Страхувальні стійки - гарантія вашої безпеки

15.01.2013

В автомобільних майстернях, автосервісах, на шиномонтажках і в гаражах використовують такі типи страхувального обладнання:

  • Автобашмакі - упори, що підставляються під колеса автомобіля. Вони не дозволяють машині рухатися навіть по нерівній і похилій поверхні.
  • Візки під колеса дають можливість переміщати авто по приміщенню майстерні або гаража, коли не можна проїхати на власному ходу.
  • Страхувальні підставки дають можливість безпечно проводити роботи під машиною, коли не можна користуватися ямою, естакадою або підйомником.

Про ці пристосування ми та поговоримо, адже вони можуть і повинні застосовуватися кожним з нас при роботі з домкратом. Страхувальні підставки мають різні назви: стійка-поддомкратник, піддомкратний упор і т.д. Вони прості та надійні, і гарантують вашу безпеку при роботах під машиною.

Основна перевага під домкратних упорів в тому, що вони дозволяють фіксувати авто на різній висоті в межах свого робочого діапазону. Конструкція в обов'язковому порядку оснащується запобіжником. Є невисокі підставки з максимальною висотою утримання до 710 мм, а є великі страхувальні стійки, здатні утримувати авто на висоті до 2 м. Максимальне навантаження від 1 до 12 тонн. Міняти висоту стійки можна за допомогою регулювальної гайки з підшипником.


На що слід звернути увагу під час покупки страхувальної стійки:

  1. У першу чергу подбайте, щоб вантажопідйомність обладнання відповідала вазі авто - краще з запасом до 30%. Так можна бути впевненим у безпеці конструкції.
  2. Мінімальна робоча висота повинна співвідноситися з кліренсом автомобіля. Кліренс - це відстань від нижньої точки авто до дорожнього полотна. Робоча висота страхувальної стійки може бути трохи вище кліренсу, оскільки ви використовуєте її з уже піддомкраченим авто.
  3. Показник максимальної робочої висоти важливий в першу чергу для автомобілів з високим кліренсом (наприклад, для позашляховиків). Для таких авто підбирайте моделі з максимальною робочою висотою не менше 400 мм.


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено