Пошкодження лакофарбового покриття і що з ними робити?

28.01.2021
Працюючи більш як 10 років на ринку автотоварів та автомобільних аксесуарів, ми визначили кілька важливих фактів. Одним з таких є те, що засоби захисту лакофарбового покриття завжди варті свого. Тент на авто - це лише одна річ, яка може допомогти уникнути пошкоджень, коли машина зберігається просто неба. Однак, автовласників все більше цікавить, як уникнути подряпин на автомобілі під час його експлуатації? Для цього потрібно розуміти, що їх спричиняє. У цій статті ми говоримо про деякі найпоширеніші речі, які часто завдають шкоди автомобільній фарбі, та розповідаємо, що з цим робити?

Що може нашкодити лакофарбовому покриттю автомобіля?


Каміння та щебінь


По-перше, сипучі камінці, що вилітають з-під коліс - є одними з основних причин пошкодження фарби й лаку автомобіля. Це трапляється тому, що дорожнє сміття, гравій та дрібні сколи каміння можуть відкидатися назад, коли транспортні засоби рухаються. Завдяки високим швидкостям пил, бруд та щебінь можуть залишити неймовірно глибокі пошкодження на лакофарбовому покритті. В інших випадках, подряпини можуть бути й незначними, але розчаровують вони не менше. Серед винуватців подряпин, також - гілки дерев та кущів.

Зимова погода


Серед зимових ворогів лакофарбового покриття - сіль та волога. Сніг чи мокрий сніг, вперемішку з брудом і дорожня сіль, тут можуть завдати гідної шкоди фарбі. У гіршому випадку, все це може провокувати ржавіння кузова, якщо волога буде потрапляти на ділянки, що мають тріщини лакофарбового покриття. На додаток, якщо ви живете біля моря або десь в особливо вологому кліматі, мінерали під дощем або сіль можуть утворювати водяні плями. Їх важко видалити.

Літні дні


Переходячи на літо, спекотна погода тут також може бути проблемою. Ви можете тривалий час піддавати свою машину сонцю, та його ультрафіолетовому випромінюванню. Така дія може призвести до вицвітання лакофарбового покриття. Ідеальним рішенням тут буде утримання машини в гаражі або під прикриттям. Ще одним літнім бонусом є птахи. Пташиний послід, якщо не видалити його відразу, залишає дуже погані плями на фарбі.

Не вдалося очистити пляму вчасно


Недостатня чистка автомобіля - ще одна причина пошкодження лакофарбового покриття. Як ми вже говорили раніше, сніг, сміття, бруд та сіль постійно чіпляються до автомобілів. Постійно брудний автомобіль - це не те, що годиться для фарби. Як результат, важливо, щоб ви своєчасно і правильного змивали забруднення, та частіше доглядали за покриттям автомобіля.

Неправильні засоби для чищення


Абразивні мийні засоби можуть призвести до пошкодження фарби, якщо ви ними користуєтесь не відповідним чином. Пам’ятайте, що при чищенні автомобіля ідеально використовувати замість жорсткого скребка - тканину з мікроволокна або м’яку щітку. Мийні засоби у вигляді автошампунів вимагають спінювання, тому, логічно використовувати декілька великих губок. Жорсткі щітки для миття авто застосують лише на дисках, тому при чищенні грубою щіткою, може бути більше шансів подряпати лакофарбове покриття. Під час мийки та сушіння автомобіля, використовують, так званий малярський рух, на користь дії зішкрябування бруду.

Варіанти захисту лакофарбового покриття автомобіля


У каталозі інтернет-магазину Авторадості представлено декілька різних варіантів для захисту лакофарбового покриття автомобіля. Про перший ми вже згадували - це тент на автомобіль. Підібрати чохол під габарити авто та тип кузова не проблема - на сайті avtoradosti.com.ua налагоджено зручний інструмент, щоб ви могли швидко підібрати тент по моделі авто. Про вибір чохлів для авто та особливості матеріалів можете дізнатися зі статті - “Як обрати хороший і відповідний тент?”.

Нарешті, є захисні плівки “3М”, які можна назвати захистом лакофарбового покриття першого класу. Захисні плівки та обклейка автомобіля може і вважається задоволенням не з дешевих, та переваги використання варті кожної гривні. Автомобілю у захисній плівці, його фарбі та покриттю, мало з того, що перераховано вище, може зашкодити.
Антистатика матеріалу 3М плівок для автомобілів дозволяє поверхні залишатися чистою довше. Обклеївши машину таким додатковим покриттям - вам буде начхати на гілки, бруд, щебінь та сніг.

Отже, якщо ви розглядаєте можливість використання засобів, які допоможуть вам уникнути пошкодження лакофарбового покриття, будь ласка, зверніться до нас. Ми можемо допомогти вам вибрати відповідні засоби догляду за кузовом. Якщо для ваших потреб це актуально - підберемо хороших автомобільний тент, та допоможемо обрати відповідні захисні плівки для вашого автомобіля. Бажаємо бездоганності вашому автомобілю та гарних покупок!


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено