Як підібрати двірники на холодну пору року?

06.01.2022
Працездатність деяких автомобільних систем взимку знижується, особливо це стосується транспортних засобів, які на ніч залишаються на парковці просто неба, а не в підземному паркінгу або гаражі. Власники машин, які ночують просто неба, стикаються з утворенням кірочки льоду на склі, а також із замерзанням замків. Мінусова температура і налипання льоду негативно впливають на експлуатацію гумотехнічних виробів і тому двірники в зимовий час слід змінювати в обов'язковому порядку. Гума взимку стає грубішою, може потріскатися і тому не зиму потрібно встановлювати спеціальні двірники, яким не страшні перепади температури та різні атмосферні опади. Йдеться про конструкцію пристроїв в цілому, навіть не про щітки.

Які бувають двірники на зиму?


На ринку сьогодні представлений величезний асортимент товарів цієї групи для автомобілів. Двірники вирізняються конструктивними особливостями. До покупки доступні:

  • Каркасні. Не найкращий варіант для зимового сезону, незважаючи на безліч різних модифікацій. Дані двірники є металевою пластиною з гумовою основою. Сама пластина кріпиться на каркас, який складається з адаптера, коромисла (можливо 3,5 або 7 штук), стрічки, затиску та шарніру. Перевагою таких двірників є їхня бюджетність. Однак, розхитування коромисел та відділення щітки від пластини з металу практично неминуче після закінчення короткого проміжку часу. Взимку їх термін експлуатації взагалі зводиться до мінімуму.

  • Безкаркасні. Це хороший варіант для використання взимку та у складних кліматичних умовах. Завдяки відсутності каркаса та присутності гумово-пластмасової щітки двірники чудово справляються зі снігом, також на ринку є спеціальні моделі для зими. Такі двірники можна використовувати цілий рік. Щоправда, для зими можна підібрати варіанти цікавіше.

  • Зимові. Це спеціалізовані моделі, особливості конструкції яких дозволяють їх використовувати взимку і бути повністю впевненими в їх надійності. Дані моделі мають каркасну конструкцію, проте робоча поверхня захищена спеціальним чохлом. Чохол покликаний запобігти обмерзанню щітки у разі перепадів температури. Недоліком таких склоочисників є те, що чохли створюють високий аеродинамічний опір і тому у разі пересування на високій швидкості вони починають вібрувати. Тому, такі двірники підходять для зими і для міських жителів на кожен день у цей період, для тих, хто пересувається по трасі або ж шукає варіанти на цілий рік все ж таки краще купити безкаркасні варіанти.

  • Гібридні. Вони відрізняються високою вартістю, зате повністю виправдовують очікування власників авто і підходять для використання цілий рік. Ці двірники добре справляються з поставленими перед ними завданнями. Такі склоочисники відмінно прилягають до скла і мають відмінні аеродинамічні властивості. Вони забезпечують ефективне очищення скла та виправдали очікування багатьох автолюбителів. Цей тип двірників за всіма параметрами виграє.

  • З підігрівом. Такі двірники є найефективнішим варіантом. Вони легко і швидко підключаються до бортової мережі, а нагрівання щіток добре справляється з льодом. Цінова політика на них значно вище за інші моделі. Для тих, хто використовує авто щодня – це найкраще вкладення.

  • Скориставшись спеціальним підбором по марці та моделі автомобіля ви зможете швидко та легко підібрати відповідні щітки склоочисників саме для вашого авто. На сайті інтернет-магазину Авторадості величезний вибір двірників різної конструкції, розміру та типу кріплення, а також є змінні гумки. Переходіть до каталогу щіток склоочисника для більш детального вивчення нашого асортименту.


    Точний підбір щіток склоочисника за моделлю автомобіля!

    Виберіть свій автомобіль:


    Марка авто:
    Модель авто:


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено