане миття, важкодоступні місця треба продути насосом. Насос працює від компресора, тому він, напевно, не сховається від Ваших очей;
  • Потрібно просушити машину під потоком теплого повітря. Сушити її треба до повного висихання кузова. Залишки води можуть стати причиною заледеніння авто, на стоянці двері та замки можуть замерзнути, внаслідок чого потрібно витратити потім чимало часу та сил на те, щоб просто потрапити до салону свого авто;
  • Щоб уникнути замерзання замків, петель і гумових ущільнювачів, їх слід обробити силіконовим мастилом.

  • Якщо під арками нагромадиться вода, то вологу потрібно буде обов'язково видалити.
    При миття авто не можна забувати про килимки. Ці аксесуари для авто захищають оригінальне килимове покриття від забруднень. Волога на килимках може провокувати запотівання скла, а пил негативно позначається на стані здоров'я водія та пасажирів. Щоб очистити килимок, його треба дістати з машини і промити під сильним напором води.

    Спеціалізовані мийки – найкраще рішення для Вашого авто. Вони забезпечують високу якість миття, безпеку для кузова та високу швидкість усіх маніпуляцій.

    Висновки


    Машину слід мити взимку обов'язково, тому що налипання бруду з хімікатами може спричинити корозію на кузові. Миття транспортів можна проводити як вдома, так і на спеціалізованих мийках, головне слідувати при цьому ряду вищезгаданих правил.

    На сайті нашого інтернет-магазину Авторадості ви знайдете широкий асортимент товарів, що обов'язково знадобляться при самостійному миття автомобіля. Переходьте в каталоги серветок та губок, щіток для миття, а також спеціальних автошампунів для якісного миття кузова автомобіля.

    Також ви можете подбати про більш економне, але при цьому якісне миття кузова транспортного засобу за допомогою придбання автомийки високого тиску.. У каталозі аксесуарів для автомийки ми підібрали все необхідне.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено