Поради щодо експлуатації авто взимку

20.01.2022
Для того, щоб пересування в автомобілі в зимовий період було максимально комфортним і безпечним, власнику транспортного засобу доводиться ретельно подбати про підготовку авто. Адже зима - велике випробування як для власника машини, так самого транспорту.

Серед порад з експлуатації авто, які допоможуть при низьких температурах, можна виділити такі:


  • Купівля такої речі як аерозоль WD-40. Цей маленький помічник просто незамінний при різких перепадах температури, всього кілька секунд розпилення та замерзлі замки будуть відкриті. Щоправда, тут є один нюанс, часто водії, використавши аерозоль, прибирають її в багажник і наступного разу можуть зіткнутися з аналогічною ситуацією із замком у ньому, а відкрити вже не вийде. Тому тримати аерозоль завжди треба при собі, а не в салоні авто. Виходячи з авто навіть не надовго, найкраще взяти WD-40 у сумку чи кишеню куртки.

  • Придбання скребка із щіткою для снігу. Такий аксесуар для догляду за автомобілем дозволяє позбавитися снігу на склі, дверях машини не пошкодивши при цьому саму поверхню скла та лакофарбове покриття.

  • Використання силіконового мастила для збереження пружності ущільнювачів після зимового миття. Купівля таких засобів запобігти деформації та появі тріщин на ущільнювачах.

  • Не рекомендується відразу заводити автомобіль, який простояв тривалий час на морозі. Стартер може не впоратися зі своїм завданням і не прокрутити двигун через сівший акумулятор. Краще спочатку прогріти акумулятор увімкнувши електроприлади - це може бути увімкнення далекого світла фар на нетривалий проміжок часу (до 15 секунд).
    Правда, якщо акумулятор старий, дані маніпуляції можуть не спрацювати і машина не заведеться зовсім. У момент прокручування стартера слід натиснути на педаль зчеплення, це дозволить відключити трансмісію від двигуна. Якщо це не допоможе, можна зняти акумулятор з авто і помістити його вдома в ємність з теплою водою

  • Возити із собою шматок картонної коробки. Його можна підкласти під коліно, щоб заглянути під днище авто, перевірити справність ходової або для заміни колеса, що спустилося. Також картон можна використовувати для того, щоб усунути вологу з килимка авто та запобігти запотіванню скла в салоні транспортного засобу.

  • Слід не допускати зниження рівня бензину в бензобаку більше ніж на половину. Якщо в бензобаку буде багато повітря, то водяної пари, яка може кристалізуватися теж буде більше і площа поверхні, де вони можуть утворюватися теж буде більшою. Мікрокристали, утворені таким способом, утворюють осад і погіршують експлуатаційні характеристики бензонасоса та паливної системи загалом.

  • Буксирувальний трос. Цей аксесуар з аварійного комплекту може стати в нагоді і для допомоги іншим, і знадобиться самому. Адже можна потрапити в біду і зустріти людей, які готові допомогти, але троса для буксирування у них просто не може бути.



  • Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено