Обираємо камеру заднього виду

30.01.2014
Невдале паркування загрожує нам в найсприятливішому випадку ремонтом і несподіваними витратами, а якщо не пощастить, то доведеться ще спілкуватися зі страховою компанією і ДАІ. Але на щастя, є така корисна річ як камера заднього виду, з якою ризик при паркуванні зводиться до нуля, а сам процес істотно полегшується. Навіть новачки зможуть запаркуватися без проблем. У цій статті ми дамо поради щодо вибору камери заднього виду, а також зробимо огляд цих корисних пристроїв, розглянемо їх типи та основні характеристики.



В першу чергу камери заднього виду діляться на штатні та універсальні. Штатна камера виготовляється безпосередньо для даної моделі автомобіля і таким чином, ідеально для неї підходить. Щоб вибрати між декількома штатними камерами, порівняйте їх геометричну форму, розміри. Також є відмінності за місцем установки - деякі камери встановлюються в номерну рамку, деякі - в ручку відкриття багажника і т.д. Штатні камери заднього виду має найбільш зручний кут огляду і встановлюється на ідеальній висоті. Її майже не буде видно, і при установці камери не доведеться демонтувати штатне підсвічування номерів.

Універсальна камера заднього виду хороша тим, що її можна встановити на будь-який автомобіль. Є різні варіанти кріплення - на кришку багажника, на задній бампер або в номерну рамку. Конструкція універсальної камери дозволяє їй не боятися мийки під тиск. Для багатьох універсальних моделей навіть не потрібно свердлити отвір в кузові.

При виборі камери слід звернути увагу на тип сенсора. Є 2 основних типи - дорожчі і якісні CCD і більш доступний за ціною CMOS-сенсор. Основною функцією камери заднього виду є відстеження ділянки дороги за автомобілем, і дуже полегшити камері цю роботу може додаткова інфрачервоне підсвічування, яка допоможе паркуватися в темний час доби. Зображення з камери можна виводити не тільки на дисплей монітора або навігатор, але і на дзеркало заднього виду. Якщо ви хочете отримувати сигнал з камери на головний пристрій, потрібно уточнити сумісність форматів відеосигналу на камері та «голові» (NTSC або PAL). Крім того, камери бувають кольоровими та чорно-білими. Кольорові дають максимально наближену до реальності картинку, але у чорно-білих вище чутливість. Окремі моделі оснащені паркувальною розміткою. Вона являє собою рамку, яка накладається на зображення з камери. Так простіше визначати відстань до об'єкта.


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено