Обираємо автомагнітолу

13.01.2014
У цій статті ми розповімо про декілька послідовних кроках, необхідних для усвідомленого вибору автомагнітоли, яка буде радувати Вас і Ваших пасажирів якісним звуком.

Бренд
Найкраще купити автомобільну магнітолу всесвітньо відомого бренду (Pioneer, JVC, Alpine та інших), оскільки це дає Вам деякі бонуси на зразок гарантії від виробника і дійсно хорошої якості апаратури.

автомагнітола

Тип автомагнітоли
Сучасні магнітоли в цілому діляться на дискові (CD, MP3, DVD) і бездискові (USB і інші способи підключення електронних накопичувачів). Це досить загальний розподіл, а в його рамках магнітоли досить суттєво відрізняються своєю функціональністю. Наприклад, дискові магнітоли діляться на CD і DVD, можуть бути оснащені дисплеєм і ресивером на кілька дисків, а можуть і обходитися більш скромною комплектацією. Своєю чергою, бездискові апарати пропонують підключення до систем поширених Android і Apple пристроїв, сенсорний TFT дисплей, Bluetooth, GPS і т.д. Деякі моделі магнітол можуть управлятися дистанційно за допомогою пульта, що дуже зручно і сприяє безпеці руху.

Якість звуку і потужність
Якщо Ви хочете добитися оптимальної якості звучання, вибирайте автомобільні магнітоли з максимально широкими можливостями налаштування частот (еквалайзер з максимальною кількістю смуг, окрема настройка високих і низьких частот). Нерідко трапляється так, що реальна потужність автомагнітоли буде відрізнятися від зазначеної виробником, і якщо Ви вимогливі до цих критеріїв, без покупки окремого підсилювача ніяк не обійтися. Але щоб це здійснити, потрібен додатковий низьковольтний вихід RCA, тому переконайтеся, що у обраної Вами магнітоли він є.

Передня панель і підсвічування
Колір панелі дуже важливий при покупці магнітоли, адже всі автомобілісти прагнуть, щоб підсвічування дисплея і клавіш гармоніювала з інтер'єром авто. Ідеальний вибір - купити автомагнітолу зі змінною панеллю: по-перше, якщо ви поміняєте авто, то легко зможете вписати магнітолу в салон нової машини. По-друге, магнітола Перед зняттям панелі в припаркованому авто не привертає уваги злодіїв - вони знають, що купити панель до вкраденої автомагнітоли окремо без документів на неї досить складно.

Монтажний розмір
Для успішної покупки необхідно знати конструктив місця в автомобілі для установки. Найпоширеніші монтажні розміри - 1DIN і 2DIN. Вони відрізняються висотою посадкового місця, а ширина і глибина у них однакова (18 і 16 см відповідно) 1DIN вважається стандартним розміром з висотою 5 см (всі вітчизняні авто і багато закордонних). 2DIN має висоту 10 см, зустрічається в дорогих імпортних авто виробництва Японії, США, Німеччини. 2DIN магнітоли більш функціональні, мають багато можливостей, що вражають, але, звичайно ж, вони дорожчі.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено