Трохи про вибір сабвуферів

19.01.2015
Автомобільний сабвуфер - це динамік низьких частот, який може донести якісний звук баса на відстань до ста метрів від автомобіля без помітних спотворень. Якщо в аудіосистеми Вашого автомобіля немає сабвуфера, звучання буде плоским і неповним, а якщо купити та під'єднати сабвуфер, воно перетвориться, стане більш щільним і реалістичним. Тому всі автомобілісти, які люблять слухати в дорозі якісну музику, хочуть встановити в машину сабвуфер. Як же вибрати правильний сабвуфер? Першою характеристикою, з якої Ви зіткнетеся, буде тип динаміка: активний чи пасивний. Активні сабвуфери використовують автономний внутрішній підсилювач, а пасивні потребують підсилення від головного пристрою, або ж просто від окремого підсилювача, купленого під ці потреби. Такий поділ типово для більшості акустичних систем.

Само собою, сабвуфер не може працювати в машині самостійно - для формування якісного звуку недостатньо низьких частот, Вам знадобляться середньо- і високочастотні динаміки, підсилювачі, головний пристрій (магнітола). Неважливо, чи є у Вас всі ці компоненти зараз, або Ви хочете купити їх одночасно з сабвуфером - пам'ятайте про те, що якість усіх компонентів автомобільної (та й будь-який інший акустичної системи) має бути приблизно однаковим. Якщо це правило порушити, загальна картина звучання буде досить неприродною. Не варто забувати, що якість акустики дорівнюватиме якості найдешевшого і низькоякісного її елемента.

Ще одна важлива характеристика сабвуферів - наявність або відсутність корпусу. Корпусні сабвуфери є звичайною колонку, як у звичних нам домашніх акустичних системах. Динаміки без корпусу, своєю чергою, діляться на врізні (можна врізати їх в заднє сидіння, і вони будуть нормально працювати), і на ті, яким для роботи потрібна установка в корпус зі спеціально прорахованих обсягом. Незалежно від наявності або відсутності корпусу, виділяють кілька стандартних розмірів сабвуфера - це 8,10, 12 і 15 дюймів. З цих чотирьох розмірів оптимальними та універсальними є центральні значення - 10 і 12 дюймів. Сабвуфери з більшим діаметром, звичайно, могутніше, але видають і більше гулу.

При покупці сабвуфера багатьох приваблює потужність, зазначена на упаковуванні. Однак ця потужність є максимальною, що означає, що Ваше пристрій зможе працювати при таких навантаженнях зовсім недовго, і буде при цьому жахливо спотворювати звук. Орієнтуватися треба на номінальну потужність. У характеристиках товару вказується номінальна потужність при конкретних значеннях опору (наприклад, 200 Вт при 4 Ом), стежте за тим, щоб у Вашій акустичній системі опір було таким же.

Плануючи купити автомобільний сабвуфер, подивіться в першу чергу на асортимент популярних і перевірених виробників. Ми пропонуємо сабвуфери фірм Kicks, Blaupunkt, Sony, Pioneer, Kenwood і інших.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено