Паливний фільтр: в чому різниця?

09.01.2018

Чи є сенс купувати якісний паливний фільтр або можна обійтися найдешевшим фільтром з прилавка?

Сучасні автомобілі оснащені високотехнологічними системами впуску палива і вимагають якісного очищеного палива. Навіть незначні забруднення можуть привести в непридатність паливну систему автомобіля. Особливо це стосується автомобілів з моторами оснащеними безпосереднім уприскуванням.

З якими симптомами може зіткнутися автовласник при неякісному очищенні палива:

- утруднений пуск двигуна
- посмикування, нестабільна робота двигуна
- втрата і провали потужності, особливо відчутні при обгонах і рух "під гірку".

З чого виготовляють паливні фільтри і як це позначається на їх роботі?

Спробуємо відповісти на дане питання на прикладі фільтрів Bosch.

Елементом, що фільтрує служить багатошаровий матеріал, який складається з шару целюлози, спеціально обробленого смолянистим покриттям і поліефірних волокон. Даний матеріал здатний затримувати частинки розміром до декількох тисячних міліметра. Ефективність роботи багатошарових фільтрувальних матеріалів становить 99%.

Проведений тест за стандартом SAE J905 з фільтром Bosch показав, що фільтрувальний елемент здатний накопичити 15,34 грама забруднень до моменту максимального зниження тиску. У той час як у дешевого фільтра даний показник склав 1,46 грама. Отримані результати можуть говорити про те, що якісний фільтр може прослужити Вам майже в 10 разів довше!





Згідно з дослідженнями Bosch ефективність фільтрів низької якості складає 70%, проти показника 95% у фільтрів Bosch (ISO TR 13355, розмір часток 3-5 нм). Це означає, що такі фільтри пропускають в паливну систему в рази більше частинок забруднень.

Купувати якісний фільтр або купити дешевше фільтр низької якості кожен автовласник вирішує самостійно.

Ми хотіли лише нагадати, що фільтр повинен забезпечувати потрібну продуктивність і термін роботи паливної системи, з урахуванням рекомендованого періоду його заміни автовиробником. Незначна економія при покупці може стати причиною серйозних проблем. Заміна паливних форсунок або насоса високого тиску може обійтися в сотні разів дорожче отриманої економії.

Купуючи фільтра в магазині Авторадості Ви гарантовано отримуєте оригінальний якісний продукт торгових марок


Для Вашої зручності на сайті реалізований підбір фільтра за моделлю автомобіля:


Точний підбір паливного фільтра за моделлю автомобіля!


Оберіть свій автомобіль:


Марка авто:
Модель авто:


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено