Штатні магнітоли: мануал по вибору

14.01.2014
У цій статті ми викладемо основні правила вибору штатної магнітоли. В першу чергу, нагадаємо читачам, про що йде мова. Штатна магнітола або штатний головний пристрій - це мультимедійний центр, розроблений під конкретну модель автомобіля, який підходить винятково для неї. Ті штатні магнітоли, які пропонуються в базових комплектаціях, задовольняють далеко не всіх вимогливих до якості звуку автолюбителів, тому і виникає необхідність купити новий штатний головний пристрій. Отже, як же правильно це зробити:

автомагнітола
1. Спершу виберіть всі варіанти, які доступні для вашого авто. Обов'язково враховуйте всі нюанси, такі як рік випуску, ринок (Європа, США, Азія), комплектацію. Неточність в цих параметрах може привести до того, що магнітола вам не підійде, ви просто не зможете її встановити. Найчастіше для будь-якого автомобіля можна підібрати як мінімум по одній моделі від провідних виробників штатних магнітол (Phantom, PMS, nTray, RoadRover, Flyaudio та ін.)

2. Далі потрібно визначитися з верхньою межею бюджету для цього придбання і виключити зі списку всі моделі, які в бюджет не вписуються. Визначте функціонал, що є принципово важливим, чим би Ви хотіли користуватися.

3. Визначте функціонал, яким Ви не тільки хочете, але і реально будете користуватися. Про це докладніше:

- наявність TV-тюнера (аналогового і цифрового, дозволяє дивитися телевізійні передачі);
- доступ в інтернет за допомогою 3G модему. Зазвичай різні виробники пропонують різні моделі модемів для однієї та тієї ж магнітоли, і тут потрібно бути уважним, адже не всі 3G модеми підійдуть для роботи в наших мережах;
- програмне забезпечення, в першу чергу навігаційні системи. Вибирайте на свій смак, якщо у вас вже є досвід роботи з навігатором, або ж ознайомтеся з оглядами популярних в нашій країні карт. Крім навігаційного ПО, може бути встановлено (або не встановлено) ПО для виходу в інтернет, Skype та ін. Зверніть увагу на те, чи є можливість встановити потрібні програми самостійно (якщо це вам потрібно, звичайно).
- чи є в комплекті мікрофон для Bluetooth-модуля, який дозволить користуватися телефонним зв'язком.

Окремо варто сказати про підключення додаткових пристроїв на зразок камер заднього виду, парктроніка і т.д. Більшість автолюбителів хочуть розширити функціонал своєї штатної автомагнітоли шляхом підключення нових девайсів, але далеко не кожна магнітола підтримує цю можливість. Тому заздалегідь продумайте, як ви хочете розширюватися, і перевірте, чи є у вибраній вами магнітоли можливість під'єднати саме ці пристрої. Найбільш поширеними розширеннями є, як уже було сказано вище, парктронік, відеокамери заднього, бічного або переднього виду, система контролю тиску в шинах.

Крім того, не зайвим буде нагадати про мову меню. Далеко не всі магнітоли можуть похвалитися русифікованим меню, тому будьте уважні та обирайте модель з меню тою мовою, яка буде вам зрозумілою.


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено